Açılma kanama falan varsa enfeksiyon riski daha fazla olabiliyor.Benim serklaj öncesi ya da sonrası hiç kanamam olmadı çok şükür
Zaten serklaj sonrası 1 gün hastane kalıyorsun tedbir amaçlı.O süreçte serum ağrı kesici antibiyotik gibi şeyler yapılıyor.Çıkınca da yine 1 kutu antibiyotik kullanmıştım.Sancı kasılma olmaması için endol fitil kullandım sonra magnezyum takviyesi ile devam ettik.Progestan zaten ayrılmaz parçam gibi oldu
size de progestan başlamışlardır heralde.Enfeksiyon olmaması için antibiyotik veriyorlar.Sonrasında da arada bir takip etmek gerekiyor tahlil vererek.Ben saglik ocağında yaptırıyorum hemen.Zaten Allah korusun enfeksiyon olunca hemen dikiş atmıyor fark etmezsek ve çok yükselirse risk olur.Fark edilirse zaten hemen tedavi uygulanır.Benim önceki acil serklajdı acilmam vardı bebeğin eşi gelmişti.Serklaj yapıldı çünkü başka çare yoktu.Ama yapan doktor yüzde 15 20 şansın var demişti.Malesef öyle de oldu.Dikişten yaklaşık 2 hafta sonra gece uyurken birden kanama başladı ve doğum oldu.Fark etmemişim enfeksiyon olmuş ve crp 200 ü geçmiş.Acemilik mi ihmal mi bebeğimin ömrü mü bu kadardı bilmiyorum ama bu sefer elimden geleni yapmaya çalışıyorum.Siz de bence başka doktordan da görüş alın.serklaj iyi yapılır ve bir aksilik olmazsa gerçekten hayat kurtarıcı bir işlem.