Rahim büyüklüğü

efsun_zeren

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2010
4.437
25
118
Merhaba 1 yıllık evliyim geçen yıl nişanlıyken kontrole gittim yumurtalıklarımda rahimde felan problem varmı diye ultrasyonla baktı ve doktor rahminiz büyük dedi çok regl oluyordum sebeb rahim büyüklüğü olabiliyormuş yapısal olarak olabilir dedi şimdi bebek düşünüyoruz ve çok korkuyorum bebeğim düşermi yoksa yararı mı olur zararımı olur bilmiyorum lütfen yardım edin düzenli adet oluyorum problem yok yanii şimdiden çok teşekkür ediyorum

Merhaba 1 yıllık evliyim geçen yıl nişanlıyken kontrole gittim yumurtalıklarımda rahimde felan problem varmı diye ultrasyonla baktı ve doktor rahminiz büyük dedi çok regl oluyordum sebeb rahim büyüklüğü olabiliyormuş yapısal olarak olabilir dedi şimdi bebek düşünüyoruz ve çok korkuyorum bebeğim düşermi yoksa yararı mı olur zararımı olur bilmiyorum lütfen yardım edin düzenli adet oluyorum problem yok yanii şimdiden çok teşekkür ediyorum

selam rahim büyüklüğ denilen şey eğer altında miyom, adenomiyoz gibi bir durum yok ise çok öenmli olmayabilir. rahim içi kalınlığınız nasıldı acaba çok kanamanız kalınlaşmadan mı bilmiyorum. çocuk sahibi olmaya engel bir durum olduğunu düşünmüyorum. ama çok aradaderede bir tanı gibi geldi başka bir doktordan da muayene olup görüş alsanız diyorum ya da doktorunuzla bu endişelerinizi paylaşabilirsiniz. sevgiler.

selam rahim büyüklüğ denilen şey eğer altında miyom, adenomiyoz gibi bir durum yok ise çok öenmli olmayabilir. rahim içi kalınlığınız nasıldı acaba çok kanamanız kalınlaşmadan mı bilmiyorum. çocuk sahibi olmaya engel bir durum olduğunu düşünmüyorum. ama çok aradaderede bir tanı gibi geldi başka bir doktordan da muayene olup görüş alsanız diyorum ya da doktorunuzla bu endişelerinizi paylaşabilirsiniz. sevgiler.

evet rahim kalınlaşmış dedi bebeğim düşermi olmazdı dediğimde olumsuz düşünülecek bişey yok belkide doğumun rahat olur dedi ama kafam çok karışık çok korkuyorum miyomun yada adenomiyoz bir belirtisi yokmu? benim adetlerim çok düzenli 7 8 gün sürüyor ilk 4 gün yoğun oluyor zaman zaman da irili ufaklı parçalar düşüyor pıhtı gibi bir rahatsızlığım olsa diyorum bir belirti olur diyorum ama zannediyorum miyom biraz sinsi bi rahatsızlık belirti si olmuyor :cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum doktorum muaynanesinde miyom olup olmadığını ben söyleyemem demişti çalışıyorum izin almam biraz sıkıntı olabiliyor tekrar teşekkürler

evet rahim kalınlaşmış dedi bebeğim düşermi olmazdı dediğimde olumsuz düşünülecek bişey yok belkide doğumun rahat olur dedi ama kafam çok karışık çok korkuyorum miyomun yada adenomiyoz bir belirtisi yokmu? Benim adetlerim çok düzenli 7 8 gün sürüyor ilk 4 gün yoğun oluyor zaman zaman da irili ufaklı parçalar düşüyor pıhtı gibi bir rahatsızlığım olsa diyorum bir belirti olur diyorum ama zannediyorum miyom biraz sinsi bi rahatsızlık belirti si olmuyor :cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum doktorum muaynanesinde miyom olup olmadığını ben söyleyemem demişti çalışıyorum izin almam biraz sıkıntı olabiliyor tekrar teşekkürler

selam dokorunuz ultrason muayenesi esnasında miyom polip gibi durumları zaten görür ve varsa sizinle paylaşırdı demek ki yoık. Ben sadece rahim neden büyük olabilirin cevabını bulmak için aklımdan gecenlerı yazdım. Adet miktarlarınızın azaltılması için doğum kontrol hapları önerilebilir. Eğer şu anda acil çocuk düşünceniz yok ise 3-6 ay kadar bu ilaçlarla rahatlama sağlanabilir.

Back
X