• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim dinlendirme sürecinde olup transfer bekleyenler, gelin beraber bekleyelim.

Canım amh bir daha ölçülmedim ama iki sene önce 11 yumurta folikülüm vardı, şimdi 10 folikülüm var. İki yılda bir folikül katbettim. Eylül’de ilk denememi yaptım 7 yumurta toplandı, 3 embriyom oldu. Ekim’de iki tanesini denedik olmadı Aralık’ta birini denedik kimyasal oldu. Pgt istemiştim doktorum gerek yok demişti. İlk deneme taze olduğu İçin tutmadı bence, çok sarsılmıştım. İkincisi de genetik olarak sorunluymuş kimyasal olduğuna göre. O hastanede ivf ile dölleme yapılıyorlar, belki kusurlu sperm döllemiştır yumurtayı dedim Merkezi değiştirmek istedim. İlk doktorum 300 ml gonalf kullanmıştı Cem hoca 225 ml kullandı. Gene 7 yumurta toplandı. 2 embriyom var şimdi, bahçeci de imsi kullanıyorlar. Belki de o yüzden embriyolar sağlıklı gelmiştir diye düşünüyorum. Yumurta kalitesi ay ay değişiyor ilk tedavimde üç embriyom da iyi kaliteydi ama genetik olarak sorunluymuş demek ki kimyasal gebelik oldu, şimdi iki embriyomda orta kalite ama genetikten sağlam geldi. Çok değişken bu işler. Dediğin gibi bir sonraki tedavinde birinci kalite embriyon da olabilir, daha düşük kalitede. Kaç gündür deli gibi araştırıyorum nasıl daha kaliteli embriyom olur diye doktorlar bunun İçin tıbbi müdahale yok diyorlar ( prpyi hepsi onaylamıyor). Hepsinin dediği çok dengeli beslen, spor yap. Kilon varsa ver. Vitaminlerini kullan. Stresten kaç. Gerisi biraz da şans. Şuan fazla kilolarımı vermeye çalışıyorum bu karantina şartlarında evin içinde 4 kg civarı verdim. Şuan çocuğum İçin yapabileceğim en iyi şey bu. Canım seni çok etkilemek istemiyorum, burda birini okudum. Rezervi iyi olduğu halde havuz yapmış, 3 opuda 20 civarı embriyo elde etmiş hepsini pgtye göndermiş iki tanesi sağlam gelmiş, bebeği kucağında şimdi. Bana okuyunca çok mantıklı geldi. Ama iki saattir yazdığım gibi gözüm almıyor.
Aslında benım hikayem biraz farklı benım eşimde sorun vardı varıkosel amelyatı oldu gormon kullandı boyle 2 senemiz gttı o zmnlar benım rezerv sıkıntım yoktu sonra bulent tırasa tup bebek yaptrdık sizin gbi 5cc embrıyom vardı bi tanede daha düşük kalite denıldı ama o tutmadı buyuk ihtımal genetık sorun vardı elini canuk tut dedı bulent hoca bana bnde gıttım kıbrısta sperm donasyonu yaptım cunku artık gec kalabılırdım eşimin sperm sayısı 5 10 adet bu sayı ile cok zor olacaktı. Su an kıbrısta size soyledgm embrıyolarım var. Bunu bazıları yadırgayabılır ama o kadar cok anne olmak istıyorum ki en azından şansım varken her kadın gibi... benım 12 yumurtam oldu 9 toplandı 3 tane 5. Gune geldi ama kalite acısından fena degıl dendı ohss oldum o yuzden donduruldu mesela bülent hoca bana gonalf 175 kullanmıştı 3 ay once ama bu doktorum 225 kullandı acaba dıyoeum kalitesını mı etkıledi aklımda devamlı sorular... yasımdan dolayı umutlu doktorlar ama tabı herşey allahtan🙏🙏 beslenmeme cok dikkat edıyorum takvıye alıyorum artık yapacagım bişey yok.. benım hikayemde bu bazılarına ters bana sadece annelık için yaptıgım seyler... biesteron kullandınız mı hiç o da cok iyi gelıyo

Aslında benım hikayem biraz farklı benım eşimde sorun vardı varıkosel amelyatı oldu gormon kullandı boyle 2 senemiz gttı o zmnlar benım rezerv sıkıntım yoktu sonra bulent tırasa tup bebek yaptrdık sizin gbi 5cc embrıyom vardı bi tanede daha düşük kalite denıldı ama o tutmadı buyuk ihtımal genetık sorun vardı elini canuk tut dedı bulent hoca bana bnde gıttım kıbrısta sperm donasyonu yaptım cunku artık gec kalabılırdım eşimin sperm sayısı 5 10 adet bu sayı ile cok zor olacaktı. Su an kıbrısta size soyledgm embrıyolarım var. Bunu bazıları yadırgayabılır ama o kadar cok anne olmak istıyorum ki en azından şansım varken her kadın gibi... benım 12 yumurtam oldu 9 toplandı 3 tane 5. Gune geldi ama kalite acısından fena degıl dendı ohss oldum o yuzden donduruldu mesela bülent hoca bana gonalf 175 kullanmıştı 3 ay once ama bu doktorum 225 kullandı acaba dıyoeum kalitesını mı etkıledi aklımda devamlı sorular... yasımdan dolayı umutlu doktorlar ama tabı herşey allahtan🙏🙏 beslenmeme cok dikkat edıyorum takvıye alıyorum artık yapacagım bişey yok.. benım hikayemde bu bazılarına ters bana sadece annelık için yaptıgım seyler... biesteron kullandınız mı hiç o da cok iyi gelıyo
Canım ilaç miktarı yumurta kalitesini düşürüyormuş evet ben de bundan sonra gerek kalırsa daha düşük doz kullanımı sorucam aklımda. Ben ilk hamile kalmak istediğimde kontrol amaçlı gittim doktora daha hiç denememiştim. Amh 0.4 çıktı. Doktor öyle olumsuz konuştu ki sanki birkaç ay sonra menapoza girecekmişim gibi, kaybedecek tek bir günün yok dedi bana. İlk aklıma gelen yumurta donasyonu oldu. Sonra iyi bir doktor buldum, yumurtalarım sayıldı 11 folikülün var dedi, amh’ı yeniden yaptık 1.2 çıktı. İlk tahlil sonucu yanlışmış. Rezerv düşmeye başlamış ama çok kötü değil dendi. Bu süreçte kararlıydım gerek kalırsa yumurta almaya. Ben anlıyorum seni asla yadırgamam. Peki donasyon yapılan spermlerin kaliteleri hakkında bilgi verdiler mi size, morfolojisi DNA hasarı bakılmış mı? 5aa için en iyisi diyorlar ya 5aa olmamaları aldığınız spermden kaynaklanıyor olabilir mi?

Canım ilaç miktarı yumurta kalitesini düşürüyormuş evet ben de bundan sonra gerek kalırsa daha düşük doz kullanımı sorucam aklımda. Ben ilk hamile kalmak istediğimde kontrol amaçlı gittim doktora daha hiç denememiştim. Amh 0.4 çıktı. Doktor öyle olumsuz konuştu ki sanki birkaç ay sonra menapoza girecekmişim gibi, kaybedecek tek bir günün yok dedi bana. İlk aklıma gelen yumurta donasyonu oldu. Sonra iyi bir doktor buldum, yumurtalarım sayıldı 11 folikülün var dedi, amh’ı yeniden yaptık 1.2 çıktı. İlk tahlil sonucu yanlışmış. Rezerv düşmeye başlamış ama çok kötü değil dendi. Bu süreçte kararlıydım gerek kalırsa yumurta almaya. Ben anlıyorum seni asla yadırgamam. Peki donasyon yapılan spermlerin kaliteleri hakkında bilgi verdiler mi size, morfolojisi DNA hasarı bakılmış mı? 5aa için en iyisi diyorlar ya 5aa olmamaları aldığınız spermden kaynaklanıyor olabilir mi?
[/QUOTE
Benımde aynı folikulum iyi gorunuyo o yuzden kendi yumurtamla denıyım dedım ama bi havuz yaptırcam olmuyosa embrıyo donasyonu yapcam cunku cok yoruldum kumar gibi olucak mı olmıcak mı tutucak mı bir sürü ilaç kullanımı giden paralar benım psikolojımı bozdu😞 rahımım iyi olsun barı cunku donasyon yapanlara bakıyorum rahımden dolayı tutmayan cok kadın var ve yıllardır son carelerı donasyon denıyolar😞 11 folikul varsa zaten kesin amh 1.2 dir cunku iyi bir folikul sayısı... acıkcası sperm hakkında cryos sperm bankasının sitesıne baktık orda bu kişinin daha önce hamile bıraktgı yazıyo ve sonuçta iyi spermi olmayan donordan sperm almıcaklarını dusunduk cunku donorler bu işten para kazanıyo iyi olmayan bişeye neden para versın banka dedık.. onların dedıklerı spermlerın zaten kaliteli oldugu🙄 merkez bana yumurta etkılemiş olablr dedı tam bir acıklama yapmıyorlar... iç kısmı iyi embrıyonun dedıler dış kısmı cok gelişmemiş, büyümemiş o da rahıme konulunca saatler içinde buyuyebılır dedıler, bazen cözdürürkende büyüyebılıyomuş embrıyo onu da dedıler

Evet embriyoda kalite sorunu olunca açıklama yapmıyorlar. Spermden de kaynaklanabilir yumurtadan da dediler bana. 12 yumurta toplandı dedin, bu kadar yumurta varken yumurta Alman şuan için gereksiz görünüyor canım. 20 yaşında birinin yumurtasını bile alsan yine aynı şey olabilir. 48 yaşında yumurta donasyonuyla ilk denemede ikizleri olan birini tanıyorum. Aklında donasyon seçeneği de varsa bi kendini rahatlat. Dediğin gibi kendi yumurtanla havuz deneyebilirsin, İçin ferah olur.

Evet yumurtam var ama 20 yumurtası olup kalite problemi yasayanıda okudum 2 tane kalmış embrıyosu ve tutmamış belki bunları okudukca boyle dusunmeye başladım:/ inşallah allah hepımızı anne olmayı nasip etsın o kadar cok istenıyor ki allah isteyen herkese nasip etsin 🙏🙏🙏 allahım sizede guzel bi bebiş nasip etsin☺️ Bakalım bekleyip gorucem su virus bi gecsede yoluma baksam 🌸

Evet yumurtam var ama 20 yumurtası olup kalite problemi yasayanıda okudum 2 tane kalmış embrıyosu ve tutmamış belki bunları okudukca boyle dusunmeye başladım:/ inşallah allah hepımızı anne olmayı nasip etsın o kadar cok istenıyor ki allah isteyen herkese nasip etsin 🙏🙏🙏 allahım sizede guzel bi bebiş nasip etsin☺ Bakalım bekleyip gorucem su virus bi gecsede yoluma baksam 🌸
Gerçekten nasip işleri, Allah nasip ettikten sonra önünde kimse duramaz. Hepimiz kendi yolumuzda savaşıyoruz bazı şeyler şu hayatta mücadele etmeden kazanılmıyor. Şu mübarek günde Allah yardımcımız olsun hepimizin 🙏🙏🙏🙏

Kzlar selam hepinize ilaçların yüksek dozda kullanılması kaliteyi etkiliyor mu? Madem etkiliyor neden yüksek doz kullanılıyor? Zaten ihtiyacımız olan bir tane sağlıklı yumurtaysa çok olup kalitesiz olacağına az olup kaliteli olması daha mantıklı değil mi?Benim ilk denemem olduğu için cahilliğime verin

Canım bu yadırganacak bir durum değil.Senin ve eşinin kararı önemli olan.İnşallah bu sefer hamile kalırsın ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.Bir şey merak ediyorum izinle istemezsen cevap vermek zorunda değilsin sadece merak ettiğimden soruyorum donasyon spermini siz mi seçiyorsunuz? Yoksa doktor hangisini uygun görürse onu mu seçiyor?

Kzlar selam hepinize ilaçların yüksek dozda kullanılması kaliteyi etkiliyor mu? Madem etkiliyor neden yüksek doz kullanılıyor? Zaten ihtiyacımız olan bir tane sağlıklı yumurtaysa çok olup kalitesiz olacağına az olup kaliteli olması daha mantıklı değil mi?Benim ilk denemem olduğu için cahilliğime verin
Çok güzel bir soru canım. İlaçların yumurta kalitesini olumsuz etkilediğini yeni öğrendim. Benim yaşıma bakarak ilaçlara cevap vermeyeceğimi düşünüyorlar, o yüzden yüksek doz kullanıyorlar. Ama aslında yüksek doza ihtiyacım yok. İlk doktorum 300 ml, ikincisi 225 Ml gonalf kullandı. Sen de ne kullandılar?

Canım bu yadırganacak bir durum değil.Senin ve eşinin kararı önemli olan.İnşallah bu sefer hamile kalırsın ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım.Bir şey merak ediyorum izinle istemezsen cevap vermek zorunda değilsin sadece merak ettiğimden soruyorum donasyon spermini siz mi seçiyorsunuz? Yoksa doktor hangisini uygun görürse onu mu seçiyor?
Teşekkür ederim🙏 Biz sectik onların elındeki donorlerden ama soyle bişey var kan grubuna gore sectık ilerde bi sorun olmasın diye cocuk anlar diye yani.

Çok güzel bir soru canım. İlaçların yumurta kalitesini olumsuz etkilediğini yeni öğrendim. Benim yaşıma bakarak ilaçlara cevap vermeyeceğimi düşünüyorlar, o yüzden yüksek doz kullanıyorlar. Ama aslında yüksek doza ihtiyacım yok. İlk doktorum 300 ml, ikincisi 225 Ml gonalf kullandı. Sen de ne kullandılar?
Canım ben 225 meriıonal 150 gonal-f kullandım canım sonra da cetroit kullandım canım. Benim anlamadığım bir şey daha var benim hiç AHMye bakılmadı doktora sordum gerek yok dedi muayene edince tahmin edebiliyoruz dedi🙄🙄

Teşekkür ederim🙏 Biz sectik onların elındeki donorlerden ama soyle bişey var kan grubuna gore sectık ilerde bi sorun olmasın diye cocuk anlar diye yani.
Anladım canım pekii fiziksel özellikleri belirtiliyor mu?

Başta 200 gönül-f ti ilk muayeneden sonra 150 ye düşürdü

Canım ben 225 meriıonal 150 gonal-f kullandım canım sonra da cetroit kullandım canım. Benim anlamadığım bir şey daha var benim hiç AHMye bakılmadı doktora sordum gerek yok dedi muayene edince tahmin edebiliyoruz dedi🙄🙄
Bendende bulent tıras hoca amh istememişti direk muayenede anlamıştı başka doktor istedi sonra benden. Ama bakılması daha iyi en azından şüphe kalmıyo

Evet goz rengi sac rengi belirtiliyor. Sizde mi dusunuyorsunuz?
Yok canım ya benimki tamamen meraktan hani fiziksel olarak çocuğun benzemesi açısından sormuştum embriyoların etme kemiğe bürünüp sana hayırlı sağlıklı bir evlat olsun inşallah hiçbirimizin emekleri boşa girmesin inşallah maddi ve manevi çok zor bir süreç.

Ben bi yerde okumuştum sanki ilaç kullanıldıktan sonra düşürme olmuyomuş ama yumurtaların gelışmesıne gore yukseltılebılınıyo. Sizin nasıl dusurduler
Bilmiyorum ki benim ilk denemem ya çok da bir Bilgin yoktu doktor ne dediyse onu yaptım bilmediğim için sorgulamadım da pek hayırlısı artık bakalım göreceğiz sonuçları inşallah

Anladım canım düşük kullanmışlar bu iyi bişey. Bende çok yüksek kullanıyorlar. Amh bakılması gerekli değil aslında ortalama 10 yumurtan varsa amh değerin 1 gibidir. Mesela amh’ım 0,5 diyenlerden 3-5 yumurta toplanıyor gibi. Önemli olan yumurta sayısı. Ama bu konuyu açtığın çok iyi 👍 oldu, ilaç dozunu konuşucam doktorumla.

Back