Rahim aldırma ameliyatı

Merhaba , şu anda gayet iyiyim tamamen iyileştim, zor bir süreçti ama iyi ki yapılmış. Maalesef özellikle ilk gün çok ağrılı oldu, 2 gün sonra beslenmem başladı, yaklaşık 1 hafta ağrı azalarak devam etti, sonrasında yatıp kalkarken ağrı 1 ay kadar sürdü. Bu arada mide ağrıları oluyor , organlar yerine oturuyormuş ama çok şükür o da 15 gün civarında iyiye gitti.
Hastanedeyken ağrıya müdahale ediyorlar, eve çıktığınızda da artık dayanılır düzeye gelmiş oluyor zaten.
Bu arada ben 11. Günümde iş yerime gittim haftada 1-2 gün ölçülü çalıştım 1 ay kadar sonra tam döndüm.
Dikkat edilmesi gerekenler ;
-Beslenmeye yavaş geçilmesi
-Bol yürüyüş yapılması
-Ameliyattan sonra hijyenik olunması ( her WC den sonra yaraya ve çamaşıra yeni gazlı bez koydum , tüm çamaşırlar ütülendi WC çamaşır suyuyla sürekli dezenfekte edildi vs.)
  • Uzunca bir süre ağır kaldırılmamalı
  • Kalın çorap alın yanınıza, ameliyattan çıkışta çok üşünüyor.
Size de çok geçmiş olsun , sorunuz olursa seve seve cevaplarım.
Öncelikle ayrıntı bilgiler için çok teşekkürler , benimde daha önce sol yumurtalığım alınmıştı şimdi kist nedeniyle tekrar sağ yumurtam ve yaş itibatiyle rahim alınacak ..Bende açık olacağım acaba dikiş dikine mi oluyor yoksa sezaryan gibi mi ? Birde gecelik giymek daha mantıklı geliyor siz nasıl rahat ettiğiniz , birde kanama vs oluyor mu tekrar geçmiş olsun ..

ö

özel değil ise neden alınmıştı rahminiz ve yumurtalığınız? bizde rahimde kalınlaşma var bu nedenle alınması önerilmiş tercihe bağlı dediler.
Merhaba çok geçmiş olsun,
Sürekli kanama şikayetiyle gittim çikolata kisti ve myomlarım vardı , rahim alındığında adenomyosiz de olduğu anlaşıldı.

Öncelikle ayrıntı bilgiler için çok teşekkürler , benimde daha önce sol yumurtalığım alınmıştı şimdi kist nedeniyle tekrar sağ yumurtam ve yaş itibatiyle rahim alınacak ..Bende açık olacağım acaba dikiş dikine mi oluyor yoksa sezaryan gibi mi ? Birde gecelik giymek daha mantıklı geliyor siz nasıl rahat ettiğiniz , birde kanama vs oluyor mu tekrar geçmiş olsun ..
Merhabalar çok geçmiş olsun,
Sezeryan dikişi gibi yatay oluyor. Ben yazın ameliyat oldum ama ameliyat sonrası çok üşüdüğüm için çoğunlukla pijama giydim, biraz daha iyi olunca gecelik de giydim, mutlaka kalın bir çorap götürün ameliyattan sonra giydirir yakınlarınız . Kanamam hiç olmadı.
Umarım kolayca atlatırsınız.

Cevap için çok teşekkürler❤️ şimdi nasılsınız ? Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı
Rica ederim, şimdi gayet iyiyim. Tavsiyem moralinizi yüksek tutun. Ameliyattan sonra bol bol gezin yavaş beslenin, bolca gazlı bez alın her WC den sonra yaranıza ve çamaşırınıza koyun. Çok geçmiş olsun. Sevgiler. 🌷

Back