Rahim Ağzı Kanseri Aşısı ......

Rahim Ağzı Kanseri Aşısı Yaptıracakmısınız?

  • Evet uygun bi zaman bulup yaptırıcam.

    OY: 9 56,3%
  • Hayır düşünmüyorum.

    OY: 2 12,5%
  • Konu hakkında pek bilgim yok.

    OY: 5 31,3%

  • Ankete Katılan
    16
  • Anket Kapalı .
Sağlık açısından ne kadar duyarlıyız demi arkadaşlar şuraya bi konu açtık ki bayanlar için çok önem taşıyan bi kanser türü kimse bakmamış bile :kızgın:
 
doğrusu benim bu konuda şüphelerim varCADIARZU
...hadi büyükler neyse de küçük kızlara yaptırmak güvenli olmayabilir,daha yeni çıkmış bir ilaç...ya seneler sonra zararı ortaya çıkarsa:1shok:
 
Ben 17 yasinda'ki kizima yaptirdim...hatta burda annelere cagri yapmistim...kizlarina bu asiyi yaptirsinlar diye...cok önemli bir konu...bence ...bir anne olarak ileriye dogru kizim bana anne neden bu imkan vardi bana yaptirmadin demesini istemem...sonucta bu kanser türü ölümcül olmayabilir ama kisirliga neden olabilir benim bildigim...aslinda tepki bence büyük olmali... kadinlar tarafindan ...herkez protesto etse bu asi bedava olabilir...ama nedense kimsenin umrunda degil...birde bu asi yeni degil... yillardir baska ülkelerde denendi hic bir sorun yapmadigi icin artik ünlendi...
Ben duyar duymaz yaptirdim cevremde kizlari olan baska arkadaslarimin kizlarida oldu...kizimda önce utandi ne oldugunu anlayinca ...olmak istemedi...kadin doktoruna gitmek istemedi...ama ben ona vucuduna saygi duymasini ,genc kiz olaraktanda kadin doktoruna gitmenin iyi bir sey oldugunu anlattim ...vucuduna karsi sorumlulugunu almasi cok önemli bence...kadin doktorumla konustum...zaten genc, yeni dogum yapmis, cok tatli bir hanim ...kizim tanisinca bayilmis...kizimi sakince ürkütmeden kendisini taciz edilmis hisetmeden muaynede etmis...genc kizlar cok hassas oluyor ama doktorumuz tam bir uzman onun yasini göz önüne alarak onu utandirmadan tedavisini uygulamis...ben cok memnun kaldim...kizimda kendini cok rahat hisediyor...sonradan arastirmis internette iyiki oldum bu asiyi diyor anne ...baska annelerede tavsiye ediyorum ... yaptirsinlar...belki pahali olabilir ama... saglikli torunlari bir gün kucagimizi alabilirsek bu paha bicilmez bir duygu degilmi??
 
Bu aşı tam olarak nasıl uygulanıyor arkadaşlar?
Bildiğimiz koldan yapılan aşı gibi midir?


Bu konuya değinilmesi gerçekten takdire şayan bu arada.
Kendi adıma teşekkür ederim.
 
Bu aşı tam olarak nasıl uygulanıyor arkadaşlar?
Bildiğimiz koldan yapılan aşı gibi midir?


Bu konuya değinilmesi gerçekten takdire şayan bu arada.
Kendi adıma teşekkür ederim.

Buldum galiba canım;

* Uygulama kas içi (kol veya kalça) şeklindedir.
Ben de düşünsem bu konuyu iyi olacak..
 
Bu aşı tam olarak nasıl uygulanıyor arkadaşlar?
Bildiğimiz koldan yapılan aşı gibi midir?


Bu konuya değinilmesi gerçekten takdire şayan bu arada.
Kendi adıma teşekkür ederim.

AttaQue'cim biraz gec cevab ama cok kisa giriyorum foruma...özür :utangac:
kizima kolundan uygulandi...3 asi olmasi gerkiyor ...6 ay icinde...bir saat boyunca doktor gözetiminde bulunmasi gerekti asi olduktan sonra...kimi insanda malesef alerjik reaksionlara neden olabiliyormus...kizimin okul arkadasi bayildi ilk asidan sonra...ikinci ve ücüncü asiyi olamadi cocuk...yani kimi bünyede cidi sorunlara neden olbiliyor...bunuda göz önünde bulundurmak lazim...birde sadece 10 yil koruyor...ömür boyu koruyor diye bir sey yok malesef...benim bu asiyi yaptirmamim nedenlerinden biride...esimin babanesi ve halasinin rahimlerinin alinmasindan kaynaklaniyor...ailede bu rahatsizlik göründügü icin irsi olabilme ihtimali daha yüksek oldugu icin ben olmasini cok istedim...cünki rahim alinirsa hormon tedavisi gögüs kanserinede neden olabiliyor...ki esimin babanesi yasliliginda birde bu sorunla mücadele etmisti kadincaz..
onun icin iyi düsünmeli..hele ailede bu tür rahatsizliklar görülüyorsa kesin olsunlar bence...benim 43 yasinda arkadasim bu asiyi oldugu zaman ben bu asinin varligindan haberdar oldum...kanser testinde degerleri arkadasimin cok yüksek cikmis...kanser olma ihtimali cok yüksek oldugu icin arkadasim bu asiyi iki yetiskin kiz annesi oldugu halde yaptirdi... o bana söyledi cünki oda kizlarina bu asiyi yaptirmak istiyordu...
10 yil sonra bizim kadin doktorumuz bizi tekrar bilgilendirecek...tabii 10 yil sonra tipp nasil olur bilinmez belki o güne kadar cok daha iyi seyler cikabilir...
benim kizimda hic sorun olmadi...ilk asiyi olacagi gün annemide göndermistim kizimla...oda menopoz sorunu icin gitmesi gerekiyordu...doktor hanim gülmüs ne modern annenesin sen diye anneme ...anneminde bu cok hosuna gitmisti...kadin olarak hangi yasta olsak olalim cok dikkatli olmamiz gerekiyor...bu konular cok fazla konusulmuyor...ama söyle bakiyorum ne cok bebek sahibi olmak isteyipte olamiyan kadin var ...bence cok üzücü...bu yüzden madem böyle imkanlar var artik önlemini almak lazim...
 
ben geçenlerde ilkini yaptırdım,biliyosunuz 3 aşılama yapılıyo ben 1 sini yaptırdım,fiyatını öderken 3 ünü birden ödedeiğimi zannettim ama sadece biri içinmiş,yani baya pahalı ama Allah göstermesin diğer türlüsüne çok daha büyük paralar harcamaktansa yaptırmak lazım,zaten sadece kanserden değil çıkabilecek siğillerden de koruyomuş.
 
arkadaşlar aşı önceliği bekar genç kızlar.yani cinsel yolla bulaşabildiği için hpv virüsü öncelikle bekarların aşılanması çok önemli.evli insanlarda yaptırsın derim.170 ytl civarındaymış tek aşı.3 doz yapılacak.biraz tuzlu ama ilerde kanser olmaktan iyidir.ayrıca eğer imkanınız yoksa aşı almaya,o zaman mutlaka her yıl smaer aldırın
 
yani rahim ağzından akıntı örneği alıp inceleniyor.her yıl yaptırmak lazım.evli hanımlar için geçerli tabiki.normal devlet hastanelerinde de özel hastanede de yaptırabilirsiniz.
 
En yakın arkadaşımın dün hpv virüsü ve rahim ağzı kanserine yakalandığını öğrendim..
Biz genç kızlar,kadınlar bu tür şeyleri malesef bir yakınımızın başına gelince önemini anlıyorum.
ben de bu aşıdan olmak istiyorum,aşının adını tam bilen var mı acaba ?
 
Buray hpv virüsüyle ilgili bir kaç bilgi yazacağım..hpv virüsü rahim ağzı kanserini tetikliyormuş bildiğim kadarıyla.. aşıyla ilgili bişey bulamadım malesef..

HPV nedir?

HPV (Human Papilloma Virus) genital bölgede ve mukozalarda enfeksiyon yapan ve condyloma acuminatum (kondiloma aküminatum ya da kısaca kondilom) adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşumuna neden olan bir virüstür. Çoğu virüs hastalığında olduğu gibi HPV de bir kez vücuda girdiğinde hücreler içinde yerleşir ve zaman zaman alevlenmelere yolaçar. Bu yüzden HPV enfeksiyonu kesin tedavisi olmayan bir hastalık olarak kabul edilir.

Nasıl bulaşır?

HPV enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubunda yeralır. Özellikle çok sayıda cinsel eşi olan (veya öncesinde olmuş olan) bireyler ve bu bireylerin eşlerinde yaygındır. Virüsün bulaşması başka bir bireyin enfekte bölgesinin (penis gibi) mukozalara (ağız ve vajina gibi), ya da doğal olarak nemli bölgelere (anüs gibi) temasıyla olur.

Nasıl belirti verir?

HPV bulaştıktan sonra 2-6 aylık bir kuluçka devresini takiben genital bölgede ve/veya anüs etrafında sayıları ve büyüklükleri değişken kondilom (siğil) adlı kitlelerin oluşmasıyla belirti verir. Belirtiler bireysel özelliklerden oldukça etkilenir ve özellikle erkeklerde enfeksiyon tümüyle belirtisiz seyredebilir. Kadında da belirtisiz seyredebilir, ancak "belirtisiz" seyreden bu durumlarda büyüteçle (kolposkopi) yapılan ayrıntılı incelemelerde dış genital bölge, vajina ya da servikste çok ufak çaplı kitleler çoğu kadında saptanır. Özellikle kadınlarda bazı durumlarda vajina-anüs arası bölgeyi, anüsü ya da vajinayı tümüyle dolduran karnıbahar görünümlü dev kitlelere de rastlamak mümkündür. Oral (ağız yoluyla) genital seks uygulamalarında ağız mukozasında da lezyonlar ortaya çıkabilir.

Kadınlarda bazen HPV enfeksiyonunun tek belirtisi jinekolojik muayenede papsmear incelemesinde HPV enfeksiyonuna özgü hücresel anormallikler (koilositoz) bulunmasıdır.

Bulaştırıcılık özellikleri: HPV oldukça bulaşıcı bir virüstür ve genital bölgedeki lezyonların mukozalar ya da genital bölgelerle (cinsel ilişkide olduğu gibi) kısa süreli teması bile bulaşması için yeterlidir. Genital bölge mukozasının vajina yoluyla dış ortama açık olması nedeniyle özellikle erkekten kadına daha kolay bulaşır.

Enfeksiyonun yarattığı sağlık sorunları nelerdir?

Genital bölgede kondilom (siğil) oluşumuna neden olan HPV, hücrelerin içine yerleşerek hücrenin genetik yapısını etkileyebilme özelliğine sahip bir virüstür. HPV'nin çok sayıda alt tipi vardır. Bu alttiplerden bazıları hücrelere olan etkileriyle hücrelerin kendi kendine hızla ve kontrolsüzce çoğalabilen hücrelere dönüşmesine neden olmaktadır. Hücrelerin kontrolsüzce çoğalma özelliği kazanması ise hücrelerin bulunduğu dokuda kanser oluşumu riskini beraberinde getirmektedir. Serviks, vagina ve vulva kanserlerinin gelişiminde HPV'nin bu onkojen (kanser yapıcı) alttiplerinin çok önemli bir rolü olduğu düşünülmektedir. Bu etkiler uzun vadeli etkilerdir ve ancak onkojen etkiye sahip HPV alttipleri tarafından başlatılırlar.

Gebelik açısından HPV enfeksiyonunun önemi daha farklıdır:

Gebelik döneminden önce varolan ya da gebelikte yeni çıkan kondilom kitlelerinin aşırı büyümesi bazen doğum kanalının tıkanmasına neden olur ve vajinal yolla normal doğum imkansız hale gelir.

Diğer bir istenmeyen durum da bebeğin doğum eylemi esnasında doğum kanalından geçerken kanaldaki HPV'yi kapması sonucu meydana gelir. Virüsün bulaşması bebeğinin larinksinde (ses tellerinin bulunduğu organ) papillomlar (ufak kitleler) oluşmasına neden olabilir.

Nasıl tanı konur?

Genital bölgedeki kitlelerin tipik görünümü tanı koymak için yeterlidir. Şüpheli durumlarda kitlelerden biopsi alınarak tanı koymak gerekebilir.

Genital kondilomu olan kadınların komple bir jinekolojik muayeneden geçmeleri ve bazı HPV alttiplerinin onkojen (kanser yapıcı) özelliği nedeniyle papsmear incelemesine tabi tutulmaları uygundur. Şüpheli durumlarda ileri inceleme için kolposkopi (vulva, vajina ve serviksin büyüteçle incelenmesi) ve gerekli durumlarda şüpheli bölgelerden biopsi alınması gerekebilir. Ayrıca günümüzde HPV'nin alttiplerini belirlemek ve etkenin HPV'nin onkojen alttipi olup olmadığını saptamak da mümkündür.

Nasıl tedavi edilir?

HPV enfeksiyonunun tedavisinde temel prensip nüksleri en aza indirmek için kitlelerin mümkün olduğunca temizlenmesidir. Bu amaçla virüslere etkili ilaçlar kullanılarak lokal (bölgesel) tedavi ve büyük lezyonların koterizasyon yoluyla yakılması şeklinde tedavi uygulanır.

Hatırda tutulması gereken nokta tedavinin yanlızca görünen lezyonları ortadan kaldırmakla sınırlı olduğudur. HPV enfeksiyonu kronik seyreder ve kitleler ortadan tümüyle kalksa da hücrelerin içinde gizli bir şekilde yaşamını sürdüren virüsler sayesinde bulaştırıcılık devam eder.

Korunma

HPV cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğundan bu konuda alınan genel önlemlerin alınması HPV enfeksiyonundan korunmada tek yoldur. Ancak HPV'nin bulaştırıcılığı o kadar yüksektir ki, şüpheli ilişkilerde kondom kullanımı bile koruyamayabilmektedir. Cinsel temas esnasında erkek genital bölgesinin prezervatifle korunmayan kısımlarından kadına ya da tam tersi kadından erkeğe bulaşma söz konusu olabilir. Bu yüzden bariz kondilom lezyonları olanlarla ilişkiye girmemek çok önemlidir.
 
Şüphelerim var...Çok yeni bir ilaç, bakalım gerçekten engelliyormu? Üstelik bir uzman diyorki 27 yaşına kadar yaptırılabilir,diğer bir uzman da 38 yaşına kadar yaptırılabilir diyor.Hangisine inanıcaz?
 
aşıyı mutlaka yaptırın arkadaşlar. tabiki önerilen erken yaşlardan aşının etki yüzdesi fazla fakat 40 yaşına kadar kişiler yaptırabilir; %100 olmasa da yine de 4 riskli HPV tipine karşı büyük oranda koruyuculuk sağlıyor, ayrıca HPV si olanlarda yaptırabiliyor fakat kendisinde bulunan HPV tipine karşı herhangi bir etkisi olmamakla birlikte, en azından diğer hpv tiplerine karşı koruma sağlıyor..
İhmal etmeyin.. cidden önemli bir konu, "çıkarsa nasılsa yaktırırım" vs diyerek önemsemeyince iş kanser boyutuna geliyor uykularınız kaçıyor.
HPV yi kontrol altında tutmak diye birşeye ben artık inanmıyorum. 4 ila 6 ayda bir aksatmadan kontrol ettirsen bile bir anda sadece zararsız atipik değişimler malign yani kotu huylu lezyon oluyor bir bakmışsınız kanser kapıda..
Çevrenizi özellikle eşlerinizi , erkek arkadaşlarınızı bu konuda bilinçlendirin. Onlar belki küçük bir siğili önemsemeyip size söylemezler fakat size bulaştığı takdirde bu HPV illeti yerleşip kalıyor. Ve uzun kuluçka süresi olabildiğini yıllarca kendini belli etmeyebileceğini unutmayın.. Evet bana malesef bu hpv yi bile bile eski eşim bulaştırdı; ve 2 yıldır gerilemeden kansere adım adım yaklaşıyorum. Her kim olursa olsun kendi sağlığınız için , lütfen partnerinizle birlikte olmadan önce HPV si olmadığından emin olun hatta test yaptırmasını isteyin. Paranoyaklık gibi gelebilir ama cidden önemli bir konu..
 
ben 1 sene uğraştım bu illetle ve hala kontrol altındayım ve aşımın 3 dozunu da geçen sene yaptırdım..HPV ve siğillerle mücadele edenler eşleriniz de bu aşıyı yaptırabilir.Yurtdışında erkek kadın herkese yapıyorlar.onlarda da siğil kansere dönüşebiliyor.
Aşılar bana koldan yapıldı. 7 mart-7 mayıs-7 temmuzda yaptırdım.tanesine 254TL verdim.evet aşı biraz pahalı ama Allah korusun kanser olsanız milyarlarca liraya ihtiyacınız olacak.Böyle düşünün ve önleminizi alın lütfen..
Aşı ve HPV ile ilgili sorularınız varsa sormanız yeterli hemen bilgilendiririm bildiğim kadarıyla..
 
Back