Psikolojisi bozuk anne baba ve kardeşlerim

Siz zeka testi yapan merkezleri de bir deneyin derim. Bukadar sorun dayağın varolduğu yerde birinci olabilen çocukta bir fark mutlaka vardır. Zeka olarak üstün çocukların aileleri ne büyük iş düşer. Bunu farkedemeyen aileler çocukların asi başınabuyruk olduğunu düşünürler.

Geçen bir doktora gittik annem için kapıdan girdik doktor a birkaç soru sordu oğlum 3 buçuk yaşında. Ertesi gün tekrar gittik yine bişeyler sordu. Sonra doktor bana oğlunuzun farkındamısınız dedi. Bende ne gibi dedim. Geçen yine geldiniz ben çok yoğundum ama unutmadım bu çocuğu. Şimdi sizinle konuşalım dedi. Yüksek zekalı olma ihtimali çok yüksek. Ama işiniz çok zor büyük ihtimal sizi çok zorluyor olmalı dedi. Bende biz yaramaz ve çenesi düşük diye düşünüyoruz dedim. Zaten öyle düşünür aileler. Ama benimde böyle bir oğlum var bizi başta çok yordu. Sonra testlerini yaptırdık ufak çapta dahi çıktı. Bizde bunun üzerine kendimizi geliştirdik. Çocukla farklı iletişim kuruyoruz. Olumsuz dediğimiz davranışları düzeldi. Bu konuda çok araştırma yaptığını ve diğer ailelere diyaloğu olduğu için böyle çocukları farkettiğini söyledi. Bilmiyorum henüz test falan yaptırmadım . O test için belli bir yaş sınırı varmış sanırım. Erken yaş içinde okuduğu okuldan bir yazı talep gerekiyormuş. Açtım okudum özellikleri erken konuşma dışında çoğu uyuyor. Birde doktor bir soru sordu. Oğlum dışarıda doktorun sıra yazan ekran rengine takmış. Neden mavi bu ekran diye sorup durdu konu değiştirmek için uğraştı önce doktor ama illa onun cevabını sordu. Sonra doktor okadar ısrar ettin madem atalım o ekranı istediğin renk alalım dedi. Oğlum düşündü biraz Hayır atmana gerek yok. Sen bu tuşlara basarak değiştirebilirsin dedi. Bana göre çok normal bir cevaptı. Ama doktora göre bu yaşlarda bukadar o renge takan ve kendine ait olmayan bir ekranı çocuk atalım kırmızısını alalım talebine okey verirmiş.

Tabi bir gurur duymadım desem yalan olur. Ama okuyunca gözüm korktu allahım normal zekalı olsun diye dua etmeye başladım. Çünkü gerçekten çok zor. Hele anlattığınız gibi bir ortam içinde.

Yani şöyle söyleyim korkutmak gibi olmasın topluma büyük çapta zarar veren insanlar genelde dahi kişiler miş. O yazıda örnekleri de vardı. O yüzden böyle çocuklara etik kurallar vs özellikle öğretilirmiş. Bu konuda en iyisi Osmanlının kurduğu özel Mektepler miş. Hatta amerika hala o okulları örnek alırmış

İlginiz ve açıklamanız için teşekkür ederim. 15 yasındakini rehber ogretmenimiz RAM e yonlendirdi şükür bişi çıkmadı daha sonrada pek peşine düşmedik açıkcası ama o baska sebepten gondermişti rehber öğretmeniyle hallettik o konuyu.

9 yasındakininde dersleri güzel ve sadece ben bu sene yanında olacağım birlikte ders çalışacağız deyince kendine hedef koymuş okul birinci olacağım dedi yani aramızda geçen konuşmaydı :)

Siz cözümü bulmussunuz saten, destek sart. 9 ve 6 yasindakiyle siz ilgilenin, onlar suan evde büyük kimse onu taklit ederler haliyle, size gelip gittikce sizi örnek alirlar. Annenizle 15 yasindaki kardesiniz psikolojik destek almalilar, hatta belki annenizin almasina gerek bile kalmaz, kücükler sizin yaninizda düzelir büyükte psikologa giderse. Birde cinsiyetlerini merak ettim kardeslerinizin?
Allah yardimciniz olsun.

Üçüde kız canım. İnşallah dediğin gibi olur canım.Ben 15yasındakine randevu almaya calısacağım psikolojik danısmanlıktan inşallah.Annemde gitmek istiyor.İstiyorken o da gitsin bence :)

Cok akillisiniz masallah .
sizin yaptiginizi herkes yapmaz , banane der gecer ama siz bir şeyleri degistirmek icin ugrasmissiniz
kesinlikle psikologa gidin , annenizin tedaviye acik olması da cok önemli, o da istiyorken degerlendrin bu fırsatı.
Eğer kardesleriniz size duskunlerse yaninizda huzuru buluyorlarsa sizin yaninizda kalmaları ,onlarla ilgilenmeniz onlarin ruh sagligi acisindan faydali olacaktır. Ortam değişikliği her zaman iyidir ve sizin gibi bi ablanin yaninda olmak daha da iyidir :)

Cok akillisiniz masallah .
sizin yaptiginizi herkes yapmaz , banane der gecer ama siz bir şeyleri degistirmek icin ugrasmissiniz
kesinlikle psikologa gidin , annenizin tedaviye acik olması da cok önemli, o da istiyorken degerlendrin bu fırsatı.
Eğer kardesleriniz size duskunlerse yaninizda huzuru buluyorlarsa sizin yaninizda kalmaları ,onlarla ilgilenmeniz onlarin ruh sagligi acisindan faydali olacaktır. Ortam değişikliği her zaman iyidir ve sizin gibi bi ablanin yaninda olmak daha da iyidir :)

Nasıl banane deyip geçebilirim ki kardeşlerim onlar benim canım nasıl vazgeçebilirim ki onlardan. En yakın zamanda randevu almaya çalışacağım inşallah. Bana düşkünler evet bir de ben bana geldiklerinde sıkmıyorum belli kurallarım var ona uydukları sürece sorun olmuyor aramızda yemek yaparken ufak tefek işleri veriyorum onlara soğan getir poşet ver gibi hem oyalanmış hem bana yardım etmiş oluyorlar :) İnşallah istediğimiz gibi sonuç alabiliriz. Çünkü çabuk sıkılıp abla dışarı çıkalım diye tutturuyorlar.Neyse evde oyalıyıp arada dışarı çıkarıcam. Arabada altımızda birde oyle gezeriz inşallah.

X