Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aynı ya gerçekten şaka maka 3-4 hafta sonra bebeklere kavuşacağız gibi duruyor benim hiç inanasım gelmiyor sanki hep karnımda duracak gibi kucağımda bebişle kendimi hiç hayal edemiyorum 🙈
Ben ilk serklaj olduğumda 28 görecek miyim diyordum. Şimdi rüya gibi geliyor. Allah herkese bu zorlu süreci en kolay şekilde atlatmayı nasip etsin.
Bu arada bugün doktorum şöyle bi şey dedi: artık bebek gelecek olsa durdurmaya kalkmayız, tabi ki beklesin ama şundan yana rahat olun; bebek sizin yaşadığınız süreçlerden dolayı normal gebeliklere göre daha sıkı hazırlıyor kendini. Bu bebekler savaşçı olur, ciğerini daha hızlı geliştirmeye çalışır dedi.
Zeyna kızım diye düşündüm 🥹

Çok teşekkürler gerçekten progestan hepimizin hem can simidi hem de korkulu rüyası 😅 darısı başınıza, sağlıkla büyüsün miniğiniz 🥰doğumla ilgili bir şey konuşamıyoruz çünkü hala makat geliş 🥹 bu gidişle sezaryen olacak gibi görünüyor ama benim için hiç sorun yok yeter ki sağlıklı olsun 🥰

Progestan gidince donlar da feraha erer inşallah artık😂 valla canım moral oldu bana da, doktor da iyi dedi🥰 yalnız bebeği içerde tutmaya o kadar odaklanmışım ki çıkabilecek döneme geldiğine inanamıyorum 🥹
Valla bizim gibi zor gebeliklerin tümünün direkt sezeryan olması cok cok daha iyi aslında . Ne rahme ne de vajinaya asla müdahale olmasın istiyorum artık cunku. Yok prolutonu yok progestanın vajınal alımı vs derken zaten hassaslaştık yeterince. Zaten riskli gebelikler bizimkisi. Bi de üstüne, o an nasıl olayın gelişeceği bilinmeden, bebeğin tam kilosu bilinmeden, kaç saatte doğacağı bilinemezken üstüne episyosu pansumanı bize eziyet ;, sezeryan cok net, sağlıklı ve kesin bi sonuç gibi geliyor bana açıkçası.
Ama tabiki Rabbim gönlüne göre versin 😍 önemli olan sağlıcakla kavuşmak 💜

Ben ilk serklaj olduğumda 28 görecek miyim diyordum. Şimdi rüya gibi geliyor. Allah herkese bu zorlu süreci en kolay şekilde atlatmayı nasip etsin.
Bu arada bugün doktorum şöyle bi şey dedi: artık bebek gelecek olsa durdurmaya kalkmayız, tabi ki beklesin ama şundan yana rahat olun; bebek sizin yaşadığınız süreçlerden dolayı normal gebeliklere göre daha sıkı hazırlıyor kendini. Bu bebekler savaşçı olur, ciğerini daha hızlı geliştirmeye çalışır dedi.
Zeyna kızım diye düşündüm 🥹
Benim kaybım var zaten ondan hamileliğin başından beri çok stresliyim 24 e gelmek bile mucizeydi derken şimdi 35 bitti geçen sene de hamileydim şimdi yine hamileyim sanki seneye yine hamile olacakmış gibi hissediyorum ama tabi inşallah olmayacak artık kuzularımız sağlıkla doğsun haftamız güzel 36 itibariyle zaten ciğer geliştirici de çoğunlukla vurmuyorlar genelde küveze girmeden beraber taburcu oluyoruz yine de tabi inşallah vakitlice planlıca doğum yapmak
Valla bizim gibi zor gebeliklerin tümünün direkt sezeryan olması cok cok daha iyi aslında . Ne rahme ne de vajinaya asla müdahale olmasın istiyorum artık cunku. Yok prolutonu yok progestanın vajınal alımı vs derken zaten hassaslaştık yeterince. Zaten riskli gebelikler bizimkisi. Bi de üstüne, o an nasıl olayın gelişeceği bilinmeden, bebeğin tam kilosu bilinmeden, kaç saatte doğacağı bilinemezken üstüne episyosu pansumanı bize eziyet ;, sezeryan cok net, sağlıklı ve kesin bi sonuç gibi geliyor bana açıkçası.
Ama tabiki Rabbim gönlüne göre versin 😍 önemli olan sağlıcakla kavuşmak 💜
Bu okuduklarından sonra Sezeryan mı normal mi diye düşünmekten vazgeçtim artık ne kadar doğru dediğin zaten başından beri riskli geçiyor niye bu kadar bilinmezin içine düşelim her doğum zaten rahim ağzında travmaya sebep oluyor o yüzden Sezeryan şu an çok daha mantıklı geldi

Benim kaybım var zaten ondan hamileliğin başından beri çok stresliyim 24 e gelmek bile mucizeydi derken şimdi 35 bitti geçen sene de hamileydim şimdi yine hamileyim sanki seneye yine hamile olacakmış gibi hissediyorum ama tabi inşallah olmayacak artık kuzularımız sağlıkla doğsun haftamız güzel 36 itibariyle zaten ciğer geliştirici de çoğunlukla vurmuyorlar genelde küveze girmeden beraber taburcu oluyoruz yine de tabi inşallah vakitlice planlıca doğum yapmak

Bu okuduklarından sonra Sezeryan mı normal mi diye düşünmekten vazgeçtim artık ne kadar doğru dediğin zaten başından beri riskli geçiyor niye bu kadar bilinmezin içine düşelim her doğum zaten rahim ağzında travmaya sebep oluyor o yüzden Sezeryan şu an çok daha mantıklı geldi
Ben çocukları cok seviyorum. Yani sabırlı ve fedakar bi insanım kişilik olarak. Ama vücudum zorlanıyor hamileliklerde. En iyi bu hamileliğim açıkçası. Ama hayat şartları su bu derken, sanırım artık tekrar cocuk düşünmem. Sezeryan esnasında tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum. Ama pişman olur muyum DİE nedensiz bi endişem de var. Yaşım 33 olacak seneye. Yani hamile kalıp, aldırmak istemiyorum. Özellikle doğum sonrası ilk bir yıl sonrasında. Üstüne yaş da geçecek. 35 üstü her türlü risk. Allah evlatlarıma sağlık versin de. Darısı isteyenlerin başına inş

Ben çocukları cok seviyorum. Yani sabırlı ve fedakar bi insanım kişilik olarak. Ama vücudum zorlanıyor hamileliklerde. En iyi bu hamileliğim açıkçası. Ama hayat şartları su bu derken, sanırım artık tekrar cocuk düşünmem. Sezeryan esnasında tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum. Ama pişman olur muyum DİE nedensiz bi endişem de var. Yaşım 33 olacak seneye. Yani hamile kalıp, aldırmak istemiyorum. Özellikle doğum sonrası ilk bir yıl sonrasında. Üstüne yaş da geçecek. 35 üstü her türlü risk. Allah evlatlarıma sağlık versin de. Darısı isteyenlerin başına inş
Benim ilk çocuğum olacak yaş 31 herhalde 35 olmadan bir tane daha yaparım ama sonra kesinlikle tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum kolay hamile kalıyorum dediğin gibi beklenmedik blr hamilelik olsa beni çok zorlar maddi manevi eğer başka düşünmüyorsanız çok mantıklı

Bende bu günlere geldiğim için çok mutluyum kızlar. 24. Haftadan itibaren korkuyla geçirdim dikişte yoktu. Çok şükür 9 gün kaldı normal doğum bekliyorum. Dua beklerim kızlar. Sizlerde rabbim bu günleri görmeyi nasip etsin inşallah. Çok güzel çok duygulu günlerdeyim. Hamdolsun
Masallah adiniza cok sevindim bende de dikis yok 21.haftamdan beri yatiyorum 26+5 oldum. Burda mesajlarinizi okumak tek motivasyonum😍ozellikle serklajsiz birini duyunca☺sizinde geç haftada belli olduğu icin mi dikis atilmadi? Acilmaniz mi vardi? Rahim mm ne kadardi?

Masallah adiniza cok sevindim bende de dikis yok 21.haftamdan beri yatiyorum 26+5 oldum. Burda mesajlarinizi okumak tek motivasyonum😍ozellikle serklajsiz birini duyunca☺sizinde geç haftada belli olduğu icin mi dikis atilmadi? Acilmaniz mi vardi? Rahim mm ne kadardi?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Hayır açılmam olmadı erkende farkedildi ama doktorum çok serklaja yanaşmadı. 24 ile başladık sonra yükseldi sabit tuttuk düzenli hastaneye gidip geldim. Şuan da doğmuyor sıpa 😅

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Hayır açılmam olmadı erkende farkedildi ama doktorum çok serklaja yanaşmadı. 24 ile başladık sonra yükseldi sabit tuttuk düzenli hastaneye gidip geldim. Şuan da doğmuyor sıpa 😅
Kıymetini anladı tabi 😍😍😍 takvimini böyle görmek ne güzel. Sağ Salim vakitlice doğsun inş 💜🙏🏻🧿

Cok tesekkur ederim. Ne guzel sizin acilma olmadan fark edilmis. Bende açılma var serklaj yok. Son haftadasiniz☺☺sağlıcakla gelsin artik

Kızlar selam 30+3 teyim ben de. 2 haftadır rahim ağzı uzunluğu kısalıyor. Geçen hafta geldim 26 mm ile gönderdiler. Dün akşam yine geldim hastaneye kasıklarımda baskı hissinden dolayı. Rahim ağzı 13 mm olmuş. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Sancı hissetmiyorum ama nst de sancı çıkıyor. Dün geldiğimde bebeğin başı da çok aşağıdaydı.
Yesim nasilsin simdi. Acaba anlık mi düştü? Hastaneye yatirmadilar mi?

Selamlar, doktorunuz en doğru yorumu yapacaktır. Doktorunuzla görüştünüz mü?
Kendi doktoruma henüz gidemedim maalesef bugün gidecektim ama gece yatış aldıkları için gidemedim.
Vücutla alakalı çoğu zmn; ama cok hareketli bi yaşamınız varsa da böyle olabilir. Doğum yakın görünüyor bahsettiğiniz mm de ise. Ama ikinci gebeliğinizde sıkı takipte olun. Allah yardımcınız olsun. Sağ Salim kucağınıza alın bebeğinizi
Hiç bir yorum yapmıyorlar tarih olarak tedavi de uygulanmıyor bir kere serum verdiler

Yesim nasilsin simdi. Acaba anlık mi düştü? Hastaneye yatirmadilar mi?
Hastanedeyim canım hala takip ediyorlar en son 18 mm ölçmüşler dedim bu uzayıp kısalabilen bişey mi yok cihazdan cihaza ölçüm farkeder dediler. İlk geldiğimde serum ve oksijen verdiler sancıyı azaltmak için. Şimdi sadece progestan alıyorum başka bir tedavi uygulamıyorlar. Anlamadım valla dinlenirsen atlatırsın falan da demiyorlar. Yarın da doğum yapabilirsin, 3 cm açıklıkla 5 hafta bekleyen de oldu diyorlar, herşey bebeğe bağlı diyorlar.
.

Hastanedeyim canım hala takip ediyorlar en son 18 mm ölçmüşler dedim bu uzayıp kısalabilen bişey mi yok cihazdan cihaza ölçüm farkeder dediler. İlk geldiğimde serum ve oksijen verdiler sancıyı azaltmak için. Şimdi sadece progestan alıyorum başka bir tedavi uygulamıyorlar. Anlamadım valla dinlenirsen atlatırsın falan da demiyorlar. Yarın da doğum yapabilirsin, 3 cm açıklıkla 5 hafta bekleyen de oldu diyorlar, herşey bebeğe bağlı diyorlar.
.
Cok gecmis olsun. Sanci kasilma hissediyor musun yoksa sadece rahim boyun mu kisaldi? Bu mm'de dinlenmen en iyisi uzanip yatinca haftalarca atabiliyor 🤗 zaten 30.haftani da tamamlamissin 32 olursa daha da rahat edeceksin. Insalalh daha da uzun durur bebeğin.

Merhaba size nasıl bir tedavi uygulandı Acaba nasıl yükseldi. Bana öyle bir şey olmaz diyorlar da

Cok gecmis olsun. Sanci kasilma hissediyor musun yoksa sadece rahim boyun mu kisaldi? Bu mm'de dinlenmen en iyisi uzanip yatinca haftalarca atabiliyor 🤗 zaten 30.haftani da tamamlamissin 32 olursa daha da rahat edeceksin. Insalalh daha da uzun durur bebeğin.
İnşallah canım❤️🙏. Ama galiba en ufacık bir farklı histe hastaneye atıcam kendimi. Çünkü anlamıyorum bazen sancı olduğunu.

.
30. Haftayı geçtikten sonra rahim boyunu da önemsemiyorlar zaten. Sanırım asıl riskli dönem tamamlandı diye, aklıma başka şey gelmiyor çünkü, anlamlandıramıyorum. Çalışıyorsan rapor fln alıp, birini çağır yanına ki yeme içme uğraşma hiç. Uzanabildiğin kadar uzan dinlen.
Burda ne hikayeler oldu. Dediği gibi doktorunun da, 2 cm açıklıkla , günde 6 adalatla , banyo yapmadan; sürgüyle wc ihtiyacını gideren, sürekli yatmaktan her yeri acıyan ağrıyan ama sonunda sağ Salim zamanında doğuran anne hikayeleriyle.

İnşallah canım❤️🙏. Ama galiba en ufacık bir farklı histe hastaneye atıcam kendimi. Çünkü anlamıyorum bazen sancı olduğunu.
Çok geçmiş olsun, inşallah dikkatli olarak bu süreci atlatırsınız. haftanız Allah'a şükür güzel, R Renklirenkli 'nin dediği gibi burada bir sürü güzel hikayeler de okuduk. İyiye odaklanın, inşallah hayırlısıyla olumlu sonuçlanacaktır.

X