Rahim filminde tek tupte hidrosalpinks

siyahkugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
48
Puanlar
118
Yer
İstanbul
Arkadaslar, Temmuz'da rahim filmi çektirdim. Sonucunda sol tüpümde hidrosalpenks çıktı. Doktorum tek tuple de hamile kalabileceğimi söyledi, ilac tedavisine başlattı. Klomen tarzı bir ilaçla. 3 ay oldu hala gebelik yok. Tup bebek icin hasarlı tüpün alınması gerektiğini biliyorum da acaba dogal yollardan hamile kalabilmek icin de mı tüpü aldırmak gerekiyor? Yani internetten baktım biraz ama net birsey bulamadım. Az buçuk ingilizcemle yabancı sitelere bile baktım. Kafam çok karışık. Benzer durumda olanlar tecrubelerini paylasabilir mı? Sız ne yaptınız?

Merhaba,

Benim de bebegim olmuyordu, rahim filmi sonucu tek tupumde hidrosalpenks cikti..tuplerden birinde bile olsa hidrosalpenks sorunu oldugunda gebelik sansi cok dusuk maalesef..cunku tupte biriken sivi rahime akiyor ve tutunmayi engelliyor, hamile kalsan bile dusme ihtimali cok yuksek..yine de hidrosalpenksi oldugu halde tup bebek yontemiyle gebe kalip dogum yapan insanlar var forumda..bana doktorumun soyledigi, tek tuple hamile kalabilecegim ama hidrosalpenks oldugu surece dogal yollarla gebe kalmamin nerdeyse imkansiz olduguydu..ben de ameliyat oldum ve hasarli tupumu aldirdim. Zaten bunu tup bebek oncesi de oneriyorlar, tup bebegin bile basari sansini dusuruyormus..hangi doktora gidiyorsun sen?

Ben ameliyat oldum doktorum 3 ay deneme suresi verdi dogal yollardan gebe kalmam icin ama ben o arada esimden ayrildim ve deneme sansim olmadi..simdi ikinci evliligimi yaptim ve deniyorum, 6-7 ay oldu ama maalesef henuz gebelik yok..yasadigim yerdeki doktorlardan biri, hidrosalpenks oldugunda tek tupte hasar bile olsa o bakteri diger tupu de etkilemis, icindeki cilia denen tuycukleri islevsiz hale getirmis olabilir..biliyorum cok sinir bozucu ama ben denemeye devam ediyorum, birkac ay daha deneyip olmazsa tup bebek deneyecegim..

Umarim senin diger tupun hasarli degildir ( ameliyatimi yapan doktor sol tupun cok iyi durumda demisti gerci) ve hemen hamile kalabilirsin..

Yazdiklarima bakip umitsizlige kapilma, ben sadece bana olanlari anlattim..cok arastirdim cunku zamaninda..bende yas faktoru de var, 38 yasindayim ve bu yasta iki tuple bile hamile kalmak zor zaten:)

Ümitsizlik değil de kafa karışıklığı var bende. Ne yapacağımı bilemiyorum. Benim doktorum, hidrosalpinksli bir hastasının yakın zamanda ilaçla hamile kaldığını söyledi, benim de yasım 36, ama kız benden gencmis. Sen de kalabilirsin dedi bana. Sonra da beklemek istemezsen tup bebeğe geçebilirsin dedi. Ben de bir iki tup bebek merkeziyle görüştüm telefonda.hidrosalpinksli gebelik şansını düşürdüğünü ama imkansız olmadıgını söylediler. Tup bebeğe geçeceksem ameliyat yapılması gerekebilecegini ya da yumurta toplama sırasında tupteki sıvının bosaltilabilecegini söylediler. Tabii herseyi olasılıklar dahilinde konuştuk. En iyisi filmlere ve vajinal usg ye bakıp karar vermek gsek dediler. Ben de üniversite hastanesine gittim. Bakalım neler olacak?

Merhaba Kugu,

Merak ettm gelismeleri neler yaptin? ben de yakin zamanda gelip tup bebek denemesi yapmayi dusunuyorum. Nasil cikti sonuclarin, bir karar verilebildi mi?

Merhaba Kugu,

Merak ettm gelismeleri neler yaptin? ben de yakin zamanda gelip tup bebek denemesi yapmayi dusunuyorum. Nasil cikti sonuclarin, bir karar verilebildi mi?
Selam şekerim, ilaç tedavileri yumurta geliştirdi ancak maalesef gebelik yok. Ameliyat olacağım gibi gözüküyor. Sen nerede ameliyat oldun, şimdi durumun ne?

puff. endometriozis , tüplerde tıkanıklık yetmiyormuş gibi birde hidrosalpinks belası var.

benim MRımda cıkmıstı her iki tüpte de sıvı akışı var görünüyordu. dr. rahim filmi çekelim demişti. daha net anlamak için hala gitmedim dr.a . ilaçlarımı kullanıyorum belki bir iki ay sonra giderim. zaten kaçısım yokta. inş. öyle birşy çıkmaz

öncelikle geçmiş olsun benimde tüplerimde hidroselpinks vardı ben esure denilen bir alet takdırdım acık ameliyat yerine vajinadan girilerek takılıyor alet anestezi altında 3 ay iyleşme süresi var bende iki tüp bebek yaptım sonuç hüsran oldu cnm muhakak düşürüyor bebeği emeğin boşa gider tüpleri haletmezsen tekrar geçmiş olsun

Selam şekerim, ilaç tedavileri yumurta geliştirdi ancak maalesef gebelik yok. Ameliyat olacağım gibi gözüküyor. Sen nerede ameliyat oldun, şimdi durumun ne?

Merhaba Kugu,

Ben AMerikan Hastanesinde Cem Ayhan'a oldum ameliyatimi, super bir doktor tavsiye ederim, hem cok cok ilgili hem de ameliyat sonrasinda agrim bile olmadi, 1 gece kaldim hastanede, ertesi gun evde yemek bile yaptim dusun yani :) cok korkulacak bir operasyon degil, eminim tup bebek yaparsan da tutmazsa daha cok acir canin..ama bu ameliyati isinin ehli birilerine yaptirmak lazim, cok hassas cunku..Cem bey Fulya jinemed de de yapiyor ameliyatlarini bildigim kadariyla. Nerdesin bilmiyorum ama Istanbuldaysan bir gorusmeni oneririm.

Ben ayni durumdayim, yazin Turkiyeye geldigimde tup bebek deniycem insallah, simdilik beklemedeyim, ovulasyon testleriyle yumurtlama gunlerimi takip ediyorum, baska da bisey gelmiyor elimden cunku burdaki doktorlara hiiic mi hic guvenmiyorum..Bu arada bu hidrosalpenksten kurtulmadan bence baslama
tup bebege, ya da en azindan hidrosalpenksin kucukse, deniyelim derlerse bunu cok guvendigin biri soylesin..herkes tuccar olmus cunku maalesef, bisey olmaz gel deneyelim derler hemen, olmayinca da napalim bir daha deneriz..bizler icinse oyle kolay olmuyor maalesef..Semra Kahraman'a da gidebilirsin bence, ben tup bebek denememi orda yapmayi planliyorum, sisli memorialde. Super bir ekibi varmis, laboratuari da cok iyiymis diyorlar..gelismelerden haberdar et lutfen ve elini cabuk tut, benim gibi sallama:) gerci ben bosandim ameliyattan hemen sonra, yoksa beklemezdim bu kadar..hayirlisi herseyin, simdi iyi ki olmamis diyorum :)

Merhaba öncelikle geçmiş olsun..bende de hidrolalpinks var benim dr acıbadem maslakta.dr bana onu tavsiye etmedi,ameliyat dedi..siz essure yönteminden memnun kaldınız mı acaba.bunun olumsuz etkileri varmıdır birde size ne kadara mal oldu...teşekkürler.....

merhaba essure yöntemını denedıgınızı soylemıssınız bende onu yaptırmayı dusunuyorum bende de hıdrosalpenks var sonucu ne oldu acaba olumlumu merak ettım eger yazarsanız banada ışık tutmuş olucaksınız

canım geçmiş olsun öncelikle ben yapttırdım kolay basit bir yöntemle takılıyor ben taktırdım ama benım açık ameliyatı oldu sonrasında kistten dolayı dktorum tüplerimi komple aldı içimde yabancı ciism kalmasıına gerek yk dedi ben anatolia tüp bebekte yaptırdım iki tüpde de varmı sonuçta açık ameliyat olmayacaksan görüş bir doktorla

Merhaba,
Tek tüpümde hafif hidrosalpinks le tüp bebek yaptırdım ve gebelik oluştu.Ama ne yazıkki 5 haftadan sonra ultrasonda 2 embriyonun gelişimini görmeye gittiğimizde haftasına göre gelişiminin geri olduğu tespit edildi, sonrasında gebelik testlerini tekrar edildi ve bebekler ölmüş olduğu dolayısıyla progestron vs kesildi 2 hafta sonra kendi kendine düşük oldu, daha sonra tekrar tüp bebek denedik dondurulmuşlarla bu sefer kimyasal gebelik oluştu,, merak ediyorum hidrosalpinks olanlardan tüpünü aldırmadan bebeğini kucağına alan kişi sayısı bu kadar az mı?ilgili sayfalardan taradığım kadarıyla bir yada 2 tane rastladım ama bu kadar az mı yoksa yazmıyor mu başarılı olanlar

Tekrar merhaba, ben şuan tekrar tüp bebek sürecindeyim, gittiğim şu anki doktor mevcut durumunda elbette ameliyat olmasaydın ben önce ameliyat ederdim dedi ama bir kere laporoskopi yapıldığı için önce bir daha şansımızı deneyelim dedi, daha önceki denemelerimle ilgili çokta labratuvarı iyi bir yerde yaptırmamıştım vs vs gibi nedenleri de katarak ve benim ameliyatı istememe durumumuda göz önüne alarak bu şekilde tedaviye başladı benle, daha doğrusu beni tedaiye kabul etti bazı iyi merkezler bu nedenlerle ameliyat olmadan tüp bebek yapmam demişti bana, doktorum Şunuda söyledi her iki tüpünde hidrosalpink olupta bebeğini kucağına alan birebir hastası olmuş hastasıda olmuş ama elbettte yüzdeye vurduğunuzda bu düşük bir oran ve bunları bilerek riskleride açıkçası göze alarak bu sürece girdim, umarım ameliyatsız kurtulurum bu işlerden, sevgiler

Arkadaslar bende bugun sol tupte hidrosalpinks ile uyumlu yapi gozlendi. Ama tupler acik yani hsg de sivi karin boskuguna gecti. Ne yapmam gerekir sizce bu tup alinmali mi doktor bisi demedi ama çooook belirsizim

Tekrar merhaba, durumumu daha önce yazdım şuan 24 haftalık hamileyim cok şükür, bu arada benimde laporoskopiden önce tipte genişleme olmasına rağmen sivi gecesi vardı ama ameliyattan sonra tüp daha kötü oldu bu sefer hidrosalpink denildi artık yani tüpte genişleme vardı ama artık nasılsa daha kötü oldu demişti dr.lar ameliyatı iyi yere yapttrmak onemli bence

Essure taktırdıktan sonra tüp bebek başarılı oldu mu? Benim tüplerimde de hidrosalpinks var ve Essure takılacak.

Merhaba

Ben varım .. Yakın bir zamanda takıldı çok şükür hamileyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…