Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları Psödotümör Serebri - Kafa İçi Basınç Artması Sendromu - Yalancı Tümör

Gezegen X

Guru
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
10.974
17.789
Merhaba arkadaşlar.
Bana mart 2013'te psödotümör serebri konuldu.
Hastalığa yakalananlar bilir;erkeklere nazaran bayanların çok daha sık yakalandığı bir hastalık bu.
Bu hastalığı yakalanan hastalar var ise öncelikle geçmiş olsun. Psikolojik olarak yıpratıcı bir hastalık.
Burada tedavi süreci ve başımızdan neler geçtiğini paylaşıp, birbirimize destek olalım...

Kısaca başımdan geçenleri anlatayım.
Aralık ayında baş ağrısı,baş dönemesi, mide bulantısı ve safra kesemin bulunduğu yerde dehşet ağrım oldu. Herkes safra kesemde taş olabileceğini öne sürdü. Nitekim doktorda aynısını söyledi ultrason vs çekildi herşey temiz çıktı. Doktor böbrek tembelliği diyip beni eve yolladı bir torba dolusu ilaç ile. Sonra birden hepsi geçti. Fakat tek gözümde (sağ) bulanıklı ortaya çıktı ve artmaya devam etti. Gözlük almak için şubat ayında göz doktoruna gittim. Göz dibi muayenesinde her iki gözümde(sol göz daha fazla olmak üzere) papil ödem olduğu söylendi. Fakat bulanıklık sağ gözümdeydi. Ayrıca sağ gözüm 0,75 numara olmuş. Doktor nörolojiye yönlendirdi ve serüvenim böyle başladı.

Bakırköy dr sadi konuk eah nöroloji polikliniğine başvurdum. Tek şikayetim göz bulanıklığıydı. Muayene yapıldı. Acil mr ve mr venografi çekildi. Defalarca göz muayenesi oldum.
Hiç kimse hiç bir şey söylemiyor bu arada. Sonuçlar çıkana kadar tümör olabilir beyin kanaması ms bir sürü hastalık olabileceğim muayene eden her nöroloji asistanı tarafından yorumlandı.
Kısaca öldüm öldüm dirildim. Mr ve kan tahlilleri vs herşey temiz çıkınca acil beni servise yatırdılar.
Bir hafta hastanede yattım.Lp(belden su alınması) yapıldı. Basınç 430 çıktı. Diğer vitamin vs her türlü test temiz çıktı.
Böylece bana psödotümör serebri tanısı kondu. Hastalığın nedeni bulunamadı. ( Sivilce ilaçları, doğum kontrol hapları, anti depresanlar vitamin vs yüklemesi olduğunda bu hastalık oluşabiliyormuş)
Ben sivilce tedavisi olmuştum ama nedeni bu çıkmadı. Tekrar mr larım başka bir nöroloji uzmanına gösterildi ve beyin damarlarında tıkanıklık olabileceği şüphesi ile beyin anjiyosu oldum ve o da temiz çıktı.
Tabi bu arada kötü hastalıkların hepsi birer birer elenirken oh çekiyordum fakat nedeni olmayan bu nedenle tedavisi çok zor olan hastalığa yakalanmış oldum. Çünkü yıllarca bu hastalığın ilerlememesi veya gerilemesi için kullanılan diazomid ve türevi ilaçlar insanı yürüyen bir ölüye çeviriyor. Git gide daha fazla umutsuzluğa kapıldım. Doktor sadece bana ilaçları veriyor başka hiç bir şey yapmıyordu.
Sonra hastalığım ms polikliniğinde takip edilmeye başlandı. Oradaki asistanı dehşet ilgisizliği ve yanlış doz ile hastaneden taburcu edilmiş olmam sonucu tedavi sürecide sekteye uğradı. Bende çapa tıp fakültesine başvurdum.
Sağolsunlar oradaki doktorlar herşeyi güzel güzel anlatıyorlar şikayetlerini dinleyip çare bulmak için çabalıyorlar. Neyse ben elimde tahliler vs herşey yüklendim gittim. Neler öğrenmedim ki?
Defalarca göz doktoruna muayene oldum. Kaç farklı nöroloji doktoruna gittim bir tanesinde senin görme alanı testi yaptırman gerekiyor demedi. Temmuz 2013 te görme alanı testi yapıldı ve o da iyi çıktı.
Baş ağrım vs olmadığından hala tek sıkıntı sağ gözümdeki bulanıklıktı. Bu hastalıkla ilgili en iyi doktor haseki eah deki doktorlarmış. Beni oraya yönlendirdiler. Göz ile ilgili amelyat oup olmamayacağıma karar vereceklerdi. Oradaki doçent benim halimi görünce bakınca “aylardır doğru düzgün tetkik edilmemişsin sana nasıl bu tanıyı koymuşlar” dedi. Gerekli herşeyi yaptı sağolsun.
Baş ağrım vs olmadığından ilacımı kesti. İlacı kesmeden önceki halimle renkli fundus çekildi. Ve ilaç kullanmıyorken çekildi. Gözümdeki ödemde fark çıkmadı. Yani ilaçlar bana fayda etmiyor ve çok basit bir şey öğrendim. Numaralı gözlük kullanınca sağ gözümde bulanıklık kalmıyor ve doktorun söylediği “eğer bu hastalık nedeniyle gözünde bulanıklık olsaydı gözlük takman sana fayda etmezdi” dedi. 3 ay da bir kontrole gideceğim. Gözle ilgili bir sıkıntım yok şükür. Ramazanda oruç tutmaya başladıktan sonra biraz baş ağrım arttı. Eğer baş ağrım azalırsa nöroloji doktoru ilaç kullanmama gerek olmayacağını ama takip edilmem gerektiğini söyledi. “Eee ben hastayım nasıl tedavi edileceğim ?” diye içimden düşünüyorum ve bomba gelip önümde patladı. Ee hastalığın sebebi bulunamadı. Ama bu daha çok stress ve kilo nedeniyle de ortaya çıkar dedi doktorcuğum. Bende ikiside var doktor hanım dedim. Stress olmazsa kilo da olmaz ( kendimi yemeye veriyordum eskiden) Neyse son olarak “çok acil kilo vermen lazım” dediler. Bende iyi dedim. Beni Endokrinoloji polikliniğine yönlendirdiler. İlgili polikliniğin gözetimde acil kilo vermemi istiyorlar. Cuma günü gidiyorum. Hayırlısı neler olacak...

Son düzenleyen: Moderatör:
çok geçmiş olsun sakın büyütme kafanda..herşeyın tedavısı var..benımde daha once bır saglık problemım oldu bılırım..şuandada ufak tefek ama bana sıkıntı yapa rahatsızlıklar var ama ıdare edıyorum işte.bu yılın baslarında bır moral bozuklugu yasadım sonra kılo almaya basladım sanırım antıdepresanda kullandım.. suan 54 kıloyum ama boyum 1 58 bogazıma dur dıyorum dıyete baslıyorum sonra bır bakmısım bozmusum cunkı seker baslangıcı var sekerım dusuyor saldırarak yıyor sonra pısman oluyorum..yarın tekrar söz verıp baslıycam az once tıka basa yedım((( sabah kalktım asırı bas donmesı tansıyonum 10 6 normal mı bılmıyorum gectı gıbı azda olsa..öyle işte içimi doktum sanırım kus bakma..matematıksel ıktısattan yardımcı olurum dedın ya ondan yuz buldum sanırım ))

bu arada rahatsızlıgın ne durumda ıyı mısın merak ettım?umarım hersey yolundadır..

Teşekkürler. Canım sanada geçmiş olsun. İnş şuan iyisindir. Kusuruma bakma kimse buralara yazmıyor diye bakamadım pek.
Ve her zaman yardımcı olurum elimden geldiğince. Başladın mı ?
bu arada rahatsızlıgın ne durumda ıyı mısın merak ettım?umarım hersey yolundadır..

İlgin için teşekkürler.Henüz geçmedi. Devam ediyor. Tedavi olmuyorum şuan çünkü ilaçlar bana etki etmiyor. Bakalım. Stres yapmamaya çalışıyorum bir de kilo vermeye. En son doktorlar öyle dedi... Belki kilo + stres olabilir dediler...

güzel düşün güzel olsun..benim yaşım 31 olucak yakında bekarım..hastalıklar oluyor ufak tefek bazen yoruyor ama dikkat etmem gerek ilerlemesin diye..örneğin şeker başlangıcı cıktı stres yapma kılo alma şeker hastası olma dedı doktor..ah bır bılsen stres yapmamak ve ben ((

ders konusunda sıkıntıya dusersem sana danısıcam bu kesın)) kursada yazıldım..sadece o dersten..

kaç kılosun yaşın kaç canım ?

bu arada yeşil çay iç faydalıymış..dıyet dıye kafana takma sağlıklı beslen az ve öz..

Bende kursa yazılacağım daha. Henüz üşendiğimden gitmedim kayda.
Maksat ders çalışma disiplinim olsun.
Nereye yazıldın ? Ben mecidiyeköy murattayım...
Bende 24 yaşındayım. alltaki kilo çizelgesinde göründüğü gibi 89,9 oldum:)
Yeşilçay+ısırgan içiyorum:)

ben karacana yazıldım canım..saglıklı beslenerek kılo verebılırsın..hem verdıgın kıloyuda korursun..verıp aldıktan sonra mantıgı yok bılıyorsun..benım yasım 31...

mrb Valkyrie89 Aynı hastalıktan bende muzdaribim ve diazomid kullanıyorum ama bende yanlış teşhis olduma kanaat getirdim ve senin gibi başka bi hastanede yeniden tedavi görmek istiyorum.Çapada bu tanı konuldu. Hasekide bahsettiğin doçentin adını verebilirmisin bende gideyim diye.

mrb. Haseki hastanesinde size yardımcı olan doçentin adını verebilirseniz çok sevinirim.Telefonla görüşmemiz mümkünse cevap yazabilirmisiniz

Son düzenleme:
Siz beni yanlış anlamışsınız. Bana başka bir devlet hastanesinde tanı koyuldu. İlgilenilmediği için emin olmak adına çapaya gittim. Çapa raporlara göre evet öylesin dedi. Gözümün durumu için hasekiye yönlendirdiler. Hasekide doçent göz doktorudur. Çapa beni ona yönlendirdi amelyat olup olmamam ile alakalı incelenmesi için. İncelendi ve doçentte psedotümör serebri olduğuma kanaat getirdi ama ağır bir durumum olmadığını, biraz genetik olduğunu ve ilaçların etki etmemesi nedeniyle ilaç kullanmamın gereksiz olduğunu dile getirdi. Çapanın size yanlış teşhis koymuş olma olasılığı azdır diye düşünüyorum. Hasekideki doktor size tekrar teşhis koymaz Senin hastalığını inceleyip sana teşhis koyamaz bu nörolojik bir rahatsızlık. Benim dururmum farklı.
Bakırköy devlet hastanesinde yeterince araştırılmadan üstün körü teşhis konulduğundan başka bir hastaneye gitme gereği duydum ve haklı çıktım. Göz ile ilgili gerekli testler yapılmamıştı.

Çapa sizi hasekideki göz doktoruna yönlendirmemişse durumunuzda gerek görülmemiştir diye düşünüyorum. Yada içiniz rahat değil ise çapadaki doktorunuza sorun derim. Çünkü hastalık nedeniyle bende göz bozukluğu oluşmuştu gerek görüldü.
Kendi kafanıza göre gitmeniz durumunda doçentin sizi hasta olarak kabul edip etmeyeceğini de bilmiyorum çünkü ben direkt sevk ile gittim kabul edildim.

Sizinle telefonda görüşmemiz mümkünmü acaba.05393146220seda.Erzincanda oturuyorum sırf yeniden tetkik için istanbula gelecektim ama son mesajınızı okuyunca durum biraz değişti şimdi.

Sizinle telefonda görüşmemiz mümkünmü acaba.05393146220seda.Erzincanda oturuyorum sırf yeniden tetkik için istanbula gelecektim ama son mesajınızı okuyunca durum biraz değişti şimdi.

Üzgünüm telefonda görüşmemiz mümkün değil. Özel mesaj yoluyla sormak istediklerinizi yanıtlayabilirim.

Bende psödötümör serebri hastasıyım benim teşhisim 5 yıl önce kondu fakat ilaç tedavisi hiç olmadım gibi birşey ilk 2 ay kullandım sonra yan etkilerinden dolayı bıraktım. Birde siz göz bölümü teşhis koyamaz demişsiniz benim rahatsızlığımı nöroloji doktorum fark etti fakat 5 yıldır tedavim göz bölümünde devam ediyor. Görme alanı için göz bölümüne gittiğimde bölüm hocası bu konu bizi ilgilendiriyor tedavi bizde devam edecek dediğinden ömür boyu olmak üzere rutin tedavilerla hayata devam ediyorum

Öncelikle geçmiş olsun. Bende ilaç kullanmıyorum şuan etki etmediği için. rutin kontrollerim var.
Teşhis koyamaz dememin sebebi şudur. Bu hastalığın nörolojik bir rahatsızlık olması.

Yanlış bir söylemim olmuş. Burada yazdıklarım hasta olarak başıma gelenleri anlatmaktan fazlası değil...
Doktor değilim prof değilim..

Sizde kusura bakmayın sanırım yazış tarzı kurbanı oldum. Aslında bu hastalığın teşhisi tamamen şans ben 4 yıl doktor doktor gezdim nöroloji doktorları filan ama hiçbiri teşhis koyamadı. Buraya yazdıktan bir kaç gün sonra doktor kontrolüm vardı doktorum şikayetlerimden dolayı tekrar ilaca başlattı. Çok bela bişey ilacı içmek çok sorun

Zaten bu hastalık için iyi nörolojiye gitmek gerekiyor. Benim göz doktorum gözünde ödem var nörolojiye git dedi. Bu bilgiyle gidince nöroloji ms , beyin tümörü beyin damar tıkanıklığı gibir bir sürü hastalığı eleyip sebebi kalmayınca teşhis konuldu. Yoksa bu migrendir diyen doktorlarda çıkmış.(hastanedeki bir hastanın başına gelmiş yıllarca migreni var sanıyormuş)
İlaçlar çok zor. Allah kolaylık versin. Valla o ilaçların yan etkisi çok fazla. Allah kimseyi mecbur etmesin. O ilaçları içerken resmen uyuşuktum. Hem vücudum hem beynim. İnş kısa sürede kurtulursun.

Kilo fazlası var mı sizde ?

Bana doktor beyin damarında çatlak var bile demişti sonrasında olay ortaya çıktı. Malesef ilaçlar fazlasıyla uyuşma yapıyor 1 ay diyip katlanıyorum içmeye yoksa ilk seferde ki gibi pes edip bırakabilirdim ilaçları.
Kilo fazlası mevcuttu verdim fakat sırf kiloyla alakalı değil sanırım streste etken diyorlar

Banada beyin damarı tıkalı olabilir diyip anjiyo yaptılar.Halbuki tıkalı değilmiş. Zor bu hastalık çünkü kesin bir tedavisi yok.
Bende kilo veriyorum 108 den başladım şuan 86,2 iyim. Bakalım daha çok var.

1 ay kullanınca eğer iyileştirecekse inş sabret bence. Aksi ihtimaller yeterince kötü şant vs. İnş atlatırsın.
Dediğin gibi streste çok etkiliymiş. Benim için zaten artık tek söyledikleri stres+kilo. kilo gidince göreceğiz.

Her an nüksetme riski zaten yetip artıyor her an risk içindeyiz. Benim ilk sefer 2 ay kullanmam yeterli olmuştu çabuk etki ediyor diye doktorum tekrar kullan dedi. Bakalım 20 gün sonra görücez sonucu. Birde kilo ve stres deniyor ama zayıf olup bu hastalığı yaşayanlarda var şahsi fikrin stres daha büyük etken

Ben artık neye inanacağıma şaşırdığım için bilmiyorum.
Kilo veriyorum daha pozitif daha az stresli olmaya çalışıyorum bakalım ne olacak.
Çok özel olmayacaksa bir şey sorabilir miyim?
Sanırım çocuğun var. Bu hastalık hamilelik ile ilgili süreçte sıkıntı yaşattı mı size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…