- 4 Aralık 2012
- 14.266
- 10.145
- Konu Sahibi BayanHicKimse
Bir yarışma daha ve yine ben Bu sefer pek iddialı olmasam da katılmak istedim, umarım beğenirsiniz. Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum, elinize sağlık
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için: 1 paket puding, 2 su bardağı süt, hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra tüm malzemeler üzerine eklenir. İki dakika kadar beraber çırpılır. Sonra yağladığımız kek kalıbına alıyoruz bu karışımı ve 45 dk 180 derecede pişiriyoruz.( benim fırınım arada otomatik yanıp söndüğü için bu kadar uzun sürdü galiba.)
Kekimiz fırındayken biz de pudingi yapalım
Pudingi ve keki beş dakika soğuttuktan sonra keki yarım bardak sütle ıslatalım ve üzerine pudingi yayalım, ben kek kalıbını çıkarmadan döktüm sos dağılmasın diye. Buzdolabında yarım saat beklettim sonra kalıbı çıkardım.
Ve sunum:
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için: 1 paket puding, 2 su bardağı süt, hindistan cevizi
Yapılışı:
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Daha sonra tüm malzemeler üzerine eklenir. İki dakika kadar beraber çırpılır. Sonra yağladığımız kek kalıbına alıyoruz bu karışımı ve 45 dk 180 derecede pişiriyoruz.( benim fırınım arada otomatik yanıp söndüğü için bu kadar uzun sürdü galiba.)
Kekimiz fırındayken biz de pudingi yapalım
Pudingi ve keki beş dakika soğuttuktan sonra keki yarım bardak sütle ıslatalım ve üzerine pudingi yayalım, ben kek kalıbını çıkarmadan döktüm sos dağılmasın diye. Buzdolabında yarım saat beklettim sonra kalıbı çıkardım.
Ve sunum: