Püsküüt'ün Yumakları :o)

püsküütüm... ellerine kollarına sağlık hepsi birbirinden güzel.. daha önce yeşilin dışındakileri görmüştüm zaten yeşilide çok biğendim... ama bende yaparım onların hepsünden:kızgın: yani okuyanlar kızmasın değişiklik olsun diye yazdım:roflol:

marifetleri bini aşana canım arkadaşım dikilmeyi bekleyenide görürüz yakında.. yazdın ya var diye şimdi bitmezse ayıp olur a.sbilirim ben seni..........

...dikilmeyi bekleyenide görürüz yakında.. yazdın ya var diye şimdi bitmezse ayıp olur a.sbilirim ben seni..........
Aynen öyle kallisim.. Ayıp olur diye düşünerek dikerim ümidiyle yazdım ama henüz tık yok.. Dikme işini sevemedim gitti.. Biraz daha sıkıştırırsanız dikerim belki şakkıdı

inanmıyorum yaa. benim gibi hem kitap okuyup hem de örgü örmeyi sevenler de varmış :)).. Tabi ben daha böyle kazaktı vs di bişiler örmedim. Örgüyü seviyom da ıncık cıncık işleri yapmak sıkıyor beni. Yok kol kesecen yok yakayı oyacan, bana düz örgü versinler ben öreyim gerisini başkası halletsin :)))). O yüzden yaptığım yapacağım bir koca battaniye ile (yaklaşık 20 cm lik karelerden neredeyse çift kişilik renkli renkli bişi) bir de atkı örebilmişimdir. Kimse kendisine beceriksiz demesin o unvan benim :)). bu arada evde bitmemiş işler senfonim var. Artık elime her yün şiş aldığımda bir süre dalga geçmelere katlanıyorum. Üzerinize afiyet 8 sene önce kocaya başlayıp bitirmediğim bir kazağım bile var da. Gerisini siz düşünün. Var mı hayrına yaka kol kesip bir araya getirecek bir hayırsever :))

Sevindim spacecim ya.. Benim gibi örgü-kitap ikilisiyle iştigal eden biriyle tanışmak güzel oldu. Yani zaten tanışıyorduk da sıra bu konuya gelmemiş demek ki..

Hemen konuya geleyim.. Dürüst olmalıyım ki; Aranan hayırsever ben değilim... Ne yalan söyleyeyim.. kocaya kardeşe soruyorum atkı isteyen vaaaar mıııı

Nedense "ARTIK yok" diyolar :roflol: Sanırım kontenjanı doldurduk. Kesim işine artık alıştım. Bir gün (seneler önce) bir örgü modeli almıştım ve oradan okuyarak öğrenmiştim. Ama dikme işi yok mu... İşte beni asıl bunalıma sokan o.. Hayır bi'de işin şu kısmı var.. ,
Biliyorum ya, köşede bir yerde, ben ne kadar saklamış olursam olayım dikilmeyi bekleyen ne idiğü belirsiz görünümlü ve sağından solundan onlarca ip sarkan tuhaf parçaları hatırlamak bile rahatsız ediyor.. Bi' gaza gelicem ya dur bakalım..

Bu arada ince atkılar çok kullanışlı bence.. İnce yünlerden aya genişiliğinde renk renk atkı ör sen.. boynuna dolar her mevsim çıkarsın.. hemi de güze bir aksesuar olur yerimseniben

laceycim.. Güzel sözlerin için teşekkürler arkadaşım.. Şeniz a.s.

Örgü örerken kitap okumanın iki kolay yöntemi var.
Birincisi kitabı ayaklı nota sehpasına koymak.. Boyu da uzatılabildiği için her oturma yüksekliğine uygun hale gelebiliyor. Ama nota sehpası herkesin evinde olmaz, farkındayım. yerimseniben Bu durum ancak, benim gibi her ota maydanoz olan insanların evlerinde geçerli...

Ben de bir ürün daha var. Onu da yeni aldımş. Daha çok bilgisayara geçireceğim notlarım için almıştım ama kitap için daha çok kullanıyorum. Googla da "kitap okuma aparatı" yazarak aratırsan görebilirsin.

Elbette örgünün heyecanlı (!) yerlerinde kitaba ara veriyorsun.. O bölümler için de TV deki bir şeyi ayarlarsın artık..

hah Lacey, aynı resmi şimdik ben buldum ve ince ince inceliyorum. Azıcık bir mukavva biraz lastik yapılır bu ya.. Niye düşünemedim ben bunu yaa. Yıllardır tek elimi kitap tutmaya harcayıp duruyormuşum. Off bunu buldum ya şimdik en kalın kitaba başlayabilirim (malum onlar kıvrılmıyor bükülmüyor tek elle taşınmıyor) Hay Allah sizlerden razı olsun.
ps: Tamam örgüyle direkt ilişkili değil belki ama bu konu, ileride vaat ettikleri düşünülünce ucundan bucağından örgüye bulaşıyor, kusura bakma püsküüt cüm, sulandırdım topikini.

Laceycim benim aldığım bu değil.. satın aldığım sitede tadilat var, giriş yapamadım.
Ama fotoğrafa bakında space'e hak vermemek de mümkün değil..

Benim aldığım koltuk kenarına da bacağa da konabiliyor ve mekanik olarak, kitap kalınlığına uygun hale getirmek için ayarlanabilme özelliği var..

A-aa bir dakika ya.. Markasını yazınca bulurum belki googla dan.. Tek yer satacak değil herhalde..

Geliyorum hemen :sm_cool:

Buldumm buldummm :teytey:

Evet aynen dediğim gibi oldu.. Markayı yazınca lüp diye çıkıyo.. easy-read

180418000004ge5.jpg

teşekkürler kaymaklım. diğerine göre bu daha kullanışlı. yeni bir döneme başlıyoruz. okurken örgü örmek:teytey:
:sm_cool:
Hadi bakalım rast gele o halde!..
Zaman, tek bir işe harcanmayacak kadar kıymetli ve kısa.. Salisesine kadar keyfine varmak lazım hayatın..
Ben de merakla bekliyorum.. Acaba önce Sevdalım Hayat romanı mı bitecek yoksa yazlık kazağım mı? Malum dikilmeyi bekleyen için başka bir ikinci işe ihtiyacım var. Bilin bakalım ne? Elbette pediküre gitmek şakkıdı

Pıst.. Bulut çaktırma! Deli olduğumuzu saklamamız lazım her bi' kişiden.. aman diyeyim..

çok güzeller ellerine sağlık..kazak örmek cesaret ister..

Son düzenleyen: Moderatör:
sl271255mt6.jpg

Bu yünleri görmüşsünüzdür.. 200 gr lık çileler halinde satılıyor. Renkleri birbirinden güzel. Yaz döneminde almıştım. 200 gr. Lık çilesi 2,5 liraydı. Yerimseniben
Örgü: Selanik
Kazağı örmeye önden başladım, arkada bitirdim. Yani omuz dikişi yok. Bedenler bittikten sonra, ilmek takarak kolları ördüm.

sl271256oz6.jpg

Yakasıyla biraz uğraştım. Yuvarlak şişle ilmek taktıktan sonra 1.5 parmak haroşa ördüm. Haroşa örgüde eksiltme hyapınca belli olacağından, daha sonra eksiltme yaptığım sırada lastik örgüye geçtim. Yani eksiltmeyi örgü değişiminde yaptım. Lastik örgüden sonra yine örgü değişimi yapıp haroşaya geçtim ve bu değişimde yine eksiltme yaptım. Bu kez, yaka başlangıcında ördüğümün yarısı yüksekliğinde ördüm.
Kullanmadığım bir kolye ucunu yakasına diktim. Ama sonra gözümü rahatsız etti ve çıkarttım. yerimseniben
Kazak hem uzun hem de dar olduğundan, dar kesimli pantolonla güzel kombin oluyor. Ben memnunum yani :roflol:

ben bundan istiyorum mümkünse:1rolleyes:
benim elimden gelmez pek örgü işleri de
hepsi çok güzeller
ellerine sağlıkŞeniz

hay maşallah püsküütüm valla elinden gelmeyen yok:nazar:
herkes gibi bende bu yeşil kazağı çok beğendim..
güzel günlerde kullan...

Aylar önce bahsettiğim kazağı nihayet bitirebildim. sositososito

sl271419bf1.jpg
sl271420zt9.jpg
sl271423tk0.jpg

Yün : Yün Alize / Cashmire
Şiş : Lastik 4 numara, örgü 5 numara
Örneğini isteyen olursa lütfen sorsun, zevkle yardımcı olurum..

Başlığı açarken eklemeyi unuttuğum hırkamın da fotoğraflarını çektim.
Evde birikmiş olan artık yünleri kullanarak örmüştüm. Renk geçişlerinde özen yok dikkat ettiyseniz, ama geçişlerde sıklıkla kullandığım (sadece gidiş dönüş olmak üzere bir sıra) sakallı yünler, geçişleri daha estetik hale getirdi.
sl271434hy6.jpg
sl271438rv2.jpg
sl271437eo3.jpg

Kol oyuntusu yok. Parçaları dikdörtgen olarak ördüm. Ön ve arka parçaları birleştirdikten sonra ilmek takıp kolları da dikdörtgen ördüm.

Sizin de evinizde artık yünleriniz varsa bir fikir olabilir..sırnaşık şey

vaay benim püsküütüm yanlız akıllı , kültürlü değil aynı zamanda marifetliymişte çok güzel olmuşlar ellerine sağlık canım güle güle giy

tek kelimeyle harikasın canım bayıldım valla allahın iyi günlerde güle güle giymeyi nasip eder inşallah:enbuyukkk::enbuyukkk::nazar::nazar::nazar:bizim kk yada böyle marifetli hanımlar yakışır zaten

:1shok::1shok::1shok:
daha ne olsun?
çok güzel modeller, kolaya da benzemiyorlar üstelik.
fazla mütevazı davranmışsınız. tebrikler.

X