Kekler - Pastalar Puding Dolgulu Kek - Kenton Krem Şanti Sponsorluğunda

leylmira

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2013
7.189
17.796
298
34
Merhabalar sevgili KK,
Yenilen pehlivan güreşe doymuyor veee yine beenn
Bu defada olmazsa hepinizin saçını başını yolcam şaka şaka iyi olan kazansın hayırlısı olsun

Haydi başlayalım,
Puding dolgulu kek

Malzemeler

Keki için
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yağ
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tepeleme un

Puding dolgusu için
2 paket puding ben muzlu ve vanilyalıyı karıştırdım
Üstünde yazan miktardan 1 çay bardağı eksik süt (6.5 su bardağı)

Şantisi için
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt

Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.

Ardından süt ve yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim.

Unu kabartma tozunu kakao ve vanilyayı eleyerek ekleyelim boza kıvamına gelene kadar çırpalım ve yağladığımız tepsiye karışımı dökelim. Ben büyük tepsi kullandım ama ölçünün tam uygun olan ebatı dikdörtgen büyük borcam tepsi.

Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında ilk 30 dk açmamak koşuluyla yarım saat pişiriyoruz.

Şimdi puding aşamasına geçelim.

6.5 su bardağı süte iki paket pudingi boşaltıp kaynayana kadar karıştırsrak pişirelim kaynadıktan sonra 5 dk altını kısıp katıştırmaya devam edelim. Pilen pudingi ocaktan alıp 5 dk dinlendirelim.

Bu esnada kekimizde pişmek üzere olabilir. Fırından çıkardığımız kekin üstünde krema sıkma kapağı ile daireler çıkarıyoruz :) çıkardığımız parçaları atmayalım pudingten sonra üstüne serpelim.

Ne çok sıkı nede çok aralıklı olacak.

Ben fırınımın düzgün pişirmemesinden kaynaklı kenarları sert olduğundan kestim.

Ocaktan aldığımız pudingi karıştırıp kekimizin üstüne dökelim ve deliklerine iyi girmesi için tepsiyi tezgaha vuralım :)

Dinlenmesi için dolapta 3 saat bekletelim.
Ardından 2 poşet krem şantiyi 1.5 su bardağı süt ile güzelce çırpalım ve soğumuş dinlenmiş keke düzgünce yaymaya çalışalım. Tarak benzeri bir aparatla zigzaglar çizelim ve yeniden dolaba dinlenmesi için koyalım artık servise hazır :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor nasıl canım çekti

Ellerine sağlık çinçin , Yarışmada başarılar dilerimm

Valla karnımda acıkmıştı ağzımın suyu aktı yemiş kadar oldum ama canım çok sağol başarılar diliyorum
Çok teşekkürler Aslım
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar dilerim.
Teşekkürler kuzum
Ellerine sağlık çinçin , Yarışmada başarılar dilerimm
Sağolasın çinçin
Canım ellerine emeğine sağlık çok lezzetli görünüyor yarışmada başarılar
Teşekkürler canım

Ellerine sağlık canım ,çok beğendiğim tariflerden ,deneyeceğim mutlaka,başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…