Kızlar bende batıklardan dolayı 3 yıldır mutsuzdum ama şu an çok gelişme var lekeler büyük ölçüde kayboldu:)3 yıldır denemediğim şey kalmadı.Peelingler,şekerle tuzla ovalamak,kese yapmak,bepanten kremler,merhemler,teramisin,türlü türlü yağlar(badem yağı,zeytin yağı,kantaron yağı...),aynı sefa kremi,limon suları,kudret narı...Unuttuklarım kesin vardır.Çok fazla lekem vardı gerçekten inanın çoğunuz benden ii durumdasınız eminim, bacaklarım yara bere içindeydi(tırnakla oynamaktan oluşan morluklar,sivilceler,iğneleyle yaptığım lekeler,ben uğraştıkça çoğalan batıklar,derimin altında uzayan kıllar...).Kendime sözler verirdim bi daha sıkmıycam işte belli süre için yemin bile ederdim dayanmak için ama bir 10 dakikada bacaklarımı yine berbat ederdim zaten kendimi fazla tutabilen biri değilim bu konularda birde kıl derinin altından çıkınca o görüntünün daha çabuk kaybolacağını düşündüğümden mahfederdim bacaklarımı.Ve kılzar bunca deneyimden sonra,tecrübelerime dayanarak size öneriler veriyim isterseniz.Öncelikle sabırlı olun, bakın ben 3 yıldan bahsediyorum.Ve SIKMAYIN! Tabiki bazı durumlar belli onları sıkabilirsiniz yani hafif sivilce gibi olmuşsa yada çıkcak gibi duruyosa bunu siz anlarsınız ama derinin altında uzanan, hiç iltihaplanmamış,çok derinlerde olan kılları boşuna deşmeyin lütfen!Bu yapacağınız en büyük hata olur.Ben kendimi tutmak için bazen yemin ederdim,bazen evde kilotlu çorap giyerdim yada bolca yağ sürerdim ellerim kaydığı için sıkamazdım bacağımı.Banyoda kese yapmak gerçekten işe yarıyor.Ben şeker ve tuzla ovmaktandan çok memnun kaldım ama bence ölü deriyi atmak için sadece su ve elleriniz yeterli:)Nasıl mı? ovalayarak.Banyoya girdirdikten bi 10-15 dk sonra sıcak suyun altında yumuşayan derinizi ellerinile ovun(hani terleyince boynunuzdan falan siyah şeyler çıkar).Ama bu işlem için sabırlı olmalısınız.Öncelikle saçınızı toplamnızı öneririm.Vücudunuza su gelmesin.Bu işlemi yaparken suyu kapatacaksınız zaten.İlk başta ölü deriyi atamayabilirsiz,cildinizin biraz kuruması lazım.Bunu böyle 10-15 dk yaptıktan sonra suyu açın ve şöyle aktardan aldığınız bitkisel, basit bir sabunla yıkanın ve iyice keselenin mesela ben defne sabunu kullanıyorum:)Kremlere gelince banyo yapıp iyice kurulandıktan sonra sürün üstüne de kilotlu çorap=)Benim memnun kaldığım kremlere gelince öncelikle şunu söyliyim hiçbirşeye öyle uzun süre devam etmedim.Aynısefa kremi ve bepanten krem bana işe yaradı gibi geldi ama en çok kudret narından memnun kaldım.Kudret narını mesela 1 hafta düzenli sürün birkaç gün de bacaklarınızı kuru bırakın sonra tekrar başlayın.Birde tüyleri alma işlemi var.Öncelikle bacaklarınızı almamaya çalışın yani gerekmedikçe kendine halinde kalsınlar biraz.Aldığınızda da jiletle alın demek zorundayım.Onca ize,lekeye karşı bırakın tüyleriniz biraz daha siyah çıksın ama iki ayda bir kez falan ağda da yapın bence.Jileti de mutlaka banyoda yapın yoksa derinizi tahriş edebilirsiniz.İnanın denemediğim hiçbirşeyi yazmadım.Ben kutuldum diyebilirm bu dertten yeni bi kaç leke görünüyo onlarda söndü gibi diğerleri zaten geçti:)Lütfen sabırlı olun bu dert sayesinde cilt güzelliği adına bir sürü şey öğrendiğiniz için mutlu olun lekelerinizde geçecek bunu bilin.İnşallah faydalı olabilmişimdir:)