Radyoaktif iyot(atom)tedavisinden sonra bebek sahibi olanlar

mucize03

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
6
0
6
34
İstanbul
Bayanlar merhaba, yaklaşık 3yil önce hipertiroidden ötürü radyoaktif iyot tedavisi oldum,simdi euthrox kullanıyorum ve tahlillerimi yaptırıyorum.Evliyim ve bebek sahibi olmak istiyoruz.Aranizda bu tedaviden sonra hamile kalan var mı ?Sanki radyoaktif iyot tedavisinden ötürü hamile kalamayacakmisim gibi bir korkum var nedensiz;((Halbuki doktorum böle bişeye neden olmadıgını söylemişti. Yuregime su serpecek yorumlarınızı bekliyorum.

atom alıp bebek sahibi olan bir sürü insan var..şu anda tiroit değerlerin nasıl...eutrox kaç mg. kullanıyorsun cnm...

Son düzenleme:
100 mg alıyorum, değerlerim şimdiye kadar normal gidiyordu,gecen ay yaptırdığım testte tsh'ım biraz yüksek çıktı, 4 küsürdü, 1 ay sonra tekrar kontrole gidicem. Ya nedense böyle bir korkum var acaba radyoaktif yumurtalıklarıma felan zarar vermiş midir diye :s saol cnm cevap için.

Merhaba arkadaslar ben 1.5 yil once atom tdavisi aldim suanda 3 aylik hamileyim o konuda bir sikinti yasamadim ama daha buyuk bir derdim var.Gecen hafta ikili taramaya girdim ultrasonda en kalinligi burun vs gayet normal dedi dr dun aradi kan degeriniz yuksek.o nedenle riskli gruptasiniz 1/100 yuksek risk dedi ya dunyam basima yikildi.Yurtdisina gonderdik kani sonuc bi haftaya cikacak.Atom aldigim icn degildir dimi? Duyan bilen varsa nolur yazin cok ihtiyacim var doktorum nukleerciyi aradim ilgisi yok kesinlikle diyor ama bilmiyorum ya kendimi suclu hissediyorum genlere kromozomlara bi zarar vermis midir acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…