• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rahim ağzı yarası ve gebelık

adilemir

"Yaz gelsin tatile çıkalım"
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2009
34.326
39.781
1.123
marhabalar ;
bende bır konuda yardımınızı istıyorum..
benım 3 ay once bır hamılelıgım oldu..7+1 de doktora gıttım..ıdrar ve kan tahlıllerım yapıldı..çok az da kanamam olmustu..
ıdrar tahlıllerımde enfeksıyon gorunuyor dedı..ve raporda bulanık yazısınıda okudum..
doktoruma ne yapmalıyım.ilaç kullanacakmıyım dıye sordum..
şikayetın varmı dedı..
yok dedim.
bır sey yapmaya gerek yok dedı gönderdı..
baska bır hastahaneye gıttım ..
bebek 10. haftada gelısımı durdugu için kanamayla düşük oldu..kürtaj oldum..
ve kurtajdan 15 gun sonra idrar yolu enfeksıyonu içintedavı olayım dıyerek hastahaneye gıttım..ıdrar tahlılım yapıldı..doktora goturdum..
bir seyın yok..enfeksıyon gorulmuyor dedı..kafam karıştı..
bırde; kurtaj esnasında rahım agzında yara var dedı doktorum..bunu bılıyordum..7 ay once tedavı olmam gerekır mı dıye doktora gıtmıstım..yıne sehır dışında idim..
doktorum bana ne buyuk nede kuçuk..bence mudahale etmeyelım..gerek yok demıstı..smear testımde yapıldı ..bırsey yok..
şimdı sorum şu olacak
"idrar tahlılındekı enfeksıyon rahım agzı yarasındakı bır enfeksıyon olabılırmı..
yoksa ıdrar yolu enfeksıyonumuydu gercekten.."
ikisinde de enfeksıyon ıdrar tahlılıylemı bakılıyor..
ve yıne hamılelık planlıyoruz..tekrar aynı olayı yasarmıyımdıye korkuyorum...

tesekkur ederım..

marhabalar ;
bende bır konuda yardımınızı istıyorum..
benım 3 ay once bır hamılelıgım oldu..7+1 de doktora gıttım..ıdrar ve kan tahlıllerım yapıldı..çok az da kanamam olmustu..
ıdrar tahlıllerımde enfeksıyon gorunuyor dedı..ve raporda bulanık yazısınıda okudum..
doktoruma ne yapmalıyım.ilaç kullanacakmıyım dıye sordum..
şikayetın varmı dedı..
yok dedim.
bır sey yapmaya gerek yok dedı gönderdı..
baska bır hastahaneye gıttım ..
bebek 10. haftada gelısımı durdugu için kanamayla düşük oldu..kürtaj oldum..
ve kurtajdan 15 gun sonra idrar yolu enfeksıyonu içintedavı olayım dıyerek hastahaneye gıttım..ıdrar tahlılım yapıldı..doktora goturdum..
bir seyın yok..enfeksıyon gorulmuyor dedı..kafam karıştı..
bırde; kurtaj esnasında rahım agzında yara var dedı doktorum..bunu bılıyordum..7 ay once tedavı olmam gerekır mı dıye doktora gıtmıstım..yıne sehır dışında idim..
doktorum bana ne buyuk nede kuçuk..bence mudahale etmeyelım..gerek yok demıstı..smear testımde yapıldı ..bırsey yok..
şimdı sorum şu olacak
"idrar tahlılındekı enfeksıyon rahım agzı yarasındakı bır enfeksıyon olabılırmı..
yoksa ıdrar yolu enfeksıyonumuydu gercekten.."
ikisinde de enfeksıyon ıdrar tahlılıylemı bakılıyor..
ve yıne hamılelık planlıyoruz..tekrar aynı olayı yasarmıyımdıye korkuyorum...

tesekkur ederım..

merhaba gecmiş olsun öncelikle,
idrar yolu enfeksiyonu idrar testi ve kulturu ile saptanabılır. rahim ağzındaki yara ise muayene esnasında görülür ve her zaman enfeksiyon anlamına gelmez. akıntı ile birlikteyse enfeksiyon vardır o da ya doktorunuz direkt tedavi veriri ya da vajinal kultur alıp tedaviyi sonra verebilir. yarayı yakıp dondurmak başka konudur genişliğine ve size verdiği rahatsızlıga bağlıdır. yaşadıgınız gebelik kayıplarının bunlarla bir ilgisi oldugunu düşünmüyorum. kalp atımının erken dönemde durması genellikle genetik problemler olduğu yönünde yorumlara neden olur. bir kez daha tekrarlarsa genetik degerlendirme yapmak gerekir. sevgiler

çok tesekkur ederım
net ten okudugum kadarıyla idrar yolu enfeksıyonunda temızlık çok onemlı..
wc yı her gun çamasır suyuyla yıkıyorum..bu arada hep tedırgınım..mumkun olsa gunde 3-4 kez wc de çamasır suyu kullanacagım..
hergun mutlaka duş yapıyorum...

içim çok rahatladı cevabınızla ..iyi ki varsınız

iyi çalısşmalar dilerim..

Son düzenleme:
kendinizi çamaşır sularıyla temizlikte helak etmeyin, aşırı hijyen de sonra başka nedenle başınıza dert olur:))

size bır sorum daha olcak..cevaplarsanız çok sevınırım..adet tarıhım 3 gun geçtı ve kan da beta hcg bakıldı..doktor yoktıu neticeyı ogreneömedım..
beta-hcg ............0.75........mIU/mL.............0-2,67
.............................................................0-5

bu ne demek oluyor..daha oncede yaptırdım...öncekı aldıgım sonuçlar daha açıklayıcıydı..anlıyordum bende...
ama bu sonuçtan hiçç bişey anlamadım..
yorumlayabılırsenız sevınırım..
tesekkur ederım..

size bır sorum daha olcak..cevaplarsanız çok sevınırım..adet tarıhım 3 gun geçtı ve kan da beta hcg bakıldı..doktor yoktıu neticeyı ogreneömedım..
beta-hcg ............0.75........mIU/mL.............0-2,67
.............................................................0-5

bu ne demek oluyor..daha oncede yaptırdım...öncekı aldıgım sonuçlar daha açıklayıcıydı..anlıyordum bende...
ama bu sonuçtan hiçç bişey anlamadım..
yorumlayabılırsenız sevınırım..
tesekkur ederım..

selam bana yazdığınız sonuca göre gebelik görünmüyor. adet görebilmek için doktorunuzla irtibata geçin size gereken muayene ve ilaç önerilerini yapacaktır.

selam bana yazdığınız sonuca göre gebelik görünmüyor. adet görebilmek için doktorunuzla irtibata geçin size gereken muayene ve ilaç önerilerini yapacaktır.

merhabalar..tekrar bır sorum olacak sıze..
doktora gıttım..
"su an gecıkme var.gebelık yok ..1 hafta daha bekle olursun ..olmassan tekrar gel bakalım dedı..

bende beklıyorum...
sımdı sıze bır sorum olacak...
kutajı 3 subatta oldum..ve tekrar adet oldugum tarıh 22 subat..yanı19 gun sonra..
bazıları bukadar erken adet gormen ımkansız.o adet degıldır.kurtaj sonrası kanamadır diyorlar..
dogru olabılırmı.. (o zaman kurtaj sonrası hiç adet görmemiş oluyorum..bekledıgım adette gelmesse)
kurtaj sonrası kanamam çok azdı..fakat19. gun adet kanamasına benzedı.ve tıpkı öyleydı..10 gun çok yogun surdu..
sızce de bu kadar erken adet görmem mumkun mu??

yıne tesekkur edıyorum :)

merhabalar..tekrar bır sorum olacak sıze..
doktora gıttım..
"su an gecıkme var.gebelık yok ..1 hafta daha bekle olursun ..olmassan tekrar gel bakalım dedı..

bende beklıyorum...
sımdı sıze bır sorum olacak...
kutajı 3 subatta oldum..ve tekrar adet oldugum tarıh 22 subat..yanı19 gun sonra..
bazıları bukadar erken adet gormen ımkansız.o adet degıldır.kurtaj sonrası kanamadır diyorlar..
dogru olabılırmı.. (o zaman kurtaj sonrası hiç adet görmemiş oluyorum..bekledıgım adette gelmesse)
kurtaj sonrası kanamam çok azdı..fakat19. gun adet kanamasına benzedı.ve tıpkı öyleydı..10 gun çok yogun surdu..
sızce de bu kadar erken adet görmem mumkun mu??

yıne tesekkur edıyorum :)

selam tekrar kürtajdan sonra rahim içinin kendisini yeniden olgunlaştırması 30-40 gün sürer normalde, 19 gün sonra olanı çok adet kanamsı gibi değerlendirmeyiz, ancak ultrasonunda sorun görmediyse doktorun, gebelik testin de negatif ben de beklemenden yanayım. hatta beklediğin tarihten de geç olabilirsin, çünkü bir ara kanaman olmuş. ultrasonda rahim içi kalınlığın ve yumurtalıklarının durumu adet görmenle ilgili fikir verecektir, endişelenme. ikinci üçüncü adette eğer miktarda azalma başlarsa endişeleniriz ama şimdi ne düzen ne miktar konusunda birşey söylemek için erken. kafanı karıstırma sen doktorunla irtibatta ol. sevgiler.

selam tekrar kürtajdan sonra rahim içinin kendisini yeniden olgunlaştırması 30-40 gün sürer normalde, 19 gün sonra olanı çok adet kanamsı gibi değerlendirmeyiz, ancak ultrasonunda sorun görmediyse doktorun, gebelik testin de negatif ben de beklemenden yanayım. hatta beklediğin tarihten de geç olabilirsin, çünkü bir ara kanaman olmuş. ultrasonda rahim içi kalınlığın ve yumurtalıklarının durumu adet görmenle ilgili fikir verecektir, endişelenme. ikinci üçüncü adette eğer miktarda azalma başlarsa endişeleniriz ama şimdi ne düzen ne miktar konusunda birşey söylemek için erken. kafanı karıstırma sen doktorunla irtibatta ol. sevgiler.

cevabınıza tesekkur ederım..ama herhangı bır muayene yapmadı doktorum..sadece beta hcg sonucuma baktı..gebelık yok...adet olursun dedı...
1 hafta daha bekle olmazsa o zaman gel dedı..ama ulrason muayenesı yapmadı..bilmiyorumkismile .devlet hastahanesı malum çok yogunlar..1 hafta içinde ınsallah olur.olmazsa gıdecegım yıne..

tesekkur ederım ilgınıze..

cevabınıza tesekkur ederım..ama herhangı bır muayene yapmadı doktorum..sadece beta hcg sonucuma baktı..gebelık yok...adet olursun dedı...
1 hafta daha bekle olmazsa o zaman gel dedı..ama ulrason muayenesı yapmadı..bilmiyorumkismile .devlet hastahanesı malum çok yogunlar..1 hafta içinde ınsallah olur.olmazsa gıdecegım yıne..

tesekkur ederım ilgınıze..
evet ultrason muayenesi olsan iyi olacak, biliyorum devlet hastanelerindeki durumu ama haftaya mutlaka git.

merhaba bundan 2 ay once servisit oldugunu ogrendım ve o ay asılama yapılacaktı yaptırdım ve tutmadı servısıtın boyutuna gelınce donduralacak kadar oldugunu soyledı dr VE ben bu ay tekrar gıttım servisit artı mantar oldugu soylendı fıtıl verdı ve smear testı yapıldı daha sonucunu almadım ve aldktan sonra temız cıkarsa dondurmak ıstıyorum cunkı bıkac ay sonra tup yaptırcagız ve hamıle kaldıgımda bu bana sorun teskıl edıcegını dusunuyorum dr bu sekılde soledı kendı dr um hıcbısey olmaz hamıle kalırsın bısey olmaz dıyor ben suan bunun ıcın devlet hastanedekı dr gıdıyorum..sorum dondurursam herhangı bı sorun olurmu hamılelıgımde bı sorun olustururmu ve ya gebelıge engel olurmu buarada servisit yetmezligim var buyuzden 6 aylık bır erken dogumum var sımdı servısıtı neyapayım cvp verırsenız sevınırım

merhaba bundan 2 ay once servisit oldugunu ogrendım ve o ay asılama yapılacaktı yaptırdım ve tutmadı servısıtın boyutuna gelınce donduralacak kadar oldugunu soyledı dr VE ben bu ay tekrar gıttım servisit artı mantar oldugu soylendı fıtıl verdı ve smear testı yapıldı daha sonucunu almadım ve aldktan sonra temız cıkarsa dondurmak ıstıyorum cunkı bıkac ay sonra tup yaptırcagız ve hamıle kaldıgımda bu bana sorun teskıl edıcegını dusunuyorum dr bu sekılde soledı kendı dr um hıcbısey olmaz hamıle kalırsın bısey olmaz dıyor ben suan bunun ıcın devlet hastanedekı dr gıdıyorum..sorum dondurursam herhangı bı sorun olurmu hamılelıgımde bı sorun olustururmu ve ya gebelıge engel olurmu buarada servisit yetmezligim var buyuzden 6 aylık bır erken dogumum var sımdı servısıtı neyapayım cvp verırsenız sevınırım

selam geçmiş olsun. uygulanacak tedavi gebe kalmanıza engel teşkil etmez. daha önce yaşadığınız servikal yetmezlik ve buna bağlı gebelik kaybı farklı bir konu mutlaka bu gebeliğinizde sıkı takip edilmeli gerekirse rahim ağzına dikiş konulmalıdır. çoğul gebelikten kaçınmak sizde çok önemli. bol şans.

selam geçmiş olsun. uygulanacak tedavi gebe kalmanıza engel teşkil etmez. daha önce yaşadığınız servikal yetmezlik ve buna bağlı gebelik kaybı farklı bir konu mutlaka bu gebeliğinizde sıkı takip edilmeli gerekirse rahim ağzına dikiş konulmalıdır. çoğul gebelikten kaçınmak sizde çok önemli. bol şans.

tesekkur derım evet servıkal yetmezlık sonucu kaybettım bebegımı ustelık serklaj olmasına ragmen tutmadı dıkısler hamıle olursam bır sorun olmaz dıyorsunuz sımdı bıkac ay sonra tup bebek yaptıracagız ve sımdı donduttursam ozamana kadar ıyılesır galıba kafam cok karısık 1 kayıp olunca ınsan hep herseyden kuskulanıyor........benım vajınamda asırı agrım oluyor ve akıntı buyuzden bırazda halletmek ıstıyorum.....tesekkurler

patoloji raporum yorumlarmısınız haftaya dr randevum ne cıktıgını bılmek ıstıyorum
MAKROSKOPı
Sıvı bazlı materyalden hazırlanan 1 adet yayma preperat
TANI
-MALıGNıTE VEYA ıNTRAEPıTELYAL LEZYON YÖNÜNDE NEGATıF SERVıKOVAJINAL SMEAR
-REATıF SELLÜLER DEGISIKLIKLER ıNFLAMASYON BULGULARI

NOT:smear degerlendırmek ıcın yeterlı nıtelıktedır.endoservikal hucre ızlenmemıstır..

patoloji raporum yorumlarmısınız haftaya dr randevum ne cıktıgını bılmek ıstıyorum
MAKROSKOPİ
Sıvı bazlı materyalden hazırlanan 1 adet yayma preperat
TANI
-MALİGNİTE VEYA İNTRAEPİTELYAL LEZYON YÖNÜNDE NEGATİF SERVİKOVAJINAL SMEAR
-REATİF SELLÜLER DEGISIKLIKLER İNFLAMASYON BULGULARI

NOT:smear degerlendırmek ıcın yeterlı nıtelıktedır.endoservikal hucre ızlenmemıstır..

selam geçmiş olsun smear soncunuz normal, içiniz rahat olsun.

merhaba doktor hanım ben 9 martta bebeğimin kalbinin durması nedeniyle kürtaj oldum. kürtajdan sonra 7 gün adetimden daha az kanama oldu daha sonra 1 nisanda tekrar kanamam başladı daha önceki adetlerimde olduğu gibi bel ağrısı ve kasıklarımda ağrı vardı 12 gün sürdü bu kanamam adet oldum bitti derken 19 nisanda tekrar kanamam başladı. doktorum hormonlarında bir problem var gibi görünüyor dedi adetimin 3. yada 4.günü hormon tahlilleri için çağırdı. bu şekilde arka arkaya kanama olması beni çok tedirgin etti. sizce normal mi böyle olması?

Son düzenleme:
merhaba doktor hanım ben 9 martta bebeğimin kalbinin durması nedeniyle kürtaj oldum. kürtajdan sonra 7 gün adetimden daha az kanama oldu daha sonra 1 nisanda tekrar kanamam başladı daha önceki adetlerimde olduğu gibi bel ağrısı ve kasıklarımda ağrı vardı 12 gün sürdü bu kanamam adet oldum bitti derken 19 nisanda tekrar kanamam başladı. doktorum hormonlarında bir problem var gibi görünüyor dedi adetimin 3. yada 4.günü hormon tahlilleri için çağırdı. bu şekilde arka arkaya kanama olması beni çok tedirgin etti. sizce normal mi böyle olması?

selam geçmiş olsun. rahim içine kürtajla yaplan müdahale nedeni ile rahimiçinde parça kalması ya da enfeksiyon durumunuz muayene ile görülmüş ve olmadığı tespit edilmiş ise hormonlarınıza bakmak elbetteki doğru yaklaşım. doktorunuzun dediği gibi testelrinizi vaktinde yaptırın sonuçlarını dilerseniz birlikte de yorumlarız.

Back
X