Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Rahim ağzı kanseri olan varmı ? Yada yakınında olmuş gecirmiş biri olan varmı?
- Konu Sahibi Melek0102
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #rahimagzi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
Benim anneannem geçirmişti geçen seneArkadaşlar rahim ağzı kanseri olan ve tedavi görenler varsa lütfen konuşmak istiyorum?
Hangi evrede teşhis edildi ve tedavi nasıldı acaba?Benim anneannem geçirmişti geçen sene
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
Bizimki mucize gibi oldu biraz. 4. evrede teşhis edildi. Yaklaşık bir senedir kanamaları oluyormuş ama korkudan gitmemiş doktora. Küçük bir şehirde yaşıyordu tedavi imkanı pek yoktu orada. Doktor oradan parça örneği almış, teşhisi koyunca İstanbula yönlendirmiş. Burada Pet ct çekildi önce. Boyutuna falan baktılar. Tümör hem bağırsaklarında hem mesanesine kaynadığı için ameliyat olamayacaktı. Olursa onları da almaları gerekecekti çünkü. Böbrekleri rahatsız olduğu için kemoterapi de alamayacaktı. Radyo terapi görmeye başladı. Bir de kapeda diye bir ilaç kullanıyordu.Hangi evrede teşhis edildi ve tedavi nasıldı acaba?
Yaklaşık bir buçuk ay boyunca haftaiçi hergün radyoterapi aldı. Doktorlarla konuştuğumuzda hep çok umutsuzlardı. "Gittiği yere kadar" tavrı vardı hep.
Bu arada Elif Düveloğlu diye bir kadınla görüştük. O da tedavi sürecinde güçlendirici gibi birşeyler önerdi anneannem için. Her hastaya özel böyle destekleyici şeyler tavsiye ediyormuş, o tedavilerin yan etkilerini azaltmak için. Köpek balığı yağı, arı poleni gibi şeyler vardı. Cidden iyi gelmişti.
Allah a şükürler olsun 5 ayda bu süreci atlattık. Şu an hiçbir şeyi yok çok şükür rahim ağzında çıkan tümör yapı itibarıyla vücudun başka bölgelerine sıçramıyor ama bulunduğu yere hızlı yayılıyor diye biliyorum.
Sizin hastanız kimdi, durumu nasıl?
Hasta benim 20 gün önce adetimin 12 gün sürmesi yüzünden doktora gittim smear testi yapıldı ve idrar testi rahimde üroplazma yani intihap bakteri var iki tane ve cın 1 cıktı korktum 10 gün sonra başka bi doktora gittim o rahimde gözle görülür derecede lezyon olduğunu ve hemen konizasyon yapılmasını istedi ve ben yine korktum başka bir doktora daha gitmek istedim ve eğitim araştırma hastanesine gittim orada tekrar smear alındı ve gözle muayenede yine lezyon cın1 göründü kolposkopi ve biopsi alındı yani parca şimdi onun sonuçlarını bekliyorum ve korkuyorum gözle görülür derecede olması beni çok korkutuyorBizimki mucize gibi oldu biraz. 4. evrede teşhis edildi. Yaklaşık bir senedir kanamaları oluyormuş ama korkudan gitmemiş doktora. Küçük bir şehirde yaşıyordu tedavi imkanı pek yoktu orada. Doktor oradan parça örneği almış, teşhisi koyunca İstanbula yönlendirmiş. Burada Pet ct çekildi önce. Boyutuna falan baktılar. Tümör hem bağırsaklarında hem mesanesine kaynadığı için ameliyat olamayacaktı. Olursa onları da almaları gerekecekti çünkü. Böbrekleri rahatsız olduğu için kemoterapi de alamayacaktı. Radyo terapi görmeye başladı. Bir de kapeda diye bir ilaç kullanıyordu.
Yaklaşık bir buçuk ay boyunca haftaiçi hergün radyoterapi aldı. Doktorlarla konuştuğumuzda hep çok umutsuzlardı. "Gittiği yere kadar" tavrı vardı hep.
Bu arada Elif Düveloğlu diye bir kadınla görüştük. O da tedavi sürecinde güçlendirici gibi birşeyler önerdi anneannem için. Her hastaya özel böyle destekleyici şeyler tavsiye ediyormuş, o tedavilerin yan etkilerini azaltmak için. Köpek balığı yağı, arı poleni gibi şeyler vardı. Cidden iyi gelmişti.
Allah a şükürler olsun 5 ayda bu süreci atlattık. Şu an hiçbir şeyi yok çok şükür rahim ağzında çıkan tümör yapı itibarıyla vücudun başka bölgelerine sıçramıyor ama bulunduğu yere hızlı yayılıyor diye biliyorum.
Ayrıca hpv de cıktı ama tipi biopsi sonucu belli olucakBizimki mucize gibi oldu biraz. 4. evrede teşhis edildi. Yaklaşık bir senedir kanamaları oluyormuş ama korkudan gitmemiş doktora. Küçük bir şehirde yaşıyordu tedavi imkanı pek yoktu orada. Doktor oradan parça örneği almış, teşhisi koyunca İstanbula yönlendirmiş. Burada Pet ct çekildi önce. Boyutuna falan baktılar. Tümör hem bağırsaklarında hem mesanesine kaynadığı için ameliyat olamayacaktı. Olursa onları da almaları gerekecekti çünkü. Böbrekleri rahatsız olduğu için kemoterapi de alamayacaktı. Radyo terapi görmeye başladı. Bir de kapeda diye bir ilaç kullanıyordu.
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
Tamam yani yine de net değil sonuçlar değil mi? Ne zaman belli olacakAyrıca hpv de cıktı ama tipi biopsi sonucu belli olucak
10 gün sonra belli olucak annenizin lezyonu gözle görülüyormuydu?Tamam yani yine de net değil sonuçlar değil mi? Ne zaman belli olacak
Smear testimde cın1 cıktı o kesin ama biopside ne cıkıcak belli değilTamam yani yine de net değil sonuçlar değil mi? Ne zaman belli olacak
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
4cm yi geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Hatta doktor bulma sürecimiz bir kaç hafta uzamıştı. O sürede bile büyümüştü. 4. evre teşhisi konulacak kadar yayılmıştı. Hem de genelde böyle kayık şeklinde sağa sola yayılıyormuş. Anneannemde önden arkaya şeklinde büyüyordu. Doktor bütün şanssızlıklar onda toplanmış demişti hatta.10 gün sonra belli olucak annenizin lezyonu gözle görülüyormuydu?
Bende çok korkuyorum çünkü kendimde gördüm lezyonu doktor kameradan gösterdi canlı canlı ve hiç iç acıcı değildi4cm yi geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Hatta doktor bulma sürecimiz bir kaç hafta uzamıştı. O sürede bile büyümüştü. 4. evre teşhisi konulacak kadar yayılmıştı. Hem de genelde böyle kayık şeklinde sağa sola yayılıyormuş. Anneannemde önden arkaya şeklinde büyüyordu. Doktor bütün şanssızlıklar onda toplanmış demişti hatta.
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
İyi huylu olma ihtimali de var ama değil miBende çok korkuyorum çünkü kendimde gördüm lezyonu doktor kameradan gösterdi canlı canlı ve hiç iç acıcı değildi
Valla öyle görüntüden iyi huylu bişi cıkarmı bilmiyorum doktor kötü sonuçta cıkabilir iyide dedi sana şuan ne iyi bişey söyler sevindiririm nede kötü bişey söyler üzerim dedi sonuç ne cıkıcak bizde bilemiyoruz dediİyi huylu olma ihtimali de var ama değil mi
Aslında şunu merak ediyorum rahim ağzında gözle görülür lezyon olupta sonuçların iyi cıkma ihtimali varmıdırİyi huylu olma ihtimali de var ama değil mi
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
Tamam iyi huylu olma ihtimali de var o zaman. Doktorlar haklı olarak renk vermeden konuşuyorlar hep. Ama kötü huylu bile çıksa panik yapmayın. Çevremde tanıdığım çok insan var Allah ın izniyle kanseri atlatan. Tıp eskisi gibi değil ilerdi, çaresi var artık bazı şeylerin. Anneannem 70ine yakın, 20yıldır sigara içen ve hastalığı son evrede farkedilen bir kadındı. Tedaviye kış günü iki toplu taşımayla gidip gelmek zorunda kaldı. Çok şükür şu an sapasağlam.Valla öyle görüntüden iyi huylu bişi cıkarmı bilmiyorum doktor kötü sonuçta cıkabilir iyide dedi sana şuan ne iyi bişey söyler sevindiririm nede kötü bişey söyler üzerim dedi sonuç ne cıkıcak bizde bilemiyoruz dedi
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
Yani rahim ağzını bilmiyorum da bundan 20 sene önce falan yine anneannemin rahminin içinde büyük bir kitle vardı ve ameliyatla alındı. Doktor tekrarlayabilir diye rahmini tamamen almayı teklif etti ama o istememiş. Niketim 20 sene sonra kötü huylusu çıktıAslında şunu merak ediyorum rahim ağzında gözle görülür lezyon olupta sonuçların iyi cıkma ihtimali varmıdır
Aynı şey babamın eşinde de var şu an. Neredeyse bir bebek boyutunda diyor ama iyi huyluymuş.
Bunlar rahim ağzı değil rahim içi tabii.
İnşallah ya tek isteğim bu zaten iyi çıksın 23 yaşındayım ve ihtimalini bile kaldıramıyorumTamam iyi huylu olma ihtimali de var o zaman. Doktorlar haklı olarak renk vermeden konuşuyorlar hep. Ama kötü huylu bile çıksa panik yapmayın. Çevremde tanıdığım çok insan var Allah ın izniyle kanseri atlatan. Tıp eskisi gibi değil ilerdi, çaresi var artık bazı şeylerin. Anneannem 70ine yakın, 20yıldır sigara içen ve hastalığı son evrede farkedilen bir kadındı. Tedaviye kış günü iki toplu taşımayla gidip gelmek zorunda kaldı. Çok şükür şu an sapasağlam.
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
İnşaallah temiz çıkar. Herşeyin bir çaresi var. Sonuçları öğrenince buraya yazın olur muİnşallah ya tek isteğim bu zaten iyi çıksın 23 yaşındayım ve ihtimalini bile kaldıramıyorum
Yazarım tabiki iyi cıkarsa tabi :)İnşaallah temiz çıkar. Herşeyin bir çaresi var. Sonuçları öğrenince buraya yazın olur mu
- 5 Mayıs 2019
- 741
- 971
- 33
Her durumda yazın yine siz Allah acil şifalar versinYazarım tabiki iyi cıkarsa tabi :)