Psikolojiye İlgi Duyanların Okumasını Önerdiğim Kitaplar

Ay Elif Şafak'ın hocaların önereceği kadar vizyonlu bir kadın olduğuna ihtimal vermiyordum ama merak ettim, elimdeki kitap bitsin ona da bakayım hemmen. :)
Ben de bugün aldım az önce başladım
Hocanın dediğine göre patolojilerle dolu bir apartmanı anlatıyormuş, apartman köpeğinin ismi de
Gaba
Güzel bir ayrıntı olmuş

Beni Ödülle Cezalandırma bu kitap benimde çok hoşuma gitmişti ama ben yinede özellikle çocuklarımızı eğitirken başarılı oldukları zaman küçük ödüller vermek gerekiyor diye düşünüyorum

eveet bir süredir yazamamıştım, gelecek hafta elime ulaşacak kitaplarımı da ekleyeyim buraya :)

özellikle Sultan Tarlacı'nın kitaplarını okumak için çok sabırsızlanıyorum, okuyunca da yazarım ne düşündüğümü :)

ve sonra ateş etmeye başladılar; kitabın tanıtımını okuyunca ürperdim aslında, Bosna savaşı sonrası çocukların psikolojilerini anlatan ve sonrasında Müslüman- Yahudi arkadaşların davranışlarını gözlemleyen bir kitap. Etkileneceğim kesin ama yine de okumak istedim..

isimleri yazmak yerine direkt kitapları koydum inşallah büyük çıkmamıştır..

Ben de şu an bu evimde olan psikolojik kitapları paylaşayım

Varoluşçu Psikoterapi Irvın Yalom
Aşkın Celladı " "
Her gün Biraz Daha Yakın " "
Bir Sosyopatın İtirafları M.E.Thomas
Psikopatlar Arasında Kent AKiehl
Yanı Başınızdaki Sosyopat Dr.Martha Stouut
Ben Nesli Jean M.Twenge
Narsisizm İlleti " " - W.Keith Champbell
Bilinçaltının Gücü Jseph Murphy
Sosyal Zeka Daniel Coleman
Psikopat Testi Jon Ronson
Olağan Psikopatlar Kevın Button
Sıradışı Terapi Jay Haley
İçimdeki Psikopat James Fallon
Psiko 101 Paul Kleinman
Beyin David eEagleman
İncognito " "
Kaçıncı Çocuksunuz Dr.Kevın Leman
Duyguların Psikolojşisi Nevzat Tarhan
Kadın Psikolojisi " "
Psikoloji Dr.Şule T.Jobert
Masumiyetin Sonu Susie Orbach
Öfke Kontrolü Mehtap Kayaoğlu
Beden Dili Joe Navaro
Tehlikeli insanların B.Dili " "
İnsanları Okumak Jo-Ellan Dimitrius
İncelenen Hayatlar Stephan Grosz
Görüşme Odası Roderıck Anscombe
Bir Psikoloğun İtirafları Nur Yağcıoğlu
Bir Psikayatristin Gizli Defteri G.Small_G.Vorgan
Bir Seri Katilin Anatomisi Arkın Gelişin
Sana Sarılırsam Korkma Fulvıo Ervas
Mars'ta Bir Antropolog Oliver Saks
Otizme Çözüm Var A.Aydın-Cem kınacı
Yağmur Çocuklar Barış Korkmaz (arkadaşıma vermiştim)
Yalan Söylediğimi Nasıl Anladın " "
Problem Davranışları Değiştirme Mehmet Özyürek

Yazarların yüreğine,beynine,parmaklarına sağlık.:))

İçlerinde benim de okuyup beğendiğim kitaplar var. Önerileriniz için teşekkür ediyorum. :)

Ay ben sizi nasıl gözden kaçırmışım yahu. Sultan Tarlacı'nın kitapları nasıl peki, ben de okumak isterim beğendiyseniz hemen listeme alacağım. Ve Sonra Ateş Etmeye Başladılar'ı ben de merak ettim. Daniel Goleman'ın Ted konuşmasını dinlemiştim ama kitaplarını okumak nasip olmadı bir türlü.

araya üniversite testleri girince kitap okumak biraz sekteye uğradı, şimdi elimde Ergen Beyni var onu bitirir bitirmez başlayacağım.. ama şöyle bir baktığımda Suç ve Ceza kitabı biraz hayal kırıklığı oldu bende.. kendisinin bir yere bağlı (!) olmadığını ispat etmek için, kitabın yarısını feda etmiş diye düşündüm açıkçası.. ama ilk yarısında ilgimi çeken çok kısım var :)

şimdi en merak ettiğim kitap bu.. kitabı basılı olarak hiçbir yerde bulamasam epub olarak kindle üzerinden alıp okuyacağım artık.. bu arada serime yeni bir iki kitap daha ekledim ilk fırsatta onları de buraya ekleyeceğim :)

Teşekkürler

Listede en çok Irvin D. Yalom'un olması çok güzel psikoloji alanında bende en çok onun eserlerini sevmişimdir. Ben daha çok felsefe okusamda bu eserlerde insana yeni ufuklar açan düşünce yapısına etki eden şahane emekler.

Marshmallow Testi'ni aldım ve güzel bir kitaba benziyor. Liste için teşekkürler! Engin Geçtan - İnsan Olmak kitabını da öneririm...

Marshmallow Testi'ni aldım ve güzel bir kitaba benziyor. Liste için teşekkürler! Engin Geçtan - İnsan Olmak kitabını da öneririm...

Rica ederim beğenmenize sevindim. :) Evet Engin hocayı eklemeyi unutmuşum; kesinlikle okunmaya değer bir kitap o da. Bir ara listeyi güncellesem iyi olur.

Astoria selam :)

Öncelikle evliliğini tebrik ediyorum ve iyi bayramlar diliyorum.

Cok yararli bu paylasimlar icin de tesekkurler. Yogun bir is hayatindan sonra istifa ettim ve bol bol vaktim var, buradan cok yararlanacağıma inaniyorum Buna benzer dizi/film oneri topigin de var mıydı, ben mi yanlıs hatirliyorum?
Aradım ama bulamadim. Varsa paylasabilir misin?

Tesekkurler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…