Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Selam hanımlar, bugün kontrol vardı. 37 hafta oldu bebiş ama karın çevresi 34 haftalık gözüktüğü için doktor artık tutmamıza gerek yok dedi. Bir de nst’de bebeğin kalp atışı bir iki kere düşüp çıkmış. Bebek hareketlerini takip et dedi. Çarşamba gel yine bakalım dedi. perşembe muhtemelen sezaryen olacağım. Açıkçası korkuyorum. Bu zamana kadar bir şekilde geldik Allah’a şükür. Ama bu son nst’de çıkan tatsızlık bir de kilosu aklıma takılıyor. Bana dua eder misiniz?
Selamlar bnce hamilelik bu gruptaki bir çok anne için normal hamilelere göre daha endişeli ve yıpratıcı geçti. Hamilelik yordu bizi 🥺 ama artık riskli haftaları geçtik heyecanlı Bi bekleyiş var☺️ haftalarca endişelerimiz olduğu için doğumlarımiz icin endişe etmemiz çok normal ☺️yavrularımızı kucağımıza aldığımızda bu tedirginlik son bulacak🙂 Bn inanıyorum güçlü anneleriz🙂 serklajdan sonra hep yattık, Bn saksıya benzettim hep kendimi çiçeğimi büyüttüm içimde aylarca hareket etmeden dualarla suladim. Rabbim gördü çabamızi sağlıkla mutlulukla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 💕 uzulmeyiniz üzüldüğümüz günler geride kaldı inşallah umutlu ve mutlu olalım 🙂💕

Serklajlılar merhaba 🙏 bende rahim ağzı yetmezliği var. İlk bebeğimi 28de doğurdum ama vücudu fazla dayanmadı melek oldu yavrum. 19. Haftamda farklı doktora gitmiştim o bana rahim ağzı yetmezliği var şimdi dikiş atamam çok riskli dedi. Şuanda 2. Gebeliğim. 13 haftada dikiş atılacak demişti. 12. Haftamın sonlarında dikişim yapıldı. 10 gün rapor verdi. Bundan sonra çalışabilirsin dedi. Ne ağrım var ne sızım ne kanamam. Bu ctesi kontrolüm var. İnşallah bir sorun çıkmaz da kucağıma alırım. Enfeksiyon kapma konusu çok konuşulmuş. En korktuğum konu bu. Sabah akşam fitil alıyorum. Haftada 2 kez cleocin krem kullanıyorum.

Canim çok şükür iyiyiz. Abi ile uyum sürecini dengelemeye çalışıyoruz. Tek cocuk iken olay çok farklıymış. Ama buna şükür bir sıkıntımız yok. Sizler nasılsınız? Girip soramadım ama aklimdasiniz inanın.
İyi olmanıza çok sevindim. Allah zorunuzu kolaylaştırsın. Ben 19 haftalık oldum, onun bir endişesi var. Ama iyiyim diye telkinde bulunuyorum kendime😊

merhaba arkadaşlar. ben de 20. haftamda serklaj oldum sürekli yatıyorum, serklaj sonrası 2. haftada kontrolümde bi sıkıntı yoktu şükür hala da enfeksiyon belirtim falan yok ama sanki vajina içi ya da rahim ağzının olduğu yerde hafif ağrı, batma ve bazen sürekli olmayan kaşıntı hissi oluyor. benimki çoğul gebelik bir de . acaba bebekler büyüdükçe rahim büyüdüğü için mi böyle şeyler hissediyorum normal mi zaman zaman gelen rahatsızlık hisleri 😞 bir de günde 6 nidicard alıyorum ona rağmen kısa süreli 4-6 kere kasılma yaşıyorum. acaba dikişlerim mi zorlanıyor ki diye düşünmeye başladım.

Selamlar hanımlar.
Yarın sabah sekizde sezaryen olacağım. Bebiş kızın göbeği büyümüyor maalesef 2.500 gram gözüküyor. bir de nst’de de doktorun çok istediği sonuçlar çıkmadı. Kalp atışı yavaşlayıp sonra toparlıyor. İnşallah sorunsuz kucağıma almak nasip olur. Dua ederseniz sevinirim. Korkuyorum açıkçası. İyi olsun istiyorum kalbinde filan bir şey olmadan sağlıkla gelsin kuzum

Selamlar hanımlar.
Yarın sabah sekizde sezaryen olacağım. Bebiş kızın göbeği büyümüyor maalesef 2.500 gram gözüküyor. bir de nst’de de doktorun çok istediği sonuçlar çıkmadı. Kalp atışı yavaşlayıp sonra toparlıyor. İnşallah sorunsuz kucağıma almak nasip olur. Dua ederseniz sevinirim. Korkuyorum açıkçası. İyi olsun istiyorum kalbinde filan bir şey olmadan sağlıkla gelsin kuzum
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Hem siz hem bebeğiniz iyi olun inşallah. Çok rahat geçirin doğumunuzu.

Selamlar hanımlar.
Arkadaşımın da böyle olmuştu bebek artık beslenemiyo sezeryanla almamız gerek demişti doktoru. Bebişin kilosu da 2 500dü. Şimdi 3 yaşında sağlıklı tatlış bir bebiş ❤️❤️ Sağlıkla kucağına al inşallah 😊😊

Selamlar hanımlar.
Yarın mıııı 🙈🙈🙈🤩🤩🤩 bana bi şeyler oldu okurken 😂😂 bana noluyyorsa heyecanlandım 🙈 sağ Salim doğsun yavrun inş. 🙏🏻🙏🏻Dualarımız seninle ; sen de bize dua et olur mu 🤩🤩🤩 kendini iyi hissedince güzel haberlerini yaz 😍😍

merhaba arkadaşlar. ben de 20. haftamda serklaj oldum sürekli yatıyorum, serklaj sonrası 2. haftada kontrolümde bi sıkıntı yoktu şükür hala da enfeksiyon belirtim falan yok ama sanki vajina içi ya da rahim ağzının olduğu yerde hafif ağrı, batma ve bazen sürekli olmayan kaşıntı hissi oluyor. benimki çoğul gebelik bir de . acaba bebekler büyüdükçe rahim büyüdüğü için mi böyle şeyler hissediyorum normal mi zaman zaman gelen rahatsızlık hisleri 😞 bir de günde 6 nidicard alıyorum ona rağmen kısa süreli 4-6 kere kasılma yaşıyorum. acaba dikişlerim mi zorlanıyor ki diye düşünmeye başladım.
Geçmiş olsun ben de ilk bebeliğimde yaşadım benzer sorunlar Endol hap ya da fitil kullanmayı doktorunla konuş olağan bir durum aslında batma falan ama kaşıntı olması mantardan olabilir mutlaka her hafta doktora git ve gittiğin yer donanımlı bir hastahane olsun doktorun da deneyimli ben yavrularımı kaybettim Rabbim sana yaşatmasın bol bol yat hiç ayağa kalkma tuvalet ve yemek dışında.

Selamlar hanımlar.
Canım hiç bir şeyi yoktur inşallah kuzunun. Şimdi gördüm herhalde doğum olmuştur. Gözün aydın şimdiden. Haber edersin bizi.

Geçmiş olsun ben de ilk bebeliğimde yaşadım benzer sorunlar Endol hap ya da fitil kullanmayı doktorunla konuş olağan bir durum aslında batma falan ama kaşıntı olması mantardan olabilir mutlaka her hafta doktora git ve gittiğin yer donanımlı bir hastahane olsun doktorun da deneyimli ben yavrularımı kaybettim Rabbim sana yaşatmasın bol bol yat hiç ayağa kalkma tuvalet ve yemek dışında.
çok üzgünüm kaybınız için , Allah acınızı hafifletsin sabır versin.
ben endol fitil de 2 güne 1 kullanıyorum. kaşıntı hissi de içeride böyle anlık oluyor kol kaşınır gibi en son 1 hafta önceki kan değerimde enfeksiyon çıkmamıştı. mantar için kültür bakmasını isteyeceğim doktorumdan. içim rahat değil.
daha önce gebelik yaşamadığım için ne olabilir bi şey ne değil onu anlayamıyorum. donanımlı hastane imkanım yok malesef ama doktorum tecrübeli.

Allah a emanetiz , inşallah bir sorun yoktur. size de sağlıklı gebelikler dilerim 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

Canım sen naptın nasılsın? kaç oldun şimdi? :)
Ara ara kasılmalarım oluyor canım ama sonuç olarak iyiyiz bebiş de ben de. Hersey yolunda şimdilik şükür. 30+ yım. Hem az hem çok kaldı gibi geliyor 🙈 Allah hepimizin yardımcısı olsun. Su aralık ayını d a atlatırsam daha iyi olacak.
Senin nasıl gidiyor iki çocuklu hayat 🙈😅 kıskançlık var mı 🙂

Ara ara kasılmalarım oluyor canım ama sonuç olarak iyiyiz bebiş de ben de. Hersey yolunda şimdilik şükür. 30+ yım. Hem az hem çok kaldı gibi geliyor 🙈 Allah hepimizin yardımcısı olsun. Su aralık ayını d a atlatırsam daha iyi olacak.
Senin nasıl gidiyor iki çocuklu hayat 🙈😅 kıskançlık var mı 🙂
Sevindim canim. Hayırlısı ile Ocak da olacak doğumun :)
Canim kıskançlık gibi değil de ilk 10 gün bana tepki koydu hiç cevap vermedi konuşmadı benimle. Nasıl kahroldum bir bilsen
Simdi daha iyi. O evde olduğu zamanlar önceliğimi ona veriyorum imkanlar ölçüsünde. Böyle böyle aşacağız insallah.

Sevindim canim. Hayırlısı ile Ocak da olacak doğumun :)
Canim kıskançlık gibi değil de ilk 10 gün bana tepki koydu hiç cevap vermedi konuşmadı benimle. Nasıl kahroldum bir bilsen
Simdi daha iyi. O evde olduğu zamanlar önceliğimi ona veriyorum imkanlar ölçüsünde. Böyle böyle aşacağız insallah.
Oyyy 🙈🙈🙈 okuyunca bile gözüm yaşardı 🥺🥺🥺
Aynen, öncelik büyüğün olsun bari. Kıyamam ya yavruma 🥰 seni çok sevince paylaşamamış. Bir de aklıma geldi, dışardan bebek sevmeye gelenlerden öncesinde rica et de, bebeği çok sevmesinler çocuğun gözünün önünde bari. İyice duyguları zedelenmesin kuzunun😍 hep iyi olun inş 🤩 ömür boyu iyi anlaşsınlar kardeş kardeş inş 🙏🏻💋

Oyyy 🙈🙈🙈 okuyunca bile gözüm yaşardı 🥺🥺🥺
Aynen, öncelik büyüğün olsun bari. Kıyamam ya yavruma 🥰 seni çok sevince paylaşamamış. Bir de aklıma geldi, dışardan bebek sevmeye gelenlerden öncesinde rica et de, bebeği çok sevmesinler çocuğun gözünün önünde bari. İyice duyguları zedelenmesin kuzunun😍 hep iyi olun inş 🤩 ömür boyu iyi anlaşsınlar kardeş kardeş inş 🙏🏻💋
Ah canım nasıl haklısınız şimdiden eşimle konuşuyoruz kızımın kendini eksik hissetmesini istemiypruz, mesela birde ben bebek görmeye gittim abiyi tamamen unutmuşum çocuk kardeşine hediyeler alınınca oda bekledi öyle üzüldümki anlatamam sonra bişeyler aldım ama o an gördüm abi kızmadı ama duygusallaştı düşüncesizlik yaptım.

Ah canım nasıl haklısınız şimdiden eşimle konuşuyoruz kızımın kendini eksik hissetmesini istemiypruz, mesela birde ben bebek görmeye gittim abiyi tamamen unutmuşum çocuk kardeşine hediyeler alınınca oda bekledi öyle üzüldümki anlatamam sonra bişeyler aldım ama o an gördüm abi kızmadı ama duygusallaştı düşüncesizlik yaptım.
Bak bunu söylemen de iyi oldu. En azından bikaç tane eve hediye paketli bi şeyler alırım yağızın istediği. Misafirler gidince, bunu da sana almışlar annecim diyip veririm bari. 🙈🙈 o üzülürse benim ciğerim de paramparça olur valla. 🥺

Bak bunu söylemen de iyi oldu. En azından bikaç tane eve hediye paketli bi şeyler alırım yağızın istediği. Misafirler gidince, bunu da sana almışlar annecim diyip veririm bari. 🙈🙈 o üzülürse benim ciğerim de paramparça olur valla. 🥺
Aynen canım bende öyle yapacağım, hatta kardeşlerime de diyorum kızımada küçük süprizler yapın😂

X