• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim filmi ve tüplerde tıkanıklık

bende 2 kez hsg çektirdim.ilkini anestezısız çektirdim sonuç daha kötüydü ama 2.yi anestezili çektirdim daha iyiy çıktı.benim sağ tüp tıkalı ama az da olsa geçiş var dedi doktor.sol iyi durumda.ankara da recai pabuçcuya tüp bebek yaptırdık 3 ay önce malesef tutmadı. tüpten önce tüplerin çokta kötü değil diyen doktor sonuç olumsuz olunca resmen döndü..tüplerin çok kötü durumda alalım yada bağlayalım dedi..sonra gittiğim 2 doktor alınmayacak kdr kötü olmadıgını söyledi yani şaştım kaldım :KK61:
canım bazen sıvı bırıkmesı oluyormus ve oda tup begegı olumsuz etkılermıs bu sekılde olabılırmı acaba

benmde sol tupum tıkalı sag tupumdede sıvı var doktorum laporoskopi önerdı ne yapacagımı bılmıorum ACABA TUP BEBEKLE HAMILE KALAMAZ MIYIM
canım sıvı varsa tuplerın alınması gerekıyor demıstı doktorum bende olmadıgını soyledı ama nedır bılmıyorum..Tup bebege engel olabılıyormus

sıvı birikmesi olmadıgını söylediler,sayısız doktora gittim olsa söylerlerdi..ayrıca son zamanlarda bikaç doktora gittim hepsinin ortak kanısı dışardan bişey söylemek mümkün değil ameliyat edip bakmalıyız dediler..sanırım bende laparoskopi yaptırcam :(

Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.. Lütfen cevap verin. Atlamayn beni :KK43: rahim filmi(hsg) cekildim 9gün oldu ve ogünde bugüne kasıklarmda batma belimde agrı ve rahimde baskı ve agırlk gibi. Antibiyotik verdi hsg cekildiğim yer doktorum içebilirsin dedi içtim ama arada ihmal ettim aşırı bir idrar yolu enfeksiyonum var oyuzdn vermişlerdi. Zaten tüpkerdede hidrosalpenks cıktı. Ama korkuyorum ya neden böyle sancı m varki benim oturup kalkarken özellikle daha cok agrıyor sanıyelık iğne batması gibi sancılar bilginiz varmı yardmcı olun lütfen buarada 2. Hsg cwkilişim ilki çok kanamalı oldu ilk gün cok sancı m oldu geçti bu sefer hiç kanaması olmadı ve 9.günüm sancm var

Ben de dış gebelik sonrası hsg çektirdim sol tüpüm kapalı çıktı ve hsg sonrasında sol tarafımda (kasığımda, tüpümde, belime vuran) hafif bi ağrı, hissiyat kalmıştı doktorum ultrasonla bakıp bir sıkıntı olmadığını, tüpte sıvı olmadığını söylemişti, birkaç ay sonra geçmişti, doktorunuz muayene ederse daha sağlıklı yorum yapacaktır, geçmiş olsun

Arkadaslar tüplerde tıkanıklık varsada baska doktorlarada gidip sonuçlarınızı gösterin tavsiyem..çünlü bana Eylül ayında tıkanıklık var iki tüpte de hemen tüp bebek yapılmasını lazım denildi baska doktora gittim bu ay tekrar hsg cekildim yine tkanıklık + hidrosalpenks cıktı yani sıvı birikimi tüplr sosis sosis oluyor açılma imkanı yok çnkü yapısını bozulmuş artık. Önceki doktora guvenıp tüp bebek yapsaydım hemen düşükle veya dış gebelik le sonuçlanırmış. Şimdiki doktorum önce tüpler baglanacak yada alınacak yoksa tutmaz dedi ve cok üzüldüm. 22yasındaym yeni evliyim 1senelik bunları öğrendim sizlsrde yanlış tedaviye baslamayın Gerçi ben daha baslamamıştm Allah'a sükür

Ben de dış gebelik sonrası hsg çektirdim sol tüpüm kapalı çıktı ve hsg sonrasında sol tarafımda (kasığımda, tüpümde, belime vuran) hafif bi ağrı, hissiyat kalmıştı doktorum ultrasonla bakıp bir sıkıntı olmadığını, tüpte sıvı olmadığını söylemişti, birkaç ay sonra geçmişti, doktorunuz muayene ederse daha sağlıklı yorum yapacaktır, geçmiş olsun
Tesekkrler geçti agrım elhamdülillah ama ultrasonda sıvı birikimi cok ileri seviyedeyse gözüküyor muş rahim filminde net gözükğr ben Şişli echomara gittim hsg cekilmeyeeorada görüldü. Öncdki gittiğim yerde böyle bişey cıkmamıştı hsg ceken doktor böyle bir rapoe yazmamış

Sizleri üzmek istemem ama hayatın gerçekleri bunlae bende erken yasta yüzleştm bununla ya cok iyi bir yerde cektirin hsgnizi yada girerkem şüphenizi söyleyn ve bir kere tutmadysa tekrsr tüp bebek denemede önce tekrar hsg cektirin Allah korusunda benm gibi hidrosalpenks varsa aynı hüsranı tekrar yasamayın. Umarm benm de ameliyat sonrası tutar bu beni çok korkutuyor ama bikaç kişiyle konustum burda aynı sorunu yasayan tutmuş onlar banada ümit oldu

Sevindim ağrınızın geçmesine çok geçmiş olsun tekrar, sıvı birikiminde ameliyattan başka yol yok diyorlar, ameliyatınız kolaylıkla geçer bir an önce yavrunuza kavuşursunuz inşallah, tedaviden önce teşhiş edilmenize ayrı sevindim insan bunlara şükreder hale geliyor artık beterin beteri var diyip, benim de gereksiz yere sol tüpümü bağlayacaklardı ikinci dış gebeliğim sağda oluşunca solu bağlamanın gereksiz olduğu ortaya çıktı, allah iyilerle karşılaştırsın cümlemizi , hsg konusunda benim de çok ağzım yandı koşuyolu görüntüleme merkezinde çektirdim aletleri hiç de son teknoloji değildi acı eşiğim iyi olmasına rağmen çok canım yandı, bir de çeken kişi 4 doktorun düz dediği rahmime ters diyip hsg öncesi tüm sinirimi bozdu, o yüzden benim de çektireceklere nacizane tavsiyem iyice araştırmadan gitmemeniz, echomarda cevat bey varmış ona mı çektirdiniz bayan da var mı çekebilen

Evet bayan istiyorum diye söyledim ordada hatırlattım hep Cevat bey içerideydi ama gözükmüyordu odadaydı beni bilgilendirdiler girerken gördüm arkası dönüktü kesinlkle gözükmedim içim rahattı haklısınız beterin beteri var diyip erken öğrenmeme sevinir halen geldim inşaallah rabbim hepimizn yüzünü güldürür :KK3:

Back