- 25 Temmuz 2013
- 12.806
- 52.373
Teşekkür ederim. Endometriyozis muayenede görünmez, on yıl önce geçirdiğim bir ameliyat sırasında farkedildi. Adenomiyozis 3 ay kadar önce ultrason muayenesinde farkedildi.Çok geçmiş olsun Genel muayenede mi farkedildi rahatsızlıklarınız yoksa onlar için de mi test vs yapıldı?
Ben artık çok bunalmıştım psikolojik olarak, özellikle ilk düşükten sonra insanların tuhaf yorumları, kimsenin halden anlamaması vs beni o kadar yordu ki. Üç aydır da korunduğum için çok kafam rahattı. Şimdi baştan bir daha aynı hevesler, test sonucu beklemeler, hayal kırıklıkları… Kaldırabilecek miyim bilmiyorum gerçekten allah hepimize dayanma gücü versin çok zor bir süreç.
Bu süreçlerde dışarıya biraz kulaklarınızı kapatacaksınız, biraz ağızlarının payını vereceksiniz hadsizlik yapanların. Başka yolu yok. Aynı süreçleri tekrar yaşamayın diye genetik testlerinizi yaptırmanızı önerdim aslında. Tıp fakültesi hastanelerinde yapılıyor iki düşükten sonra. En azından sonrasında her şeyi yapmış olmanın verdiği rahatlık olur içinizde.