Rahim ağzındaki yara ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar bir haftalarda sanırım konu acmıstım . 2 aydır ilişki sırasında kanama yaşıyorum diye.

Rahim ağzında yara varmış, fitil verdi 8 günlük kullandım biteli 2 gün oldu. Sadece ilişkide kanıyordum. Dün akşam yine kanadım ama bugün yarında adet günüm adetimide başlatmış olabilir emin değilim. Ancak benide kan tutuyor ilişkiden kacıyordum resmen iki aydırda sürekli böyle erkenden uyumaya çalışıyorum ha oldu bu sefer olmaz bu sefer olmaz derken ilişkimizin tadı kaçtı.

Neyse rahim agzındaki yara fitille iyileşmezse dondururuz dedi doktor.

Aranızda dondurtan var mı? Ağrılı bi işlem mi ? Ne zaman ne koşulda yapılıyor , anestezi alınıyor mu?
Bu rahim agzı kanarken hamile kalınabilir mi? Hamile kalmış olmamdanda korkuyorum hem fitil kullandım hem çok ilaç içtim o kanda sperm yaşar mı acaba ? Tahminim hissiyatım çok pardon girer girmez kanamaya başlıyorum . Kan görmekten bunaldım kızlar smear alındı oradan acaba iyi huylumu diye , korkmayayım dimi geçer bu şey?

Korkma canım sakin ol yarası olan çok kadın var bildiğim dondururken anestezi olmuyosun,ve,çok zor değil ,hayat böyle geçmez ki yataktan kaçarak. Doktoruna görün o en doğruyu söyler. Hamile kalma konusunda da Allah bilir ama düşük bir ihtimal bence.

Geçmiş olsun, malesef benim de bildiğim bir konu değil ama tedavin bitene kadar korunsan mı? Korunmuyorsun diye anladım.

Geçmiş olsun. Bir arkadaşımın başına gelmişti. Dondurulduğu gibi yakılabiliyor da. Bir kaç dakikalık bir işlemmiş. Arkadaşım yaktırmıştı, anestezili değildi ama isteğe göre anestezi de uygulanabiliyormuş.

Bende de oldu bir ara. Kendiliğinden iyileşmişti, genelde kendiliğinden iyileşmesi zormuş. Benimki şans oldu biraz.

Ben bana kalsa korunacagım ama esım bı sorun var bak kanıyorum dedıkce bısey yok bısey yok dedı
Insallah hamıle degılımdır bugun yarın olmazsam yuregıme ınecek bı suru ılac kullandık son 10 gundurde ılıskı yoktu ama

İlaç kullanırken, Rahime problemle bogusurken tedbirinizi almanız sizin açınızdan daha sağlıklı olur. Eğer korunmadiysaniz tabiki gebelik ihtimali var.
Bir de korkutma için değil, bir dahaki sefere aklınızda bulunsun diye söylüyorum. Doğum kontrol hapı dahil, basit hormon ilaçlarını, adet geciktirmek için Kullandığımız ilaçları, bazı antidepresanları kullanırken üzerinden bir adet geçene kadar korunmakta fayda var.

Geçmiş olsun .Bende de hem yara hem de rahimde iltihap vardı.fitil vs fayda etmeyince 2 sene önce tüp bebek tedavisi öncesinde lazerle yaktırdım.dondurulma işlemini bilmiyorum ama yaranın yakılması acı verici bir şey değildş.anestezi almadan doktorumun muayenesinde yaktırdım.hatta yanımda kimse yoktu.yara iyileşmiş mi diye gittiğim kontroldü yakalım dedi doktor ben de olur diyerek yaktırmıştım:)

Fıtıl kullanmadan once korunmuyorduk fıtıl kullanırken zaten ılıskı yasak

Ben o kadar cesur olamam sanırım anestezı alırım
adetten sonra gel dedı doktor sımdı konustumda.
Insallah adette olurum kazasız belasız

Bildiğim kadarıyla yara dondurma işlemi zor bir işlem değil; siğil yara benzeri hastalıkları dondurma yöntemiyle tedavi ettiklerini biliyorum. Fitil kullanıyorsan, spermlerin vajina ağzında canlı kalması çok zor tabi ki. Hamile kalmış olsan da, hastalığı tedavi ederler bence o konuda rahat ol. Ayrıca her yara kötü huylu kanser olacak diye birşey yok. Yaranın birçok nedeni olabilir. Rahmetli annem de yıllar önce yara yaktırmıştı. Spiral kayınca yara yapmış.

Ben o kadar cesur olamam sanırım anestezı alırım
adetten sonra gel dedı doktor sımdı konustumda.
Insallah adette olurum kazasız belasız
gözünüzde büyütüp de korkutmayın kendinizi,kendinizi en iyi siz bilirsiniz anestezi alarak rahat bir şekilde tez zamanda iyi olursunuz inşallah.Acı eşiğine de bağlı ama dediğim gibi yara yakılırken yada sonrasında rahatsızlık duymadım.Bende kanama değil de ilişki esnasında ağrı olurdu.inşallah hamile değilsinizdir ve kısa sürede iyi olursunuz.

bende agrı olmuyor ama baya baya kanıyor
pekı sonraısnad denız havuz veya korunma verdıler mı?

Yaranın boyutu da önemli sanırım. Ayrıca o doku incelmesi gibi bir şey oluyor ekstra yara falan değil yani. Bende de vardı ve o şekilde hamile kalmıştım doktor çok önemli değil dedi. İlişkide değil ama sonradan bir kere peçeteye kan gelmişti. İkisi uygulama da aynı diye biliyorum. Doktorun kendi tercihi.

Benim bi arkadaşımın da başına gelmişti. Fitil kullanmıştı o da. Ama doktor tedavi sırasında 15 gün ilişki yasak demişti.

Ben bir kaç ay önce dondurttum yarayı. İşlemi uygularken local bir şekiLde uyuşturdular orayı. Tabi ben gördüm hep doktoru ama ağrı filan olmadı yani. Arkasından 1 ay ilişki perhizi verdi ama. İyileşen bir yara oluyormuş orası, o yüzden bir müddet korumak gerekiyormuş.

yıllar önce yaktırmıştım ben .o zaman ki teknolojiye göre,hiç ağrı duyduğumu hatırlamıyorum, bile.şimdi ise tıp daha çok gelişti.sıkıntılı bir işlem olabilir ama,ağrılı bir işlem değil,korkma.

fitille geçebilecek bir yaraymış ki doktor,fitil vermiş ama ,yoksa direkt olarak yakalım veya donduralım derdi.ama siz rahat durmamışsınız.(bu tedavi sırasında bir müddet, ilişkiye girmek yasak, diye biliyorum)bu yüzden kanama devam etmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…