- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.120
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #107.301
Canım benimde 3 haftayı buldu şuan kanamam. Doktor kontrolünden geldim bugün içerideki beyazlık biraz azalmış hala var dedi. Plesanta kalıntısıysa diye yine aynı ilaçtan verdi. Görüntü mol gebeliğe benziyor ama beta hcg değerin düşük o yüzden emin olamıyorum. Müdahale etmek istemiyorum hemen dedi. Mol gebelikte bir nevi iyi huylu ur gibi genetiği bozuk hamilelikmiş. Pazartesi tekrar kontrol var ve şuan kanamam devam ediyor. İnşallah biran önce kesilir. Kansızlık var talesemi taşıyıcısyım kanım en fazla 12 değerini görüyor. Azalırsa diye gittikçe korkuyorumMerhaba canım benim de iki ay lohusalık kanamam sürdü o bitti onbeser günde de kanama olmaya başladı üstelik ben ilaçsız adet göremiyorum ultrason da baktı birsey göremedi alttan bakacaktı istemedim tekrar olursa gelirim dedim inş kötü bişey yoktur canım sen de internette araştırma yapma kendini boşa yıpratma doğum insanı çok değiştiriyor kötü düşünme
Ha yok benim birkaç gün sürüyor inş sandığındaki şekilde olmaz canım benim Allah şifa versin yaz lütfen sonucunuCanım benimde 3 haftayı buldu şuan kanamam. Doktor kontrolünden geldim bugün içerideki beyazlık biraz azalmış hala var dedi. Plesanta kalıntısıysa diye yine aynı ilaçtan verdi. Görüntü mol gebeliğe benziyor ama beta hcg değerin düşük o yüzden emin olamıyorum. Müdahale etmek istemiyorum hemen dedi. Mol gebelikte bir nevi iyi huylu ur gibi genetiği bozuk hamilelikmiş. Pazartesi tekrar kontrol var ve şuan kanamam devam ediyor. İnşallah biran önce kesilir. Kansızlık var talesemi taşıyıcısyım kanım en fazla 12 değerini görüyor. Azalırsa diye gittikçe korkuyoruminşallah benim kanamam da kesilir bir an önce.
Şimdi Bi kaç yazını okudum canım bende perşembe serklaj oldum sonda takılıyken ped de ıslaklık vardı su geldiğinden şüphelendiler ultrasonla baktı suyu normal dedi geri devam edince amnisure testi istedi aldık hem spekulumla hem o testle baktı ikisinde de bişey çıkmadı bende idrar kaçırma yaşıyormuşum sanırım normal zamanımda da oluyordu zaten pazartesini 4 gözle bekliyorum suyu iyi demesini bugün de sarı akıntı geldi 2 kez su sandım su sarı olmaz akıntındır dediler ped kullanıyorum ondan mı çok pis kokuyor sizin nasıldı acabaÇok aşırı tutmuyordum tabiki ama farkında olmadan yapıyormuşum meğerdaha dikkat ediyorum artık
Benim de son kontrollerde suyu iyi çıktı şükür. İdrara hemen hissettiğim anda gidince çok olmadı ıslaklık da. Sarı değil de beyaz akıntım oluyor bazen perinatolog ağır kokusu yoksa normal dedi.Şimdi Bi kaç yazını okudum canım bende perşembe serklaj oldum sonda takılıyken ped de ıslaklık vardı su geldiğinden şüphelendiler ultrasonla baktı suyu normal dedi geri devam edince amnisure testi istedi aldık hem spekulumla hem o testle baktı ikisinde de bişey çıkmadı bende idrar kaçırma yaşıyormuşum sanırım normal zamanımda da oluyordu zaten pazartesini 4 gözle bekliyorum suyu iyi demesini bugün de sarı akıntı geldi 2 kez su sandım su sarı olmaz akıntındır dediler ped kullanıyorum ondan mı çok pis kokuyor sizin nasıldı acaba
Bende pede peçete koydum doktor pedde takip edelim peçete steril değil dedi eve çıkarsam normal bez koyarım zaten dikiş atıldığından beri akıntım gelmiyordu bugün işte sarı gelince hemşireye söyledim su beyaz olur o senin akıntındır dedi dediğin gibi sanırım ped koku yapıyor ister istemez tam kurulanamıyorum yanlışlıkla vajina dışını da kesmişler çünkü enfeksiyon kapmazsam iyi olurBenim de son kontrollerde suyu iyi çıktı şükür. İdrara hemen hissettiğim anda gidince çok olmadı ıslaklık da. Sarı değil de beyaz akıntım oluyor bazen perinatolog ağır kokusu yoksa normal dedi.
Ben ped kullanmıyorum ama canım. Bazen günü geliyor günde 3 kez değişiyorum iç çamaşırımı. Ped ister istemez terletiyor da. Bir de akıntı veya ıslaklığı pedle çok iyi takip edemiyorum kendi adıma. Belki pedden dolayı rengi değişiyor veya kokuyordur.
Bol bol pamuklu beyaz çamaşırlar aldım ben sırf bu yüzden
Su gelme şüphesinden dolayı mı hala hastanedesin canım?Bende pede peçete koydum doktor pedde takip edelim peçete steril değil dedi eve çıkarsam normal bez koyarım zaten dikiş atıldığından beri akıntım gelmiyordu bugün işte sarı gelince hemşireye söyledim su beyaz olur o senin akıntındır dedi dediğin gibi sanırım ped koku yapıyor ister istemez tam kurulanamıyorum yanlışlıkla vajina dışını da kesmişler çünkü enfeksiyon kapmazsam iyi olur
Yok dün çıkabilirsin dedi test yaptı ya bende çıkacaktım spekulumla baktı ya dıştaki kesik kanamış bana söylememiş bende lavaboya girdim baktım kanama artmış hem de ev uzak pazartesi geri geleceğiz diye kaldımSu gelme şüphesinden dolayı mı hala hastanedesin canım?
Anladım canım geçmiş olsun o zaman. İnşallah pazartesi her şey yolunda olur dönersin evineYok dün çıkabilirsin dedi test yaptı ya bende çıkacaktım spekulumla baktı ya dıştaki kesik kanamış bana söylememiş bende lavaboya girdim baktım kanama artmış hem de ev uzak pazartesi geri geleceğiz diye kaldım
İnş şimdi sarı bir damla su damladı her gelmesinde aklım çıkıyor su beyaz olur deyip duruyorlarAnladım canım geçmiş olsun o zaman. İnşallah pazartesi her şey yolunda olur dönersin evine
Canım ben kılmıyorum ama burada eski sayfalarda okumuştum. Genelde oturarak kılıyorlardıSerklaj dan sonra aranızda namaz kılan oldu mu nasıl kıldınız eğilip kalksak sıkıntı olur mu acaba yoksa oturarak mı kılsak
Secdeye eğilmek biraz sıkıntı olur diye düşündüm onun için sordum teşekkürler kaç gündür kılmıyorum içim rahat etmiyorCanım ben kılmıyorum ama burada eski sayfalarda okumuştum. Genelde oturarak kılıyorlardı
Bi sıkıntı olmadi ben kildim normal şekilde. Simdiden sonra oturarak kılıyorum tabi gobusten dolayiSerklaj dan sonra aranızda namaz kılan oldu mu nasıl kıldınız eğilip kalksak sıkıntı olur mu acaba yoksa oturarak mı kılsak
Ben 2 vakit kıldım da eğilemedim ya görende zorlama Bi kaç gün daha bekle dedi Bi de kahverengi akıntılar geliyor serklaj geçiren arkadaşlarıma soruyorum bizde olmadı diyorlar tek bende mi oldu anlamadımBi sıkıntı olmadi ben kildim normal şekilde. Simdiden sonra oturarak kılıyorum tabi gobusten dolayi
Sizin kahverengi akıntı ne kadar sürdü şuan benim de 6. Günüm bende de devam ediyor endişeleniyorum da progestanı kesti hafta da bir proluton depot vurul dedi sadeceSerklaj yapıldı mı sonraki süreç nasıl geçti. Benim bugün 6. Günüm ama hala kahverengi akıntı geliyor. Biraz endişelendim. Sonrasında da antibiyotik de vermedi. Sadece progesteron iğne ve endol fitil
Sonrasinda 2-3 gun gelmesi normal bende de gelmisti. Ama 1 hafta sonrasinda normal devam ettim. Tabi serklajin getirdiği yasaklara uyarak. Yarim saatten fazla yürümek, 10 dk dan fazla ayakta kalmak 2 saatten fazla seyehat yasakti. Agir is yapmak zaten yasak. Ama namaz kilmak falan zorlamadi beni hicBen 2 vakit kıldım da eğilemedim ya görende zorlama Bi kaç gün daha bekle dedi Bi de kahverengi akıntılar geliyor serklaj geçiren arkadaşlarıma soruyorum bizde olmadı diyorlar tek bende mi oldu anlamadım
Bana doktor hiç bu kadar açıklamalı anlatmadı çok yatma çok ayakta kalma normal hayatına devam et yemeğini yap ye gez dedi biraz korkudan herhalde fazla hareket etmiyorumSonrasinda 2-3 gun gelmesi normal bende de gelmisti. Ama 1 hafta sonrasinda normal devam ettim. Tabi serklajin getirdiği yasaklara uyarak. Yarim saatten fazla yürümek, 10 dk dan fazla ayakta kalmak 2 saatten fazla seyehat yasakti. Agir is yapmak zaten yasak. Ama namaz kilmak falan zorlamadi beni hic
Tabiki en dogrusunu doktorun bilir ama kendini cok yorma zorlama diğer seyleri yapabiliyorsun. Ama bende genel olarak dinlenerek gecirdirm. Hic is falan yapmadim. Sadece arada 15-20 dk yuruyus yaptim o kadar. Benim onceki gebeliğim erken dogumla sonuçlandığı icin fazla temkinli davrandik. Detayli aciklamaya gelince ben özel muayenehane tercih ettim bu sefer cok bilgiden ziyade cok ilgi alaka ve her ihtimali detaylica açıklayan bi doktordu önceliğim. Bunu ne devlette nede ozel hastahanelerde yapmiyolar.en azindan benim cevremdekiler oyle..Bana doktor hiç bu kadar açıklamalı anlatmadı çok yatma çok ayakta kalma normal hayatına devam et yemeğini yap ye gez dedi biraz korkudan herhalde fazla hareket etmiyorum
Benim de önceki gebelik erken doğumla sonlandı aslında doktor iyi devlete gittim hani şu kadar yürü yat demedi hasta gibi davranma dedi sadece bende iş yapmıyorum oturmaya bile korkar oldum peki kabız olmamak için ne yaptınızTabiki en dogrusunu doktorun bilir ama kendini cok yorma zorlama diğer seyleri yapabiliyorsun. Ama bende genel olarak dinlenerek gecirdirm. Hic is falan yapmadim. Sadece arada 15-20 dk yuruyus yaptim o kadar. Benim onceki gebeliğim erken dogumla sonuçlandığı icin fazla temkinli davrandik. Detayli aciklamaya gelince ben özel muayenehane tercih ettim bu sefer cok bilgiden ziyade cok ilgi alaka ve her ihtimali detaylica açıklayan bi doktordu önceliğim. Bunu ne devlette nede ozel hastahanelerde yapmiyolar.en azindan benim cevremdekiler oyle..