Arkadaşlar merhaba ben şuanda 13 haftalık hamileyim. 6 ay önce 23 haftalık erken doğum ile bebeğimi kaybettim.
ilk gebeliğimde 8 ve 10.haftalarda kanamam olmuştu daha sonra geçti. 19.haftada ayrıntılı ultrasonda servikal uzunluğum 27 mm ve 10mm lik bir açılma ( hunileşme) görüldü. Pessar halka takıldı. ancak enfeksiyonumda olması sebebiyle 23.haftada çok büyük bir sancıyla doğum yaptım.
Buraya yazma sebebim şu, şimdi ikinci gebeliğimde kanamam olmadı, herşey yolunda gidiyor servikal uzunluğumda normal ancak bir kaç doktor önleyici serklaj atmaktan yana. Bir kaç doktorda dikiş atmayalım ilki rahim ağzı yetmezliği olmayabilir enfeksiyondan kaybetmiş olabilirsin bunda sıkı takiple ilerleyelim diyor. Ancak ilerleyen haftalarda bir açılma veya kısalma olursa dikiş atmak riskli olacaktır.
Doktorlara rahim ağzı yetmezliği olmama ihtimalini düşündüren 2 sebep var birincisi ilk haftalarda kanamam olması bu enfeksiyonu beslermiş, 2.si sancıyla doğum yapmam ki normalde rahim ağzı yetmezliğinden olan kayıplarda ağrısız sancısız su gelmesiyle bebek doğarmış.
Daha önce benzer durumlar yaşayan arkadaşlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Sizin sancınız oldumu ? enfeksiyon buna sebep olmuş olabilirmi ? siz olsanız ne yaparsınız? 2 hafta içinde karar vermem gerekiyor. Çok zor bir karar