Rahim filmi :(

Canım bende 5 sene once çektirdim. Doktorun odasına girmek için beklerken birisi rahim filminden bahsediyodu bayılmış fln duyunca cok korkmuştum. Doktorun yanına girince bana rahim filmi cektirmemi söyledi ve ter dökmeye başladım resmen. Ama bana radyotom radyomar merkezini önerdi biraz pahalı ama deger 5 dakikada olup bitiyo ve sonuçlarınla çıkıyorsun. Kasiklarinda minnacık bi adet ağrısı gibi bisi hissediyosun o kadar. Echomar da da cektirdim orası da çok iyi. Durumum yok dersen devleti hiç bilmiyorun anesteziyle yaptıranlar var sanırım. Insanlar çok fazla abartiyo galiba ya dogum yapacağım zaman da sonda takilcakken uyusturup yapsaniz dedim çünkü o kadar abartarak anlatmislardi ki sonda takilmasini ebem hic bisey hissetmiceksin dedi ve taktı inan sinek ısırığı bile degildi. Demem o ki böyle soylemlere pek kafanı takma canim biraz uzun oldu ama

Ben anestezili cektirdim gayet rahat oldu tavsiye ederim
Yada İstanbuldaysan echomar agrısız cekim yapıyormus..

canım benim öncelikle umarım en kısa zamanda yavrun olur, beklemek nedir bilirim. ama emin ol o kadar acımıyor, kendine güven sen bir anne adayısın ve üstesinden gelebilirsin. her vakit kaybı işi daha zora sokabilir. İstanbuldaysan sana iyi bir doktor önerebilirim.

Yasadiginiz yerde modern goruntuleme merkezleri varsa orda cektirin modern cihazlarla calsitiklari icin hic bir sekilde aci hissetmezsin. Bende cektirmistim bir bucuk yil once hic bir sekilde aci filan hissetmemistim.

acı çektim diyenler de var acı duymadım diyenler de

tüp bebeğim var ama rahim filmi çektirmedim

neden bu kadar kesin çekilecek kesin film çekilecek, kesin acıyacak modundasınız ki

tüp bebek sürecinde bir kere bile canım yanar mı diye düşünmek aklıma gelmedi

acırsa acır zaten stres o acıyı hissetmeyi vs azaltır korkmayın bu kadar

tüp bebek öncesiinde istemiyorlar mı bu filmi ben öyle biliyorum ama rahim boşluğu durumu değerlendirmek için

tüp bebek öncesiinde istemiyorlar mı bu filmi ben öyle biliyorum ama rahim boşluğu durumu değerlendirmek için[/

Uyutarak rahim filmi çekiyorlar. Uzun bir işlem değil.
Korkmayın hiç bende uyutularak çektirdim bu kadarmiymiş demiştim.
Herşey istediğiniz gibi olur inşallah.

bende 2 kere rahim film i çektirdim inan bana dayanılmayacak bişi değil adet sancısının biraz fazlası gibi hissediyorsun sonrasında birazcık kanama ve ağrı oluyor onada ağrı kesici alabiliyorsun zaten. ilkinde normal bi hastanede yaptırdım eski tip cihazlarla yapılan ağrılı oluyomuş meğer çünkü ikincisini özel bi tıp merkezind yaptrdım ve hiç bişi anlamadım ..çok korkmuştum ikinci defa istediklerinde ama doktorum bu cihazların yeni olduğunu eskisi gibi olmadığından behsetti ve dediği gibi oldu sonrasında kanama bile olmadı hatta ağrı bile olmadı ..sende özel bir merkezde çektir korkuyorsan canım
sonrasında artıları çok canım belkide sadece rahim filminden sonra hamile kalabilirsin çünkü eğer biraz tıkanıklık varsa film çekilirken açılıyor çoğu insanın ve hemen hamile kalabiliyorlar ..allah başka zorluk vermesin bunlar çok basit şeyler inan bana ..9 sene sonra bebek sahibi olucam bende...

İstemediler

Genel testlere baktı bir sıkıntı yok dedi ve bebeği yaptı
Tup bebekte tabii istemezler, cunku dollenmis yumurtayi direkt rahme yerlestiriyolar. Yani tuplerle ilgili bi durum yok. Rahim filmi tupler acikmi diye filan yapiliyor.. ki asilama ve dogal yolla hamile kalmak imkansiz eger tupler tikaliysa..ben asilama olmadan en basta 1 kez cektirdim rahim filmi.. cektirmeden yapilsa tikali olmasi durumunda bosa kurek sallamis olacaktik.. cok sukur acikmis ki hamile kalabildim. Ama bildigin resmen dogum sancisi cektim ben resmen cok canim yanmisti..

Anestezi ile yapan yerleri araştır, uyutarak yapıverirler, korkma hiç

Bu kadar takıntı haline getirmeyin bende çok korkuyordum hafif anestezi istedim çok rahattı hiçbirşey hissetmedim.

canım ben 2 kere çektirdim rahim filmi.hatta en son 7 eylülde yani 20 gün önce çektirdim.emin ol hiç korkulacak bir şey değil.sadece ilaç geldiğinde hafif bir ağrı oluyor o da tuvalet ağrısı gibi bişey.sakın korkma o yüzden.maalesef hsg den kaçışın yok.üstelik bebek tedavisinin ilk basamağı sayılır bu.tavsiyem bir an önce çektir kurtul çünkü olacak olacak diye beklemek daha çok yıpratır insanı.

Bende çektirdim hemde siz gibydim korka korka gittim hatta son dakka kaçsammı ben ya dedim en iyisi kacıyım dedim:) eşim durdurdu sacmalama falan deekeeen sıra geldi yatırdılar beni bi güzel ve işlem sırasinda bisey hissetmedim taki ilaç takviyesine kadar ama o ilaçda bildiginiz adet agrisi etkisi yapti kasıklarda sancı dayanılmıcak gibi degil ben adette daha agır agirlar cektigimi bilirim. Bendede kist var cnkü. Herneyse bu işlem 5 dk falan sürdü ve bunu anestesiz başardım ağrısız hsg diye gecen yeni işlemle calısan bir yerde yaptir

Ben 2 kere rahim filmi cektirdim hic de acimadi üzerine iki kere rahim ameliyatı oldum o da agrisizdi. Sonra tup bebek tedavisi gordum Coook zordu evet ama farkli acidan keske agrisaydi da destegim cok olsaydi hele de esin sakin duygularini belli etmeyen nasil destek olunacagini bile bilmeyen biriyse daha zor . Ama sonunda hamile kaldim herkese ve her seye ragmen
Sen asla korkma insallah her sey guzel olur Rahim filmi can acitmiyor Kim diyorsa yakin zamanda iyi makinalarla yaptirmamis demektir. Allah en yakin zamanda hayirlisiyla evlat nasip etsin dualarimdasin...

Buyrun önerin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…