Geçiyor, hepsi geciyor. Herşey cok ama cok guzel olacak
Ahh ne kadar benzer ne kadar aynı seyleri yaşamışız ve sen şimdi yaşıyorsun. Ben şansliydim sanırım göğüslerim hiç yara olmadı ama çok acıdı, hassaslaştı ve uçlarında beyaz beyaz süt bezeleri çıktı. Her emzirme sonrasi lansinoh kremimi surdum. Bebegim ne zaman duzgunce memeyi kavramadiysa ne zaman canım yandıysa ağzından çikarttim mememi ve yeniden almasını sağladım. İnstagramda takip ettiğim cok guzel hesaplar var. Onlar sayesinde emzirme konusunda cok sey ogrendim.
Benim meme ucum çok büyük. Sağım yaparken makinanın aparatına surtundugunden canım o zaman çok yanıyordu. Ben bir boy büyük başlık aldım . Benim makinam lansinoh. Ek başlik 48 TL gibi cüzi bir ucretti. Belki sen de makinani kontrol edebilirsin.
Sağım yaparken şu an az cıkar. Takilma buna. Memelerin daha sağılmaya alışık değil. Ama sana tavsiyem sağım yaparken memenin koltuk alti kismina doğru olan yere bayaği sicak su ile ıslatılmıs bez koy. Bez hemen soğuyor. Birisi yaninda surekli o bezi değistirsin. İnanamazsin iki katın kadar süt çikacak. Sıcak, sütü memelerine indiriyor.
Aglamak cok iyi geliyor. Cekinme agla bol bol, git eşine sarıl sonra. Eşler arasındaki bu yakınlık temas oksitosin hormonunu arttiriyormus. Sut yapimina yardimciymis.
Mama olarak biz Hipp Organic Combiotic kullaniyoruz. Combiotic demek icinde bagirsaklar icin dost bakteriler var demekmis. Belki de o yüzden çok az gaz sorunu yaşıyoruz
Son olarak da en buyuk korkum meme reddi. O nedenle bebegime dr. Browns biberonun premature bebekler icin olan premiee flow isimli başligiyla sut veriyorum. Akışı çok yavaş. Boylece umarim biberona alismadan memeden emmeye devam edecek.
Bir de senin dogum hikayeni cok merak ediyoruz. Lutfen anlat, bizimle paylas.