Püsküüt'ün Yumakları :o)

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.555
36.072
Örgü yeteneğime güvendiğim düşünülmesin sakın.. Yani yetenek iddiasıyla buraya başlık açıyor değilim.
Sadece paylaşmak istedim. Belki faydalananlar olur, belki bir fikir oluşturulmasına yardımcı olur.

Ha-a bir de buraya başlık açınca, belki elimdeki iş sürünmez. Tek başına örgü öremiyorum böyle bir sorunum var. Bir yandan kitap okumam şart.

E durum böyle olunca hele okuduğum kitap biraz da çekiciyse ilmek ilmek değil neredeyse i-l-m-e-k i-l-m-e-k ilerliyor elimde işler…. yerimseniben

Bu kazakta zincir yün kullandım. Tüylenme riski sıfrı olan zincir yünlerin tek olumsuz yanı ince olmaları.. Ben de bu nedenle siyah ve pembe zincir yünleri karıştırarak örmüştüm. Aradaki renkler için de 20-30 gr. civarında farklı kalınlıklarda yünler almıştım. Örgü modeli düz. Desende, diklemesine çıkan parçayı kazak dikildikten sonra şiş takarak aldığım ilmekle örmüştüm.

Lastik örgü. Kırmızı yün Alize Cashmire. Çok ince ve pullu karamel rengi yünle karıştırarak, birlikte örmüştüm. Bazı yerlerinde de kırmızı yine ince ve pullu yünle karıştırmıştım. Kırmızı yünü farklı yünlerle kombine yaptığım için ve kombin yünler, kırmızıya
göre daha ince olduğu için güzel bir renk dalgalanması oluştu.
Gri ve somon rengindeki yünlerin kalınlığı ise, kombine edilmiş kırmızı yünle eşit.
Farklı süslemeler var. Mesela kol ağızlarındaki süsleme; örgünün tersinden teyel dikişi ile yapılıyor. Kafadan uyduruk yani :teytey: Cep kenarlarına da sonradan zincir çekip, üzerine dikmiştim. Ve yine kırmızı yünle teyel dikişi yapmıştım..

Bu yünleri görmüşsünüzdür.. 200 gr lık çileler halinde satılıyor. Renkleri birbirinden güzel. Yaz döneminde almıştım. 200 gr. Lık çilesi 2,5 liraydı. Yerimseniben
Örgü: Selanik
Kazağı örmeye önden başladım, arkada bitirdim. Yani omuz dikişi yok. Bedenler bittikten sonra, ilmek takarak kolları ördüm.

Yakasıyla biraz uğraştım. Yuvarlak şişle ilmek taktıktan sonra 1.5 parmak haroşa ördüm. Haroşa örgüde eksiltme hyapınca belli olacağından, daha sonra eksiltme yaptığım sırada lastik örgüye geçtim. Yani eksiltmeyi örgü değişiminde yaptım. Lastik örgüden sonra yine örgü değişimi yapıp haroşaya geçtim ve bu değişimde yine eksiltme yaptım. Bu kez, yaka başlangıcında ördüğümün yarısı yüksekliğinde ördüm.
Kullanmadığım bir kolye ucunu yakasına diktim. Ama sonra gözümü rahatsız etti ve çıkarttım. yerimseniben
Kazak hem uzun hem de dar olduğundan, dar kesimli pantolonla güzel kombin oluyor. Ben memnunum yani :roflol:

püsküt canım ellerine sağlık
:1shok: şimdi bunları senmi yaptın vay bee:1shok: hepsi birbirinden harika olmuş a.s.

Adıvarcım teşekkürler canım..
Evet ben yaptım ama yaparken görmenizi tavsiye etmem :roflol:
Hem elimde çoooook oyalanır. Hem de içime sinene kadar söker söker dururum. Burç Başak olunca.. Girişte de yazdığım gibi, örgü örerken bir yandan da kitap okumam şart. Kitabı müzik notalığına koyarım geçerim karşısına.. Bazen elimdeki örgü öyle donar kalır.

Mesela şu anda Sevdalım Hayat'ı örüyorum.. pardon okuyorum bir yandan da yazlık birşey örmeye çalışıyorum. Kolsuz olduğu için sanırım çabuk biter.

Bir de bitmiş ve dikilmeyi bekleyen karamel-bej renkli mevsimlik bir kazak var..

Bunları buraya yazdım ki.... Sizden utanıp da çabuk bitiririm belki diye yerimseniben

ellerine Sağlik çok Güzel Bunlar Ah Keşke Bende Böyle şeyler Yapabilsem Ve Bende Bu Kadar Becerikli Olsamda I.l.m.e.k şeklinde Ilerlese

çok güzel olmuşlar hele yeşil olan omuzu dikişsiz olana bayıldım ama zor görünüyor dikişsiz o şekilde tamamını bitirmek çok zor olsa gerek.. ellerine sağlık püsküütüm güle güle kullan a.s diğerlerinide bitirip koymanı sabırsızlıkla bekliyorum şekercim a.s.

Son düzenleme:
yeşil olan çok harika ipin türü ve adı nedir aceba aynı marka aynı renk başlamak istiyorum bakalım bukadar güzel yapabilecekmiyim

ben diyorum zaten bu kk da kabliyetli olmayan yok ya...
maşallah çok güzel olmuşla pisküüt eline sağlık

harika hepside birbirinden güzel ellerine sağlık

Hayır pamuğum hiç zor değil.. Hatta omuz dikişi yapmaktan kurtardığını düşünürsen, normal kazaklara göre daha da kolay yerimseniben
Özellikle de benim gibi, dikmek yerine örmeyi tercih edenlerdensen..

Yapman gereken şu; diyelim ki önden başladın örmeye.. Yakayı ayarlayarak kestin (zaten mecburen bir tarafı şişte bekleterek örüyorsun, ortadaki yaka açıklığı nedeniyle) iş arka yakaya gelince bu sefer eksiltmek yerine arttırma yaparak iki ayrı tarafı birleştiriyorsun. Yani sağ tarafı ön yakayı ilk açtığın anda şişte beklemeye aldıysan sol taraf tamamen bitiyor.. Taaa arka yaka birleştirmesinin sol tarafa düş bütün kısmı bitmiş oluyor. O zaman sıra sağ taraftaki bekleyen ilmeklere geliyor aynı solu ördüğün gibi örüyorsun.. Sonra mutlu beraberlik... İlmekler artık tek şişte ve arka bedeni örmeye devam..

Mutlaka yaparsın pamuğum, biliyorum seni. :1closedeyes:

ayrıca.. teşekkürler.

yeşil olan çok harika ipin türü ve adı nedir aceba aynı marka aynı renk başlamak istiyorum bakalım bukadar güzel yapabilecekmiyim
Sevgili meltem yeşil olan yünün markası Nako.
İplik türünü ne yazık ki hatırlamıyorum. Geçen yaz indirim reyonundan almıştım. Ancak şöyle bir özelliği var. Yumaklar 200 gr. lık
Tek renk çalışmamışlar.
Yani ben ne yazık ki "tür" detayını hatırlamıyorum ama eğer "Nako/200 gr/ince yün/ebruli" diye sorarsanız sanırım satış elemanı yardımcı olacaktır.

Şimdiden kolay gelsin.. a.s.

ben bırak aynı anda kitap okumayı televizyon bile segredemiyorum....
Güzel sözler için teşekkürler.. a.s.
Bence kendinize haksızlık etmeyin. Aynı anda iki şeyi birden yapmak çok da önemli ve/ya gerekli bir durum değil..
Bu benim yeteneğimden değil, konsantrasyon sorunumdan kaynaklanıyor. Tek işle uğraştığımda dikkatim hemen dağılır, yaptığım işi de yarım bırakır giderim..
Bir düşüncemi daha paylaşmak istiyorum.. Demişsiniz ya "imrendim" diye.. Bu doğru bir duygu.. Buralarda dolaşıp, sergilenen el emeklerine bakıyorsanız yani İLGİNİZİ ÇEKERKEN bir yandan da imreniyorsanız gerekli malzemelere bence sahipsiniz..
Hani derler ya.. İstemek başarmanın yarısıdır. İmrenmek de diğer yarısı bence.. yerimseniben

Finger Bisküvim mümkünse ben bunu alayım, çok güzel olmuş, tam tarzım yahu:smiley-cool:

Allahım ne kadar yeteneksizim ben yaaa:çok üzgünüm:,

mil mersi kuzum

En zoru kemeri örmekti.. kazak valla kolay. Yün güzeldi de gösterdi yani.. Sen de önce kemeri hallet, gerisi gelir.. yerimseniben

Ha'şa efenim.. Ne demek "vurmak" falan.. Hele hele bir kadının yüzüne.. Ha'şa..
Bırakınız.. Yapınız.. Geçiniz..
Deneyiniz, kolay olduğunu görünüz..
Lütfen yani.. benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…