- 21 Mayıs 2015
- 1.648
- 1.573
- 133
Kızlar selamlar herkese. Bugün eski ve çok sevdiğim bir arkadaşımla telefonda sohbet ettim. Kızın eşinde on iki yıl önce çok ciddi sperm sorunu çıkmıştı, o zaman biraz dertleşmiştik. Sonra çocuğu olmadı, niye olmadı diye de sormadım onca zaman hiç, bilerek, üzmeyeyim, burnumu sokmayım diye, bugün kendi anlattı. Olmazsa daha çok üzülürüz diye çok korkmuşlar ne tedavi ne tüp bebek denemesi yapmamışlar, bırakmışlar peşini, ablasının oğluna bağlamış kendini. Maddi durumları çok iyi isterlerse en iyi doktorlarla tedavi olabilirlerdi. Onları tutan sadece cesaretsizlik. Şimdi yaşı 47, pişman. Kızı dinlerken bizi düşündüm, buradaki herkesi, aylardır okuduğum tüm benliğiyle mücadele eden kızları. Hepimizin nasıl güçlü, nasıl savaşçı olduğunu. Korkmak, pes etmek de bir tercih. Ama buradaki herkes bir gün anne olacak, çünkü kimse daha doğmamış çocuğundan vazgeçmeyecek. Çoğumuzun ilk denemesi değil, ama büyük bir umutla, çabayla devam ediyoruz yolumuza. Hepimize tekrar büyük bir saygı duydum bugün. Allah bunca duayı, emeği karşılıksız bırakmaz inanıyorum ben.