Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benimde aynı üzerimde uyuyor ama o şekilde ben kendime güvenip uyuyamıyorum. Beşiğe koyduğum da uyanmazsa bir koşu önce wc sonra mutfakta ayakta bir şeyler atıştırıyorum hemen bir sallama çay zaten o arada ses çıkarıyor🤦🏻‍♀️damla samp simplex ve biogaia ama işe yaramıyor. Burnuda tıkanıyor hemen. Yarım saat önce uyudu beşiğe koydum bak tam dalıcam ses çıkarıyor. Kilo alımı 1.aydq 800 gram almıştı cuma günü 2.qy kontrolü var bakalım ne kadar olmuş. Mamada kullanıyorum almıştır inşallah
800 gr gayet iyi maşallah mamanın kötü yanı gaz işte bende biogia devam işe yarıyor mu zaman mı çare oluyor anlamadım senin durum aynı ben İnan ki üç aya gel rahatlayacaksın Allah’ın iZni ile burnu benim de aynı hergün acıyorum gece gündüz buhar makinası aldım dene istersen önceye göre daha iyi sanki

Ben 34. Haftaya kadar alttan muayene oldum bir

bence yerin de bir karar olmuş benim açıklık ve kısalma vardı dikiş beni 39. Haftaya kadar götürdü hakkınızda hayırlısı olsun sağlıcakla alın kucağınıza inş
Yaaa ne güzel darısı bizlere de inşallah😍😍 benim de 1 cm açıklık, serviks de 22 mm di dikiş atıldığında. Sonra bakmadı henüz bir daha.
Peki sürekli yatar pozisyonda mıydınız? Bana doktor ilk 3 gün sürekli yat dedi wc ihtiyacı dışında. Sonra bir hafta dikaktli ol. Sonra ev içinde normal hayatına dönebilirsin dedi.
Merdiven yasak, eğilmek uzanmak yasak, ağır iş yasak, 1 saatten fazla ayakta kalmak yasak, ağrı baskı hissedince hemen uzanılacak tabi bunları ekledi 🤔

Merhaba arkadaşlar. 21+5 günlük hamileyim. Salı günü üniversite hastanesinde detaylı ultrasona girdim. Çok kısa sürdü ve hiç içime sinmedi. Ben de bugün takipte olduğum özel hastanede tekrar yaptırdım. Maalesef 1 cm açıklığım varmış ve serviksim 27 mm e inmiş. Haftada 1 proluton oluyordum 3 günde 1 dedi artık doktorum. Endol fitil ve nidilat başldı. 3 gün sonra tekrar bakacak. 25in altına düşerse dikiş atabiliriz dedi.
Ama araştırıyorum bu haftalarda dikiş olmaz diyenler var. Açıklık ve kısalığın aynı anda olması daha mı riskli birşey? Tüp bebek tedavisi ile hamileyim. İkiz başlayan gebeliğimde zaten bebeklerimden birini kaybettim. Kalan bu yavrumla avuttum kendimi. Bir akıl verin, bir yol gösterin bana ne olur 🥺
Endol ve nıdıcart gunde kacar tane alıyorsun cnm

800 gr gayet iyi maşallah mamanın kötü yanı gaz işte bende biogia devam işe yarıyor mu zaman mı çare oluyor anlamadım senin durum aynı ben İnan ki üç aya gel rahatlayacaksın Allah’ın iZni ile burnu benim de aynı hergün acıyorum gece gündüz buhar makinası aldım dene istersen önceye göre daha iyi sanki
Buhar makinesi ev için mi bebek için mi? Eve aldım zaten...
İnşallah geçer 3.ayda

Kilo aylık 1 veya 1200 almaları gerek zayıf doğanların ama ilk bir hafta kilo kaybetti ve emmeyi tam bilmiyordu ondan ememedi çok fazla.
E Edacnr

Endol ve nıdıcart gunde kacar tane alıyorsun cnm
Endol ü fitil olarak sabah akşam alıyordum makattan 🤦‍♀️ Son iki tane kaldı. Yarın kapsül olanına geçeceğim yine sabah akşam.
Nidicard ı 3 kez alıyordum ama onu da yarın kesiyor doktorum.
Bir de ek olarak Proluton depot var haftada 1 canım

Endol ü fitil olarak sabah akşam alıyordum makattan 🤦‍♀️ Son iki tane kaldı. Yarın kapsül olanına geçeceğim yine sabah akşam.
Nidicard ı 3 kez alıyordum ama onu da yarın kesiyor doktorum.
Bir de ek olarak Proluton depot var haftada 1 canım
Nden kesıyo canım agrın varmı Rabbim yavrularımızı bize bagıslasın ne zamandır fıtıl kullanıyorsun kapsule nden gecırdı fıtıle ddvam ettırmedı

Nden kesıyo canım agrın varmı Rabbim yavrularımızı bize bagıslasın ne zamandır fıtıl kullanıyorsun kapsule nden gecırdı fıtıle ddvam ettırmedı
Ağrım yok çok şükür 🙏
neden kestiğini de tam bilmiyorum. Diğer ilaçlar yeterli olacak dedi. Kalsiyum magnezyum ekledi bir de.

Endol fitil bugün 10. gün. Bitiyor. Kapsülle değişelim onu da daha rahat olur dedi. Bir de ben fitilden beri ayıptır söylemesi ishalim. Fitili koymamla çıkmam bir oluyor bazen. O yüzden belki değişti 🤷‍♀️ Fark olacağımı düşünmediğim için sormadım ayrıca 🤷‍♀️

Ağrım yok çok şükür 🙏
neden kestiğini de tam bilmiyorum. Diğer ilaçlar yeterli olacak dedi. Kalsiyum magnezyum ekledi bir de.

Endol fitil bugün 10. gün. Bitiyor. Kapsülle değişelim onu da daha rahat olur dedi. Bir de ben fitilden beri ayıptır söylemesi ishalim. Fitili koymamla çıkmam bir oluyor bazen. O yüzden belki değişti 🤷‍♀️ Fark olacağımı düşünmediğim için sormadım ayrıca 🤷‍♀️
Benıde fıtıl ıshal yaptı canım evet ıshal yapıyor o sıfa olsun ınş ınş zamanında kavusuruz bebeklerımıze

Yaaa ne güzel darısı bizlere de inşallah😍😍 benim de 1 cm açıklık, serviks de 22 mm di dikiş atıldığında. Sonra bakmadı henüz bir daha.
Peki sürekli yatar pozisyonda mıydınız? Bana doktor ilk 3 gün sürekli yat dedi wc ihtiyacı dışında. Sonra bir hafta dikaktli ol. Sonra ev içinde normal hayatına dönebilirsin dedi.
Merdiven yasak, eğilmek uzanmak yasak, ağır iş yasak, 1 saatten fazla ayakta kalmak yasak, ağrı baskı hissedince hemen uzanılacak tabi bunları ekledi 🤔
Evet hemen hemen sizinle aynı şeyler yasaktı benim 28. Haftadan sonra açılma üç cm bulunca nerdeyse baya baya yattım benim kadın doğum doktoru ayrıydı ben bir de perinatologa gittim o yat dedi kadın doğumcum yatma dedi ben orta yolu bulmaya çalışsam da hareketlerim baya kısıtladım sizde 30. Haftaya kadar baya hareketlerinizi kısıtlayın sonu çok güzel olur inş birde stres yapmayın inanırsanız hersey daha kolay oluyor

Evet hemen hemen sizinle aynı şeyler yasaktı benim 28. Haftadan sonra açılma üç cm bulunca nerdeyse baya baya yattım benim kadın doğum doktoru ayrıydı ben bir de perinatologa gittim o yat dedi kadın doğumcum yatma dedi ben orta yolu bulmaya çalışsam da hareketlerim baya kısıtladım sizde 30. Haftaya kadar baya hareketlerinizi kısıtlayın sonu çok güzel olur inş birde stres yapmayın inanırsanız hersey daha kolay oluyor
Anladım. Ben de haftaya bugün perinatoloğa gideceğim. Anca randevu alabildim. Koca ilde tek doktor 🤷‍♀️
Benim kadın doğum doktorum operasyondan sonra hiç bakmadı bir daha rahim ağzıma. Baktı bana mı söylemedi diyeceğim ama üstten görünmüyor zaten biliyorum kilom var. Vajinal da hiç muayane olmadım bir daha 🤷‍♀️

Anladım. Ben de haftaya bugün perinatoloğa gideceğim. Anca randevu alabildim. Koca ilde tek doktor 🤷‍♀️
Benim kadın doğum doktorum operasyondan sonra hiç bakmadı bir daha rahim ağzıma. Baktı bana mı söylemedi diyeceğim ama üstten görünmüyor zaten biliyorum kilom var. Vajinal da hiç muayane olmadım bir daha 🤷‍♀️
Evet bazı doktorlar dikiş zaten atıldı kısalma açılma önemli değil artık gözüyle bakıyor inş hersey yokunda gider

Kızlar merhabalar, ben 14+2 haftadayım. Bugün Rahim boyunun 10 cm olduğunu öğrendim. Şimdi hastanede yatıyorum. Kan sulandırıcı kullandığım için 5 gün bekleyeceğim. Sonra dikiş atılacak. Aranızda var mı bu uzunlukta olan neler yapıyorsunuz çok tedirginim korkuyorum 😑

Kızlar merhabalar, ben 14+2 haftadayım. Bugün Rahim boyunun 10 cm olduğunu öğrendim. Şimdi hastanede yatıyorum. Kan sulandırıcı kullandığım için 5 gün bekleyeceğim. Sonra dikiş atılacak. Aranızda var mı bu uzunlukta olan neler yapıyorsunuz çok tedirginim korkuyorum 😑
Çok geçmiş olsun, her şey düzelir içinizi ferah tutmaya calışın. Benim rahmimde normal rahme kıyasla hafif ufak sayılıyor; doktorum bu yüzden 12.haftamda alttan muane ile rahim agzinda aciklik olup olmadigini kontrol etti, sorun yok ama olursa da dikiş atıyoruz zaten dedi. Sizin icin de her türlü önlem alınacaktır, Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın.

X