Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim de önceki gebelik erken doğumla sonlandı aslında doktor iyi devlete gittim hani şu kadar yürü yat demedi hasta gibi davranma dedi sadece bende iş yapmıyorum oturmaya bile korkar oldum peki kabız olmamak için ne yaptınız
Nbl gold probiyotik takviye kullandim, bide probiyotik in ise yaramadığı yerde toz bi ilac vermisti onu kullanmistim. Magnezyum a basladiktan sonra da kabizlik yasamadim

Nbl gold probiyotik takviye kullandim, bide probiyotik in ise yaramadığı yerde toz bi ilac vermisti onu kullanmistim. Magnezyum a basladiktan sonra da kabizlik yasamadim
Magnezyum kullanıyorum İnş bende olmam ya elimde şurubum var Allah tan çok sık kabız olduğum için Bi de 1 haftadır günde 3 tane antibiyotik kullanıyorum geçen hastaneden çıkıp eve gelince tam hapı yuttum 2 dk sürmedi kustum tekrar o hapı yutmadım gece yutarsam son 1 hapım kalıyor acaba onu da sabah yutsam zararı olur mu ki 🤔

Magnezyum kullanıyorum İnş bende olmam ya elimde şurubum var Allah tan çok sık kabız olduğum için Bi de 1 haftadır günde 3 tane antibiyotik kullanıyorum geçen hastaneden çıkıp eve gelince tam hapı yuttum 2 dk sürmedi kustum tekrar o hapı yutmadım gece yutarsam son 1 hapım kalıyor acaba onu da sabah yutsam zararı olur mu ki 🤔
Bilmiyorum doktor bilir onu 🙄 bol su içince ve mg kullaninca cok azalıyor rahat olun.

Ben mi çok pimpirikliyim korkmalımıyım acaba alttan iğne batırıyorlar gibi bugün ağrı oldukça akıntı geliyor o da hafif kahverengi gibi başına gelen varsa Bi söylesin 1 hafta oldu bugün serklaj olalı

Kızlar Merhaba! Bu ay hiç korunmadım adetime 7gün var ama adet olucakmışım gibi ağrılarım var muhtemelen gebe kalamadım diğer gebeliğimdende hiç hatırlamıyorum hamile olunduğu halde adet ağrısı oluyormu? Çok bilgili değilim bu konularda. Hala korunmuyorum iki günde üç günde bir ilişkiye giriyorum. Sizce kan testi yaptırsam belli olurmu yoksa adet günümümü bekleyeyim?
Canm ztn geldimi üst üste gelir herşey. Başlangıçta yakalandımı kurtuluyor insanlar. Bendede Doğumdan sonra bağırsağımda fistül oluşmuştu şu an kendi kendine küçüldü. O dönem kolorektal bölümüne çok gitmiştim orda annen gibi çok hastalar vardı ameliyat olan ve iyileşen. İnan anneciğin de öyle olucak Ramazan mübarek günde Allah ve Muhammed yardımcınız olsun kuzum. Annenin ellerinden öperim çok selamlarımı ilet ellerinden öperim
Fistülünle ilgili bilgi almak istemiştim küçüldüğünü nasıl anladın🙏🏼

Ben mi çok pimpirikliyim korkmalımıyım acaba alttan iğne batırıyorlar gibi bugün ağrı oldukça akıntı geliyor o da hafif kahverengi gibi başına gelen varsa Bi söylesin 1 hafta oldu bugün serklaj olalı
İğne batması hafta ilerledikçe bende de çok oluyordu burda başka arkdaşlara sordugumda herkes yasiyodu. Serklajdan sonra kanamam genelde 3-4 gun hafif leke seklinde oluyordu sonra bian da kesiliyordu. Akinti progestan fitilden de oluyor ama seffaf su gibi olur. İnsallah sag salim kavusuruz hepimiz🙏

İğne batması hafta ilerledikçe bende de çok oluyordu burda başka arkdaşlara sordugumda herkes yasiyodu. Serklajdan sonra kanamam genelde 3-4 gun hafif leke seklinde oluyordu sonra bian da kesiliyordu. Akinti progestan fitilden de oluyor ama seffaf su gibi olur. İnsallah sag salim kavusuruz hepimiz🙏
Benim progestanı kesti doktor tek pruloton depot kullanıyorum haftada 1 kabız olacağım sanırım ya duphaloc içsem kaç cc içmem gerek acaba zorlama demişti doktor

Benim progestanı kesti doktor tek pruloton depot kullanıyorum haftada 1 kabız olacağım sanırım ya duphaloc içsem kaç cc içmem gerek acaba zorlama demişti doktor
Onu hic kullanmadim, ben kabiz oldugumda gliserin kansuk fitil aliyordum. Ve her sabah ac karnina kuru erik kompostosu iciyordum,cok rahat ettiriyor. Magnezyum kullaniyomusunuz? Progestani kesmesi garip geldi acikcasi ama daha iyi bilir tabi doktor.

Onu hic kullanmadim, ben kabiz oldugumda gliserin kansuk fitil aliyordum. Ve her sabah ac karnina kuru erik kompostosu iciyordum,cok rahat ettiriyor. Magnezyum kullaniyomusunuz? Progestani kesmesi garip geldi acikcasi ama daha iyi bilir tabi doktor.
Magnezyum kullanıyorum evet kabızlık için de bişey yazmadı şurup benim elimde vardı bilmiyorum progestanı herkes kullanıyor benimkini anlamadım 🤷‍♀️

Magnezyum kullanıyorum evet kabızlık için de bişey yazmadı şurup benim elimde vardı bilmiyorum progestanı herkes kullanıyor benimkini anlamadım 🤷‍♀️
Devlet hastanesine gidiyorsaniz malesef bu konuda onlar yetersiz kaliyor aci sekilde tecrube ettim. Bilgilendirme, istediginde ulaşma imkanin da olmuyor. İyi bi doktor bulmaya calişin perinatoloji doktoryla goruşun onlar daha iyi ilgileniyor. Gebe kaldiğim ilk muayeneden doguma kadar devam edicem ben mesela, ek olarak proluton depot haftalik, magnezyum ve kasilma ilaci da kullanicam.

Devlet hastanesine gidiyorsaniz malesef bu konuda onlar yetersiz kaliyor aci sekilde tecrube ettim. Bilgilendirme, istediginde ulaşma imkanin da olmuyor. İyi bi doktor bulmaya calişin perinatoloji doktoryla goruşun onlar daha iyi ilgileniyor. Gebe kaldiğim ilk muayeneden doguma kadar devam edicem ben mesela, ek olarak proluton depot haftalik, magnezyum ve kasilma ilaci da kullanicam.
Aynen devlette peritonologa takip ettiriyorum ulaşmak zor bişey olursa gel dedi ama perşembe kontrolüm var olmazsa erken giderim

Kızlar bebeklerimizi burada birlikte bekledik, haftalarca yazıştık. Ben yaklaşık 3 ay önce bebeğime kavuştum herşey bitti kötü günler sona erdi diyordum. Fakat son 3 haftadır kanamam var. Önce adet oldum sandım paniklemedim. Kesilip geri başladı, şuan da damla damla devam ediyor. 2 ayrı doktora gittim. Biri hastanen doktoru dedi ki rahim zarında düzensizlik var kanama devam ederse hiterpskopı yapılmalı. Diğeri kendi doğum doktorum o da smear örneği aldı. Şuan pinpiriklenmeyelim 2 ihtimal olabilir diye düşünelim dedi. Birincisi içerde plesanta parçası kalmış olabilir dedi ki doğumdan 15 gün sonra kontrol ettirmiştim temizdi içerisi. 2.ihtimal de yeniden bir hamileliğe hazırlanıyor olabilir rahmin dedi. Ama hastanede beta hcg bakıldı 0.61 çıktı yani negatif ve korunuyoruz. Rahimde beyazlıklar gördü anlamlandıramadım bunu dedi. Rahim kalınlığı da 15 mm görünüyordu. Normali 7-14mm arasıymış araştırmama göre. Cytotec diye bir hap verdi içerde kalan birşey varsa söksün atsın diye. Yarın kontrole gideceğim korkuyorum 😟 smear sonucunun çıkması da 15 günü bulurmuş. İnternette araştırdıkça psikolojik olarak yıprandım.. Rahim kanseri bile olabilir diyor.. Çok korkuyorum daha bebeğime doyamadım ben.. Lütfen çok dua edin lütfen herşey yoluna girsin. Uykularım kaçıyor düşünmekten. Allahım ben dahil Şafi ismiyle ihtiyacı olan herkese şifa versin inşallah 🤲
Canım amin Allah hepimize şifa versin inşallah çözümü çaresi olmayan bir şey çıkmayacak ben 21. Haftamda düşük yaptıktan 1.5 ay sonra kadar kanamam bitince smear testi yaptırmıştım ve hpv pozitif olduğumu öğrendim sonra sürekli kanser miyim diye korkarak 1-2 ay geçti biyopsi filan yaptılar şükür şimdilik temiz çıktı ama senin hissettiklerini anlayabiliyorum korkma inşallah güzel haberler alacaksın bizi de mutlaka bilgilendir🥰

Canım amin Allah hepimize şifa versin inşallah çözümü çaresi olmayan bir şey çıkmayacak ben 21. Haftamda düşük yaptıktan 1.5 ay sonra kadar kanamam bitince smear testi yaptırmıştım ve hpv pozitif olduğumu öğrendim sonra sürekli kanser miyim diye korkarak 1-2 ay geçti biyopsi filan yaptılar şükür şimdilik temiz çıktı ama senin hissettiklerini anlayabiliyorum korkma inşallah güzel haberler alacaksın bizi de mutlaka bilgilendir🥰
Çok geçmiş olsun 🙏 Benimde smear henüz çıkmadı. 10 gün boyunca 2 gün arayla doktor kontrolüne gidip geldim. Cytotec diye bir ilaç verdi kullanıkdça kanamam arttı. 3 gün önce kesildi fakat muayeneye gittiğimde hala içerde var dedi. Böyle üzüm taneleri gibi görüntü var. Bu arada bebeğin plesantası rahim dokusuna yapışıktı benim. Ona bağladı muhtemelen plesanta parçası dedi. Bir daha kanaman olunca yine gel aynı ilaçtan vereyim rahimdekiler iyice atılsın dedi. Patolojiye örnek alıp yollamak istemiyorum dedi. Kötü bir şey olmadığı kanısındayım dedi. Mol gebelikten şüphelendi önce de beta hcg negatif çıkınca onu eledik. İnşallah hayırla sonuçlanır🙏🙏

M Mcz
Benim gelişim geriliği başladı ve suyuda az dedi Dr çok şükür sağ salim kavuştuk. Migrosta satılan egzotik diye portakal havuç suyu karşımı var gerçek sıkma gibi. Ondan içtim sürekli sende alıp içebilirsin. Ağrılarıda takip et özellikle geçmeyen bel ağrısı, sen ve şu anda bekleyen kim varsa hepiniz sağ salim kavuşun inşallah.
canım nasılsın bebek nasıl

Azalıp tekrar mı çoğaldı 🥴
Bir ara tam umutlandım dedim bitiyor herhalde 🤦🏻‍♀️ Dün sonum hastane de bitti baktım son bşr haftadır çok ıkınıyor biogia kullanıyorum ama çokta etkisini göremedim doktor demesin mi ek gıda dan sonra da biraz kabızlık başlar bir yaşın da da gider 😫 düşüp bayılacaktım

Bir ara tam umutlandım dedim bitiyor herhalde 🤦🏻‍♀️ Dün sonum hastane de bitti baktım son bşr haftadır çok ıkınıyor biogia kullanıyorum ama çokta etkisini göremedim doktor demesin mi ek gıda dan sonra da biraz kabızlık başlar bir yaşın da da gider 😫 düşüp bayılacaktım
Canm senin bebiş kaç aylık ki? Ek gıdaya başladın mı? Bizim cuma günü 3 aylık ama erken doğdu diye başka hesap var. Dr öyle hesaplamıyır ama bilmiyorum. İnşallah geçer göbeği şişti kuzumun

X