Rahim Ağzı Yetmezliği Olup Normal Doğum Yapanlar /Yapacaklar

Slm arkadaşlar.
Dün 18+5 de doktora gittim rahim ağzı 27.68 mm.
Doktor karnıma kasılmalara bakarken sağ sol tarafa vurduğunda soluma hafif vurduğunda bas bas bağırdım.
Doktor hemen Proluton Depot vurdurdu.
200 mg progestan sabah akşam fitile başlattı.
Bugün gittim karnıma baktı. Kasılmalar yok dedi. Zaten sağa sola hafif vururken bu sefer hiç ağrım olmadı bağırmadım.
Bana yat demedi.
Bol bol su iç dedi.
Sorun şu ki tecrübeli anneler rahim ağzı uzatacak mı böyle mi kalacak.
Doktor uzun süre iğneye devam edicez dedi.

Merhabalar benimde 3 tane kaybim oldu malesef 3. De 14 haftada serklaj atildi ama 21. Haftaya kadar dayanabildi melegim digerlerinide 19 Haftada kaybettim her seferinde su kese ile rahimden cikiyor ve digum oluyor ardindan ins. Onlar cennette bizi bekliyor olacak simdi abdinomal serklaj oneriyorlar. Allah nasip edecek ins hep dua ediyrm Allah icimizi biliyor.

Ben daha önce 10 nisanda yazmışım hunileşme var diye.sonrasinda açıklığım ilerledi bende 24.haftada serklaj oldum acilen ve doğuma kadar istirahat ettim.sürekli yatmadım ama evden çıkmadım iş yapmadım.saolsunlar yardıma gelenler oldu baktılar bana.ve 37+4 dede sezaryen ile doğum yaptım.bebeğim şuan 4.5 aylık va sağlıklı çok şükür.Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıklı bir şekilde insallah:anneadayı:

Ben daha önce 10 nisanda yazmışım hunileşme var diye.sonrasinda açıklığım ilerledi bende 24.haftada serklaj oldum acilen ve doğuma kadar istirahat ettim.sürekli yatmadım ama evden çıkmadım iş yapmadım.saolsunlar yardıma gelenler oldu baktılar bana.ve 37+4 dede sezaryen ile doğum yaptım.bebeğim şuan 4.5 aylık va sağlıklı çok şükür.Allah isteyen herkese nasip etsin sağlıklı bir şekilde insallah:anneadayı:
Maşallah ne kadar güzel sağlıkla büyütün inşallah. Ben oğlumda 24.haftada acil serklaj olmştum kese görünüyordu dr riskli demişti dikiş ama başka şansmz yok dedi keseyi ittirmiş içeriye dikti 10 gün sonra dikişn bi kısmı açılmştı küçük bir kısmı tutuyor dedi ve 35.haftaya kadar yattım 35+3te doğum yaptım oğlum 4 yaşında şimdi.ikinciye hamileyim 12.haftada erkenden dikiş attı drum tedbir amaçlı 23.haftamdayım ama 3 gün önceki kontrolmde dr hunileşme olmuş dedi rahim ağznı alttan ölçtü 48mm ölçtü rahim ağzında kısalma yok dedi. Bu hunileşmeden korkmalımıyım aceba. Dinleniorum ama çocuk olunca zor oluyor yemek yapmya tuvalete filan kalkıorum sadece.

26. Haftada 20 mm di benim de, ustelik 24. Haftada gittigim kontrolde 40 mm olculmustu, 2 haftada yari yariya kisalmis rahim agzi. Serklaj yapilmadi hatta 38 haftaya kadar calistim, sadece her hafta prolutan depot igne yapildi bana. Onun disinda gunluk hayatima devam ettim. Cok sukur sorun cikmadi. Ama dusunuyorum sonraki gebelikte acaba serklaj gerekir mi?

Benim de 27.haftada nst’de sancım çıktı ben farketmiyordum, o zaman 31 mm idi, o günden beri hastanede yatıyorum 30 haftalık oldular Bugün. Rahim uzunluğu ise 15 mm olmuş, ikiz bebek benimkiler ...doktor 34.haftaya ulaşırsak güzel olur dedi, 24 saat magnezyumlu serum veriyorlar

Kizlar merhaba 2014te rahim agzi yetmezliği nedeniyle erken dogum yaotim oglum 23haftalik dogdu cesitli sorunları var ben tekrar bebek düşünüyorum bu sefer dikis atilacak 2.sefer dikis atilip zamaninda dogum yapan varmi korkularim cok yardimci olurmusunuz

Herkese geçmiş olsun 12. Hafta dayım çok fazla kanamam oldu rahim ağzımda yarım cm açıklık vardı. Doktorum dikiş için erken yat dinlen dedi öyle yapıyorum ama korkuyorum da

Herkese geçmiş olsun 12. Hafta dayım çok fazla kanamam oldu rahim ağzımda yarım cm açıklık vardı. Doktorum dikiş için erken yat dinlen dedi öyle yapıyorum ama korkuyorum da
Yarım cm açıklık hiç sorun edilecek bı açıklık değil.
Yanlış mı yazdınız?
Ben 3 cm açıklıkla 37+4 kadar geldim.
(5. Ayda karnımda sertleşmeye fark ettim durumu doktora gittiğimde karnıma dokunduğunda bağırıyordum, doğum sancıları başlamıştı. Haftada bı proluton Depot, hergün sabah akşam vijinadan 200 lük progestan, hergün magnezyum, hergün 4 tane nidicard tedavisi uygulandı.)
Daha da giderdim farklı sorunlarım olduğu için 37+4 acil doğuma girdim.

Yarım cm açıklık hiç sorun edilecek bı açıklık değil.
Yanlış mı yazdınız?
Ben 3 cm açıklıkla 37+4 kadar geldim.
(5. Ayda karnımda sertleşmeye fark ettim durumu doktora gittiğimde karnıma dokunduğunda bağırıyordum, doğum sancıları başlamıştı. Haftada bı proluton Depot, hergün sabah akşam vijinadan 200 lük progestan, hergün magnezyum, hergün 4 tane nidicard tedavisi uygulandı.)
Daha da giderdim farklı sorunlarım olduğu için 37+4 acil doğuma girdim.
Canım 0.50cm yazıyor burada. Doktor zaten açıklık çok değil dikiş gerekmez dedi. Yat dinlen dedi. Ama kanamam çok çok fazlaydı bacaklarımdan boşaldı. Ama bebek ile kesede su da hibşey yok dedi. Hatta bebek kıpır kıpırdı.

Eklentiler

• IMG_20191121_211250.jpg
    IMG_20191121_211250.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 216
Canım 0.50cm yazıyor burada. Doktor zaten açıklık çok değil dikiş gerekmez dedi. Yat dinlen dedi. Ama kanamam çok çok fazlaydı bacaklarımdan boşaldı. Ama bebek ile kesede su da hibşey yok dedi. Hatta bebek kıpır kıpırdı.
Kanama bende hiç olmadı.
Fakat sertleşmeyi fark etmeyip doktora gitmeseydim doğum başlardı.
Benim durum baya baya vahimdi.
Hatta doktorum sürekli 28. Haftayı bı geçelim diyordu.
Sabah akşam progestan fitil verebilirdi sizi.
Geçen bı prof progestan fitil tedavisi serklaj ile aynı şekilde etkilidir. Çoğu hastamda Serklaj yapmayıp, progestan fitil tedavisi uyguluyorum dedi.

Kanama bende hiç olmadı.
Fakat sertleşmeyi fark etmeyip doktora gitmeseydim doğum başlardı.
Benim durum baya baya vahimdi.
Hatta doktorum sürekli 28. Haftayı bı geçelim diyordu.
Sabah akşam progestan fitil verebilirdi sizi.
Geçen bı prof progestan fitil tedavisi serklaj ile aynı şekilde etkilidir. Çoğu hastamda Serklaj yapmayıp, progestan fitil tedavisi uyguluyorum dedi.
100mg sabah akşam haftada 1 iğne olacağım progestan. Kanamam lekelenmeye döndü ama ben o kadar kan kaybettim ki bebek düştü diye gittim gece boy ped koydum 10 dk da bacaklarımdan aktı. Bebek çok iyiydi ama. Bu arada sertleşme karnın neresindeydi ? Şu an sol boşluğumda bi ağrı var. Ama gaz diye düşündüm

100mg sabah akşam haftada 1 iğne olacağım progestan. Kanamam lekelenmeye döndü ama ben o kadar kan kaybettim ki bebek düştü diye gittim gece boy ped koydum 10 dk da bacaklarımdan aktı. Bebek çok iyiydi ama. Bu arada sertleşme karnın neresindeydi ? Şu an sol boşluğumda bi ağrı var. Ama gaz diye düşündüm
Karnını ellediğinde sert olur. Bazen tüm karın bazen alt karın. Sağ taraf sol taraf.
Magnezyum da iç hiç bir zararı yok hatta yararı var.
Sana vermesi gerekiyordu doktorun.
Efermesan tablet iç ama o daha etkili.
Yazdır sağlık ocağına.
Bence inşallah Allah'ın izniyle bişey olmayacak sizde.
Fitil iğneden daha etkili neden biliyormusun direk vajenden atıyorsun hemen emiyor. Bende bunu doktorumdan öğrendim. Ama ben progestandan daha etkili proluton Depot da vuruluyordum her hafta.
Bunlar yağlı iğne, iğne olduğunda sonra sakın ovalama iğne olduğun yere bastır.

Karnını ellediğinde sert olur. Bazen tüm karın bazen alt karın. Sağ taraf sol taraf.
Magnezyum da iç hiç bir zararı yok hatta yararı var.
Sana vermesi gerekiyordu doktorun.
Efermesan tablet iç ama o daha etkili.
Yazdır sağlık ocağına.
Bence inşallah Allah'ın izniyle bişey olmayacak sizde.
Fitil iğneden daha etkili neden biliyormusun direk vajenden atıyorsun hemen emiyor. Bende bunu doktorumdan öğrendim. Ama ben progestandan daha etkili proluton Depot da vuruluyordum her hafta.
Bunlar yağlı iğne, iğne olduğunda sonra sakın ovalama iğne olduğun yere bastır.
Beni en çok zorlayan şey kabızlık oldu. Bugün çıktım tuvalete o andan beri boşluğun ağrıyor sol boşluğum. Ama karnıma baktım şimdi sert değil

Beni en çok zorlayan şey kabızlık oldu. Bugün çıktım tuvalete o andan beri boşluğun ağrıyor sol boşluğum. Ama karnıma baktım şimdi sert değil
Karnınızı sık sık sakın kontrol etmeyin. Doktor beni tembihlemişti tetiklersin dedi.
Karnınıza hafif elinizle dokunarak bakın anlarsınız zaten.
Kasılma olduğunda vücutta bi değişiyor.
Enjektöre kantaron yağı çek makattan sık, çok iyi geliyor. Ben kabız olduğumda sürekli yaptım. Doktorumda yapabilirsin demişti.
Bacaklarınızı uzatarak oturun, sol yanınıza yatın, sağa kesinlikle yatmayın risk var zaten rahme giden büyük damarlar sağ tarafta.
Bol bol su için.
Loş odada oturun. Sakin ortamlarda bulunun asla gergin ortamda bulunmayın. Kendinizi rahat tuttuğunuzda vücut resmen kendini salıyor hafifliyor.

Karnınızı sık sık sakın kontrol etmeyin. Doktor beni tembihlemişti tetiklersin dedi.
Karnınıza hafif elinizle dokunarak bakın anlarsınız zaten.
Kasılma olduğunda vücutta bi değişiyor.
Enjektöre kantaron yağı çek makattan sık, çok iyi geliyor. Ben kabız olduğumda sürekli yaptım. Doktorumda yapabilirsin demişti.
Bacaklarınızı uzatarak oturun, sol yanınıza yatın, sağa kesinlikle yatmayın risk var zaten rahme giden büyük damarlar sağ tarafta.
Bol bol su için.
Loş odada oturun. Sakin ortamlarda bulunun asla gergin ortamda bulunmayın. Kendinizi rahat tuttuğunuzda vücut resmen kendini salıyor hafifliyor.
Midem şiş benim kasık normal kasığım da ağırmıyor. Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bol bol dua ederseniz sevinirim. Umarım atlatacağım.

Midem şiş benim kasık normal kasığım da ağırmıyor. Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bol bol dua ederseniz sevinirim. Umarım atlatacağım.
Ağrı olmaz ağrı olduğunda zaten Allah korusun o durum ap ayrı...
Ya geçen sene bu zamanlar bende sizin gibiydim anlıyorum ben sizi.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.🙏

Arkadaslar mrb...bende rahim agzi kisaligi var 30 cu haftam bugun bitio..dr surekli istirahat dedi..benimle ayni sorunu yasayanlar drlarinizin tavsiyelerini paylasabilirmi

Merhaba.Benim 22.haftamda 24 mm ile acil operasyonla serklaj yapıldı.Ama senin iyi bence 25 mm den itibaren riske giriyor diye biliyorum ama tabi doktor daha iyi bilir.Ben de 4 ay yattım hiç kalkmadan.38.haftada dikiş alındı.Ben çok sürmez diyordum .Sonra bekle bekle gelmedi kızım :) 40+4 te doğum yaptım.Hastaneye gittiğimde 5 cm açılma olmuştu bile ben hiç hissetmeden.Güzel düşünün biliyorum çok zor.Kötü şeyler okumayın.Moral çok önemli.Kızım şimdi 5 aylık olmak üzere.Onu severken' içimde senin olduğunu bilseydim ben sıkılır mıydım hiç yatmaktan diyorum :) o da gülüyor anlıyor gibi.Moral olsun diye anlatıyorum inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza bebişlerinizi
Sağlıkla büyütün hayırlı evlat olsun insallah. Benim bı sorum olacak. Benim de 38. haftada dikişim alındı. Şu an 38+3 um size kesi yapildi mı çok dikişiniz var mıydı? Serklaj sonrası hareketlern kısıtlandığı ve belli başlı şeyler yasaklandığı için ben vajina (perine) bölgesinin baya bı sıkılaştığını hissediyorum bu yüzden korkmalı miyim bilmiyorum. Kesiye kendimi ikna ettim ama fazla olmasından korkuyorum

X