Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu karın çevreleri neden geride kalıyor ya😢 bizimde aynı 2 hafta geride hep. Hakkında hayırlısı olsun inşallah sağ salim kucağına alırsın.
Bizimde kontrol yarın bakalım ne durumdayız, ben gün içerisinde çok sertleşme yaşamaya başladım ya 🙁 korkuyorum bu kadar küçükken doğarsa ne olur diye.
Olumlu düşünelim olumlu olsun 🙏 sertleşme bende de çok oluyor, inşallah sağ salim artık kucağımıza almayı diliyorum 🙏

Selam 👋 36+3'teyim doktor kontrolünden geldim. Bebeğimin karın çevresi 34+2 😥 çok üzülüyorum... Doktor da artık tastik etti onayladı küçük bir bebek olacak dedi..
Sezeryan için yine net bir gün alamadık 🥺 pazartesi son defa göreyim ona göre gün belirleyelim dedi. Yani dediğine göre önümüzdeki çarşamba perşembe gibi olabilirmiş. Nts de 25lik birkaç sancım çıktı ta ki nts den çıkmak üzereyken bir anda 100lük sancı geldi sonra yine düştü grafik..
İnşallah bebeğim 1 hafta 10 gün daha sabreder🤲🤲🤲 hepiniz duamdasınız lütfen sizlerde duanızı eksikliği etmeyin 🤲
Canım kendisi küçük olsa da haftası gayet yerinde hiç moralini bozma bizimkide tam tersi 2 hafta ileride çıkıyor doktor kızmıştı bana çok yeme diye.kilolu olacağına haftasını doldursun sağlıklı ve küçük olsun dedi. Ayrıca ultrason yanlış ölçüyor %20 gibi farkla.bir çoğu kişinin bebeği ölçülenden daha kilolu doğuyor hayırlısıyla kucaklarımıza alalım sağ salim.
Bu arada kızlar doğumu sezaryen mi normal mi yapacaksınız karar verdiniz mi? Çok şükür hepimiz yaşam sınırını çoktan aştık artık doğuma odaklanalım

Canım kendisi küçük olsa da haftası gayet yerinde hiç moralini bozma bizimkide tam tersi 2 hafta ileride çıkıyor doktor kızmıştı bana çok yeme diye.kilolu olacağına haftasını doldursun sağlıklı ve küçük olsun dedi. Ayrıca ultrason yanlış ölçüyor %20 gibi farkla.bir çoğu kişinin bebeği ölçülenden daha kilolu doğuyor hayırlısıyla kucaklarımıza alalım sağ salim.
Bu arada kızlar doğumu sezaryen mi normal mi yapacaksınız karar verdiniz mi? Çok şükür hepimiz yaşam sınırını çoktan aştık artık doğuma odaklanalım
İnşallah 🤲 🤲 🤲 sağlıklı olsunlar da dediğin gibi.. 1 hafta 10 gün daha duracak karnımda 100 gr daha alsa yeter napalım🙏 sağ salim doğuralım inşallah 🙏 ben biraz korkuyorum doğumdan 🙄 spinal sezeryan planlıyoruz ama belim ağrır mı o an ne hissederim ameliyathane ortamı inan düşündükçe korkuyorum..

Benim drda ısrarla ye gelişsin diyordu, detaylı ultrason çeken dra gittim neden yememe rağmen kilo almıyor diye.
Plasenta da kireçlenme başlamış dedi 🙁 sıkı takip gerekir dedi bakalım inşallah sağ salim kucağımıza alırız hepimiz.
Ben sezeryan olsun istiyorum drada söyledim oda olur dedi. Bakalım inşallah planlı bir zamanda olur her şey 🤲 sen ne düşünüyorsun

Amin inşallah, korkuyorum ben sertleşme oldukça bazen peş peşe oluyor 🙁
Sen benim nts kağıdımı gör dur bak ekliyorum.. Başka br başlıkta da ekledim, oradaki hanımlar baya sancın var dediler. Ama ben hissetmedim, hissetmiyorum da çok bir şey. Sertleşme illa ki olacak önemli olan düzenli sancın gelmesin. Bu eklediğim bugünkü kağıt.

Eklentiler

• IMG_20210928_190217.jpg
    IMG_20210928_190217.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 39
Sen benim nts kağıdımı gör dur bak ekliyorum.. Başka br başlıkta da ekledim, oradaki hanımlar baya sancın var dediler. Ama ben hissetmedim, hissetmiyorum da çok bir şey. Sertleşme illa ki olacak önemli olan düzenli sancın gelmesin. Bu eklediğim bugünkü kağıt.
O en sondakini hissetnedin mi?

Yani olması gereken mi değil mi bilmiyorum ama bazen saatte 1 oluyor bazen 10 dkda 2 defa sertleşip gevşiyor.
Hafta olarak yırttık ama şu kilo işi canımı sıkıyor.

Yani olması gereken mi değil mi bilmiyorum ama bazen saatte 1 oluyor bazen 10 dkda 2 defa sertleşip gevşiyor.
Hayır inan hissetmedim benim mi acı eşiğim fazla yüksek bilmiyorum

Bebek hareketliydi nts de belki olabilir. Ama hiç hissetmiyorum bu sancı nasıl bir şey oluyor🥺 bel ağrım var, kasılmalarım evet var ama bunlar herkeste var..
Bebek o aletin altına tekme atınca sancı değeri yükselmişti benim belkide öyledir..Her hangi durumda olsa korkma artık.

Serendipity- Serendipity- Mcz09 Mcz09 Bende önceki kayıplarım normal doğumla olduğu için travma kaldı. Bu yüzden riske atmadan sezaryen istiyorum dedim doktor da anlayışla karşıladı 9 günümüz kaldı bizim 37+0a. ama kararsızım acaba 38i mi beklesem diye

Serendipity- Serendipity- Mcz09 Mcz09 Bende önceki kayıplarım normal doğumla olduğu için travma kaldı. Bu yüzden riske atmadan sezaryen istiyorum dedim doktor da anlayışla karşıladı 9 günümüz kaldı bizim 37+0a. ama kararsızım acaba 38i mi beklesem diye
Benimde sezeryan istememin birinci sebebi bu 🙁
37de artık miadını doldurmuş oluyor ama sen bilirsin canım.
Sen ve Serendipity- Serendipity- den sonra kim var başka acaba? Bizim adete göre 33+5 bugün ama bebek nerdeyse 2 hafta geride. Doğum zamanı neye göre karar verir dr bilmiyorum.
Erkenden gelmezse eğer 37 bitince alırım demişti hangisini baz alır bilmiyorum

Rabbim bir daha yaşatmasın 🙏🙏🙏 Ben 38'i beklemek istemiyorum canım ya son günlerde anksiyetem arttı resmen. Bir an önce sağ salim kucağıma almak istiyorum artık 🤲 37.haftaya gireyim bana kalsa 2 ekimde bile olabilirdi doğum tam 37 oluyorum. Ama doktor erken buluyor.

Benimde sezeryan istememin birinci sebebi bu 🙁
37de artık miadını doldurmuş oluyor ama sen bilirsin canım.
Sen ve Serendipity- Serendipity- den sonra kim var başka acaba? Bizim adete göre 33+5 bugün ama bebek nerdeyse 2 hafta geride. Doğum zamanı neye göre karar verir dr bilmiyorum.
Erkenden gelmezse eğer 37 bitince alırım demişti hangisini baz alır bilmiyorum
Adet gününü baz alır canım her türlü. Dışarıda da beslenir ki sütün ona şifa olur illa kilo alır doğunca 🤲 Rabbim bir daha sana da kayıp göstermesin 🙏🙏🙏

Adet gününü baz alır canım her türlü. Dışarıda da beslenir ki sütün ona şifa olur illa kilo alır doğunca 🤲 Rabbim bir daha sana da kayıp göstermesin 🙏🙏🙏
Amin amin canım Allah kimseye yaşatmasın evlat acısı 🙁
O zaman bizimde son 3 hafta 🤲🥰 erkenci davranıp gelmez umarım.
Gerçi kireçlenmeden dolayı kilo alımı durursa alırız dedi dr.
Bakalım yarın ne diyecek ne karar vericek

Kızlar sertleşmeye artık çok takılmayın bu haftalarınız da normal bende de çok oluyordu

Doğurucam diye korkuyorum Allah korusun 🙁
Benim gece bile oluyordu nst sürekli giriyordum diyordum kesin sancı çıkacak sancı da çıkmıyordu kafan rahat olsun ki stres tetiklemesin demesi kolay diyeceksin değil bende geçtim bu yollardan bir evlat kaybederek ama inanmam lazmdı devam edebilmem için gerçekten inandım iyi düşündüm dua ettim rabbim de nasip etti sizlerin de emeklerini boşa çıkarmasın inş 🤲♥️

Benim gece bile oluyordu nst sürekli giriyordum diyordum kesin sancı çıkacak sancı da çıkmıyordu kafan rahat olsun ki stres tetiklemesin demesi kolay diyeceksin değil bende geçtim bu yollardan bir evlat kaybederek ama inanmam lazmdı devam edebilmem için gerçekten inandım iyi düşündüm dua ettim rabbim de nasip etti sizlerin de emeklerini boşa çıkarmasın inş 🤲♥️
Amin inşallah Allah razı olsun, evet gecenin birinde saat başı kasıldım ertesi gün nst de çıkmadı sancı. Gece yatarken de sırt üstü dönüyorum farketmeden, karnımın taş gibi olmasıyla uyanıyorum 😖
Streste etkiliyor gerçekten.
Sen nasılsın kızçen nasıl?

X