• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ptt kargo

MaviEge

DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
37
Puanlar
158
arkadaşlar konumun yeri burası değil biliyorum ama bir bilenden yardım almam lazım, lütfen cevap alana kadar dursun konum.
ben geçen ayın 17sinde strewberryden alışveriş yaptım,yaklaşık iki hatadır ürünüm ptt kargo istanbulda avrupa yakası torbaya eklendi yazıyor. nereyi arıycağmı şaşırdım ürünüm hala orada gözüküyor.ne yapmam lazım. pttden dilekçe yaz en fazla o da şansına dediler. nereyi arıyayım allahaşkınıza ya . hala orada kalır mı ? yada neden 2 haftadır orada kargom neolur yol gösterin, sinirlerim çok bozuldu

Strawberry ve benzeri sitelerden alışveriş yasaklandı bilmiomusunuz?
Ürünü alamazsınız geri gönderilcek büyük bi ihtimal.

yasaklandı biliyorum ama benim aldığım dönemde bir kaç gün yasaklanmamıştı. ben aldım sonra gene yasak geldi. sorun istanbulda torbaya eklendi yazısı çıkıyor pttden bir yol göstermiyorlar. istanbulu arıyorum açan yok.

Herkesin öyleymiş istanbulda bekletiliomuş kargoyla alakası yok ürünler orda takılıp kalıo geri gönderilmek üzere.
Paranızı geri almaya bakın bence.
Ama gümrükte çıkan sorunlardan sorumlu değiliz diolar.
Umarım alabilirsiniz paranızı

kızlar başka bir şey öneren yok mu ya ? bir numara vs

Alışveriş yasaklandı mıı?

Ama neden ki?

Strawberry'den alışveriş yasaklanmadı aslında ama, sadece gümrük mevzuatında düzenlemeye gidildi.Şöyle ki:

Düzenleme öncesindeki mevzuata göre kargo ve posta yoluyla yurtdışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler de yararlanıyordu. Artık bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilecek. Ayrıca 150 euro'nun altında olan kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdaları gümrük vergisinden muaf tutuluyordu, yeni düzenlemede bu ürünlere 150 euro'nun altında olsa bile vergi uygulanacak. Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek...

Sanırım bu durumda gümrük vergisini ödeyerek, ithalat işlemlerini yapmanız gerekiyor ki, bunlar epey masraflı işler. Eğer malzemeleri çekmezseniz (ithalatını yapmazsanız) ya millileşir ya da mahrecine iade olur bildiğim kadarıyla. Yani ya gümrüğe (devlete) terk edersiniz, ya da satıcıya iade olur (ki satıcıya iade olması için TSE kontrolünden geçememesi lazım, burada öyle bir durum da yok)…

benim bildiğim yurtdışından kozmetik satışının yasaklandığı. ama ben aldığımda yasak değildi. ya uff iki haftadır istanbulda bekliyor.gitmem de imkansız gidip alsam.ben yalovadayım. küçük kızım var.eşim görevde.

aldığım ürün de çok büyük bir meblağ değil.40 civarı . bunun için mi ödemem gerekiyor vergi :( allah allah.

çok az bi miktar bile almış olsanız 40tl vergi ödemeniz gerekicek diye konuşuluo ki bu yasa henüz yürürlüğe girmedi.girene kadar ve kurallar tam oturana kadar da alışveriş yapılamıo.

Bu önerme meselesi değil aslında,ben yardımcı olmaya çalıştım sadece,bildiklerimi söyledim.

bir şey hakkında öneride bulunmak ile yardımcı olmak çok farklı şeyler değil. aynı şey değil ama çok farklı şeylerde değil. neden buna takıldınız anlamadım. konuyla ne alakası var. siz bildiğinizi yazdınız ok, bu ne şimdi?

burdan öğrenebilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkürler canım

Son düzenleyen: Moderatör:
bir şey hakkında öneride bulunmak ile yardımcı olmak çok farklı şeyler değil. aynı şey değil ama çok farklı şeylerde değil. neden buna takıldınız anlamadım. konuyla ne alakası var. siz bildiğinizi yazdınız ok, bu ne şimdi?

Noluo ya?
Yardımcı olmaya çalıştım bi teşekkür edip başka fikri olan diyebilirdiniz nezaketen.
Yaptığınız ayıp terslencek bişey söylemedim ben.
Hatta adınıza üzülmüştüm umarım parasını alabilir diye düşünmüştüm.
Ne garip insanlar var Tanrım!

Görünen o ki malzemeleri gümrüklemekten başka yol yok gibi görünüyor. Fakat gümrüklemek sadece vergiyi ödemek ve gönderinizi teslim almak anlamına gelmiyor, ürünün ithalatının yapılması lazım, ki bu herkesin haydi gideyim de şu ürünümün ithalatını bir yapayım diye çözeceği bir durum değil.
Netten şimdi ürünlerin çoğunun Strawberry’ye iade edildiğini okudum. Yani mahrece iade olmuş. Sanırım bu durumda Strawberry paranızı iade etmeli…

Noluo ya?
Yardımcı olmaya çalıştım bi teşekkür edip başka fikri olan diyebilirdiniz nezaketen.
Yaptığınız ayıp terslencek bişey söylemedim ben.
Hatta adınıza üzülmüştüm umarım parasını alabilir diye düşünmüştüm.
Ne garip insanlar var Tanrım!
[/QUOTE

"bu önerme meselesi değil aslında" demen çok mu gerekli bir şey? terslemedim , ne farkı var diye sordum. garip biri olduğumu düşünmüyorum. garip şey yazan sensin.yani gerçekten çok garip ve gereksiz. neyse sen ne istersen yaz ok, sarmak içini birini arıyorsan buradaki en son kişi benim.tekrar söylüyorum ben terslemedim, farkne diye sordum. anlamadıysan yazarsın daha.

Back