Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
İnşallah canım ya, 30u görebilecek miyim diyordum hep şimdi hedef 32😌 hep güzel haberler alalım inşallah
10 gün kaldı 32 ye canım inşallah güzel haberlerle devam edeceğiz ciğer geliştirici olunca kafan daha da rahat eder zaten

10 gün kaldı 32 ye canım inşallah güzel haberlerle devam edeceğiz ciğer geliştirici olunca kafan daha da rahat eder zaten
Ben de öyle düşünüyorum canım. En azından ciğer geliştirici olursa inşallah daha rahat nefes alır diye rahatlatıyorum kendimi.
Anladım canım olsun tedbirli doktor iyidir hiç stres yapma. Bu zamanlara gelmişsin bundan sonra da götürür seni bence.
Doktorum hem tedbirli hem de rahat, tam arada. Örnekler veriyor bana 31.de gelip hiç solunum desteği almayan da oldu, geçen senin gibi bi hastayı 37de doğurttuk diye.

Hanımlar çok sağolun gerçekten, sayenizde ben de rahatlıyorum moral oluyorsunuz. İsminizi bilmiyorum ama dualarıma sizi de ekliyorum. İnşallah buraya güzel haberlerimizi bebeklerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza aldığımızı da yazarız. Bizden sonrakiler de okuyup umut dolar ☺️ Allah razı olsun sizden.

Merhaba, geçmiş olsun🙏 Serklaj oldunuz mu, nasılsınız? Benim de kaybım oldu 2yıl önce😔 Tekrar hamileyim bugün önlem amaçlı serklaj atıldı. Öğretmenim ben de. Doktor sadece 10 gün rapor verdi sonra çalışabilirsin dedi. Açıkçası korkuyorum🙄
Merhaba evet serklaj oldum. Olalı beş gün oldu serklaji yapan doktor heyet raporu vermiyormuş ssk ile çalışmıyorum gibi birşey söyledi. Kendi doktorumdan alabileceğimi söyledi. Pazartesi gidip heyet isteyeceğim verecek mi bilmiyorum. Serklaj sonrası kimi doktor direk çalışmayı yasaklıyor kimi çalış diyor neye göre bilmiyorum. İnşallah rapor verir

Ben de öyle düşünüyorum canım. En azından ciğer geliştirici olursa inşallah daha rahat nefes alır diye rahatlatıyorum kendimi.

Doktorum hem tedbirli hem de rahat, tam arada. Örnekler veriyor bana 31.de gelip hiç solunum desteği almayan da oldu, geçen senin gibi bi hastayı 37de doğurttuk diye.

Hanımlar çok sağolun gerçekten, sayenizde ben de rahatlıyorum moral oluyorsunuz. İsminizi bilmiyorum ama dualarıma sizi de ekliyorum. İnşallah buraya güzel haberlerimizi bebeklerimizi zamanında sağlıkla kucağımıza aldığımızı da yazarız. Bizden sonrakiler de okuyup umut dolar ☺️ Allah razı olsun sizden.
Ay değil mi ne hoş olur şöyle güzel doğumlarımızı yazmak nasip olsun inşallah. Canım senden de Allah razı olsun. Hepimiz birbirimize destek oluyoruz ❤️

Yarın 34. haftaya giriyorum kızlar :nazar: Hiç buraları yaşamamıştım bazı şeyler garip geliyor. Benim kız resmen sağımda yaşıyor ve sürekli bir yerlerini dayıyor. 3te 1'i dışarıda neredeyse sanki karnımda başka yer yok. Bu toplanma dedikleri şey mi acaba diyorum ama kaskatı dedikleri durum olmuyor kaydırma vs yapıyor hareket ediyor genelde. Bilemiyorum artık olsa da normaldir herhalde. Ama sağa doğru yatmak imkansız hale geldi. Bana sadece tek seçenek bırakıyor her yanım uyuşuyor tabi :)

Yarın 34. haftaya giriyorum kızlar :nazar: Hiç buraları yaşamamıştım bazı şeyler garip geliyor. Benim kız resmen sağımda yaşıyor ve sürekli bir yerlerini dayıyor. 3te 1'i dışarıda neredeyse sanki karnımda başka yer yok. Bu toplanma dedikleri şey mi acaba diyorum ama kaskatı dedikleri durum olmuyor kaydırma vs yapıyor hareket ediyor genelde. Bilemiyorum artık olsa da normaldir herhalde. Ama sağa doğru yatmak imkansız hale geldi. Bana sadece tek seçenek bırakıyor her yanım uyuşuyor tabi :)
Oyy oy maşallah maşallah sizeeee 😍😍😍😍 napsın cocuk, daracık yer zaten 😅 her yerin uyuşsa da yatabiliyorsun en azından 😂😂🙈🙈 ahhh ah nasıl gıpta ettim 😆😆 neyse az daha yat uyusuk muyusuk da, bebek doğunca anlican beni😜

Benim de saptamağı mesken tutmuş durumda, hayır solum da fena değildir nesin beğenmediyse 😑 belki ben sürekli sol tarafa yattığım için daralmamak için mi orada diye düşünüyorum. Uyuşup bir tarafta toplanıyorsa ve bu sıklaşırsa gel demişti doktor. Braxton hicks kasılmaları diyorlar, vücudun doğuma hazırlığı gibi bi şey.
Maşallah sana da bebişe de haftana da canım. Darısı başımıza inşallah 🥰

Oyy oy maşallah maşallah sizeeee 😍😍😍😍 napsın cocuk, daracık yer zaten 😅 her yerin uyuşsa da yatabiliyorsun en azından 😂😂🙈🙈 ahhh ah nasıl gıpta ettim 😆😆 neyse az daha yat uyusuk muyusuk da, bebek doğunca anlican beni😜
Canım bilmem mi ben de tecrübeliyim biliyorsun ki :KK70: 5 yaşında oğlum var gerçi o zor günleri unutuyor insan resetlemiş gibiyim anıları ama yakında tekrar yaşanacak o günler :KK70:

Merhaba kızlar ben 30 haftalık doğum yapmıştım. Bebişim 35 gün kuvözde kaldı. Emzirmem çağırmışlar Bebişim 1700 gramdı ancak ememediği için eve getiremedik. 1900 gram olunca tekrar çağırdılar. Kızım yine emmedi ancak biberonla besleyebildim. Anne bebek uyumu çerçevesinde altı gün hastanede kaldım. Bebeğimi yanıma verdiler bütün bakımlarını beslenmesini ben yaptım. 2100 gram ile taburcu olduk. Sütümü sağıp veriyordum. Silikon göğüs ucuyla denedim ve bebeğim şuan emiyor. Bir haftadır evdeyiz çok şükür her şey yolunda kontrollerimi yaptırıyoruz. Umudumuzu hiç kaybetmeyin çok zorlu bir gebelik geçirdim yoğun bakım süreci çok zor geçti ama çok şükür hepsi geçti😇

Merhaba kızlar ben 30 haftalık doğum yapmıştım. Bebişim 35 gün kuvözde kaldı. Emzirmem çağırmışlar Bebişim 1700 gramdı ancak ememediği için eve getiremedik. 1900 gram olunca tekrar çağırdılar. Kızım yine emmedi ancak biberonla besleyebildim. Anne bebek uyumu çerçevesinde altı gün hastanede kaldım. Bebeğimi yanıma verdiler bütün bakımlarını beslenmesini ben yaptım. 2100 gram ile taburcu olduk. Sütümü sağıp veriyordum. Silikon göğüs ucuyla denedim ve bebeğim şuan emiyor. Bir haftadır evdeyiz çok şükür her şey yolunda kontrollerimi yaptırıyoruz. Umudumuzu hiç kaybetmeyin çok zorlu bir gebelik geçirdim yoğun bakım süreci çok zor geçti ama çok şükür hepsi geçti😇
Canım maşallah ya çok sevindim gerçekten. Gözünüz aydın geçti gitti çok şükür. Allah ayırmasın bir daha.

Kızlar Burada çok önceki sayfalarda karnımıza yağ, krem sürüp masaj yapmak doğumu başlatır gibi bir şey okuduğumu hatırlıyorum. Bizler çatlak önleyici krem süremeyecek miyiz? Bilgisi olan var mı?

Ne güzel haberler bunlar 🥰🥰🥰 anne kız nice mutlu, sağlıklı günleriniz olsun inş 🧿

Yaaa çok sevindim canım
Gözün aydın 😇

X