psikolojim yerlerde sürünüyor ve elimden hicbirsey gelmiyor :(

SenEsittirBen

Limon cicekleri
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
481
5
Merhaba arkadaslar,
yaklasIk 1,5 yil önce birden bire annem cok rahatsizlandi. Cok fazla uyumaya ve hicbirsey yememeye baslamisti. Hastaneye kaldirmak istedik, ölürümde gitmem hastaneye, benim birseyim yok sadece yorgunum uykum var cok diye bizi 2 gün falan gecistirdi. Baktik olcak gibi degil bir doktora göserdik. hep uyumak isteme gibi semptomlardan dolayi Doktor depresyon dedi. Tatmin olamadik ama, cünkü annemin dudaklari, dili, elleri falan mosmor oluyordu ara ara. Doktoru birde anti depresan yazdi, annem kendini iyice uyumaya verdi. Sonra birgün yolda gözlerimin önünde yere yigildi. Annemi kaybediyoruz sandim, o soku hic atlatamadim. Hemen acile kaldirdik ambulansla. Ameliyata aldilar akcigerinin bir kismini aldilar. Megerse koma gibi birseye giriyormus az kalsin, tam zamaninda yetistirimisiz. Kanindaki oksijen cooook düsük cikti. Bu amelyattan sonra oksijen tüpü kullanmaya basladi, ömür boyuda kullanacak.
Allaha cok sükür düzelir gibi oldu, ama sürekli zatüre geciriyor, atesleniyor, sancilaniyor, bazende yine kendinde olmuyor. Doktorlar sürekli ilac tedavisi veriyor. Ben evliyim ama haftada 2-3 kez anneme kalmaya gidiyorum, gece boyunca nöbet tutuyorum basinda.
Bundan birkac ay öncede dedemi kaybettik. Geceleri aglama nöbetlerim olmaya basladi,kolumu kaldiracak kuvetim kalmadi, hicbirseyi algilamiyor konsantre olamiyordum sonra birgün üniversite`de cok fenalastim ve psikologa gittim. Agir major depreyon tehsisi koydu. Simdi tedavi görüyorum bunun üzerine.
Üniversite´de 2 yil önce üniversite birincisi oldum. Puanlarim cok yüksekti. Simdi ise yerimde sayiyorum. 1 yil uzattim üniversiteyi, kendimi okadar zorlamama ragmen hicbirsey yapamiyorum ve görünen oki tekrardan 1 yil uzatmam gerecek. Sinav Puanlari benden cok düsük olan arkadaslarim bu yil üniversiteyi bitirmeye hazirlaniyor, bense yerimde sayiyorum ve cok utaniyorum. Herkesin tuhafina gidiyor bu durum, herkes soruyor, neden uzattin, vermen gereken sinavinmi var daha diye. Vermem gereken sinavim yok deyince, ozaman burda ne isin var hala, delirdinmi, neden oyalaniyorsun diyorlar.
Sinavlarimi verdim ama yazmam gereken 2 tezim var toplam 120 sayfa. Yapamiyorum arkadaslar, beynim algilamiyor, nerden basliyacagimi dahi bilmiyorum.
Bazen seytan diyor git sildir kaydini üniversiteden, ama okadar emegime, o kadar sinavlardan aldigim 100er puanlarima kiyamiyorum.
Cevremdeki insanlara derdimi´de anlataiyorum. Mutlaka sinifta kaldi ondan uzadi diye düsünüyorlardir, bu düsünce beni dahada kasiyor.
Ne yapacagimi sasirdim. Bu üniversite bitecekmi onada emin degilim, sanki bu gidisle basaramayacagim gibime geliyor. 2 yil önceki ben nerde, simdiki ben nerde.

öncelikle annenizin durumuna üzüldüm. allahım tez zamanda şifalar versin inş.
aynı şekilde siz de umarım depresyondan kurtulursunuz ve okulunuzu bititsiniz.
okuldaki insanların dediklerine aldırmayın, dersten kalmış desinler, okulda ne işin var desinler, boşverin bunları. siz kendi işinizle meşgul olun.
tekrar geçmiş olsun diyorum, allah hakkınızda her zaman hayırlısını nasip etsin.

geçmiş olsun canım, yaşadıkların zor ve aynı zamanda güçlü olmanı gerektirecek olaylar, zaten okulun bitmek üzere, tüm gücünle asılmaya çalış, zaten potansiyelinde varmış, boş bi insan değilsin, yapabilirsin, sana yardımcı olabilecek insanlardan ne derler diye kafaya takmadan yardım iste mümkünse, şu aşamada bırakırsan ilerde pişmanlıklarla dolu günler seni beklicek, eğer ilaçlar yüzünden konsantre olamıyorsan dr la tekrar görüşüp durumunu bildirip ilaçları değiştirmesini isteyebilirsin ya da imkanın varsa terapi şeklinde bi kaç seans tedavi alabilirsin, belki iyi gelir

Son düzenleme:
allah acil şifalar versin cnm. ama bu kadar kendini yıpratma kendinden daha zor durumda olan insanları düşün kendini toplamaya calış

Geçmiş olsun cnm Allah şifalar versin. hem annenin başında kalıyorsun. hem evlisin, kendi evinin sorumlulukları.. tabi okulunda bitmeyecek.. kimin ne dediğinie bakma boşver. okulun biraz geç bitiversin ne fark eder ki. senin zaten işin başından aşkın. önce kendi psikolojini düzelet sonra her şey yoluna girer.

canım ben ücret karşılığında tez yazan birini tanıyorum. 50 küsür yaşında çok bilgili bir abim. onla görüşebilirim istersen. hangi ildesin? o kadar emeğine yazık etme. kazanmak için kendini paralayan çok genç var...

Çok zor günler geçiriyorsun Allah yardımcın olsun, bence de okulunu bırakma o senin geleceğin, çevreden gelen laflara da kulak asma zaten zor şeyler yaşıyorsun bir de milletin ne dediğini mi düşüneceksin. Annene de Allah acil şifalar versin...

canım ben ücret karşılığında tez yazan birini tanıyorum. 50 küsür yaşında çok bilgili bir abim. onla görüşebilirim istersen. hangi ildesin? o kadar emeğine yazık etme. kazanmak için kendini paralayan çok genç var...

Canim ben yurtdisinda yasiyorum, ama düsünmen yeter. Hepinize beni dinleyip derman olmaya calistiginiz icin cok tesekkür ederim. Dediginiz gibi yapacak bisey yok, bu okulu mutlaka bitirmek istiyorum, varsin uzatmali olsun ne yapayim artik, elimden fazlasi gelmiyor malesef.

Annesini kollarında kaybetmiş , 4 yıldır da sürekli hastanelerde babasını kaybetmemek için dua eden biri olarak : depresyona girmenizi anlıyamıyorum ..

Hastalık bu , gelir, geçer ..
Ölüm de aynı , yakar geçer .. Ama her ikiside mutlaka geçiyor .. sadece yarası kalıyor . Bu yaşamı sürdürmeye de engel olacak bir yara değil .. Çunku Allah güç veriyor .. Yeterki ona '' Amenna ve tevekkelna '' dıyebilsin insan ..

Sürekli bunu tekrarlayın ve Allaha sığının .. o zaman başınıza ne gelirse gelsin yıkılmadıgınızı güçlü oldugunuzu goruceksınız ..

Geçmiş olsun.

allah annenize acil sifalar versin.Yasadiklarin cook zor canim ama birinci olabilmen bitirebilecek oldugunun göstergesi.O yüzden basarabilirsin.Yilllaaar sonra bitirebilen bir sürü insan sayayim sana.Ama bosver ve bir an önce kollari siva.

geriye sadece tezler kalmışsa neden korkuyorsunki.çeşitli kaynaklardan ve arkadaşlarından yardım alabilirsin.. ayrıca etraftakilerin ne dediği hiç umrunda olmasın... senin durumun kimseyi ilgilendirmez.. hiç kulak asma.. bu arada annene çok geçmiş olsun...

Annesini kollarında kaybetmiş , 4 yıldır da sürekli hastanelerde babasını kaybetmemek için dua eden biri olarak : depresyona girmenizi anlıyamıyorum ..

Hastalık bu , gelir, geçer ..
Ölüm de aynı , yakar geçer .. Ama her ikiside mutlaka geçiyor .. sadece yarası kalıyor . Bu yaşamı sürdürmeye de engel olacak bir yara değil .. Çunku Allah güç veriyor .. Yeterki ona '' Amenna ve tevekkelna '' dıyebilsin insan ..

Sürekli bunu tekrarlayın ve Allaha sığının .. o zaman başınıza ne gelirse gelsin yıkılmadıgınızı güçlü oldugunuzu goruceksınız ..

Geçmiş olsun.

Canim dedemide akciger kanserinden kaybettik, öyle gelip gecici birsey olmasi icin nelerimi vermezdim. Keske öyle olsa.
Actigim konuyu yazmaya deger buldugun icin tesekkür ederim öncelikle. Basin sag olsun seninde. Ama kimse icin depresyona girmenizi anlamiyorum deme bence. Zaten ben buraya depresyonumu onaylayin diye konu acmadim canim, bu bir psikolog tarafindan zaten onaylanmis birsey, ister inan ister inanma.
Suanda en büyük korkum annemi kaybetmek oldugu icin bunu dile getirdim. Ayrica insanin depresyona girmesi icin illaki büyük bir tranva gerekmiyor canim. Yok sebeptende olusabilir bu rahatsizlik. Tesekkür ederim ve babaniza acil sifalar dilerim

geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.inşallah tez zamanda annende sağlığına kavuşur tezinde biter mezun olursun..

Öncellikle annenize ve size şifalar diliyorum. Hayat böyle iniş ve çıkışlarla dolu. Herkesin çeşitli dertleri var. İnanın herkes bir mücadele içinde. Başkalarının boş konuşmalarına bakarak kendinizi değerlendirmeyin. Normal şartlarda çok başarılı olduğunuzun siz de farkındasınız. Sizin yaşadığınız zorlukları başkaları yaşasa belki çok erken pes edebilirlerdi. Siz yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. İki tez konusunu anlamadım. Çift lisans mı yapıyorsunuz yoksa? Benim tavsiyem tez hocalarınızla konuşun ve durumunuzdan biraz bahsedip destek isteyin. Biraz motivasyonunuz artınca herşey daha kolay olacaktır. Kendinize inanın ve güvenin. O diploma size yeni kapılar açacaktır. İyi şanslar.

Canim dedemide akciger kanserinden kaybettik, öyle gelip gecici birsey olmasi icin nelerimi vermezdim. Keske öyle olsa.
Actigim konuyu yazmaya deger buldugun icin tesekkür ederim öncelikle. Basin sag olsun seninde. Ama kimse icin depresyona girmenizi anlamiyorum deme bence. Zaten ben buraya depresyonumu onaylayin diye konu acmadim canim, bu bir psikolog tarafindan zaten onaylanmis birsey, ister inan ister inanma.
Suanda en büyük korkum annemi kaybetmek oldugu icin bunu dile getirdim. Ayrica insanin depresyona girmesi icin illaki büyük bir tranva gerekmiyor canim. Yok sebeptende olusabilir bu rahatsizlik. Tesekkür ederim ve babaniza acil sifalar dilerim

Eleştirmek için yazmadım ben
Aslında amacım güçlü olmanız gerektiğini vurgulamaktı o sözle ..
Bunun yolunuda örnekler vererek Allah yoluna bağlamak ıstedım ..
ama yanlış anlaşılmış.
Geçmiş olsun tekrar ..

Öncellikle annenize ve size şifalar diliyorum. Hayat böyle iniş ve çıkışlarla dolu. Herkesin çeşitli dertleri var. İnanın herkes bir mücadele içinde. Başkalarının boş konuşmalarına bakarak kendinizi değerlendirmeyin. Normal şartlarda çok başarılı olduğunuzun siz de farkındasınız. Sizin yaşadığınız zorlukları başkaları yaşasa belki çok erken pes edebilirlerdi. Siz yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. İki tez konusunu anlamadım. Çift lisans mı yapıyorsunuz yoksa? Benim tavsiyem tez hocalarınızla konuşun ve durumunuzdan biraz bahsedip destek isteyin. Biraz motivasyonunuz artınca herşey daha kolay olacaktır. Kendinize inanın ve güvenin. O diploma size yeni kapılar açacaktır. İyi şanslar.

Canim ben yurtdisinda ögretmenlik okuyorum, 3 dalda. O yüzden birtane olmuyor tezimiz. Simdiye kadar tüm sinavlari verdim, bu tezleride son bitiris sinavina girebilmem, yani hak kazanmam icin istiyorlar. Birkac aydir cok fena konsantrasyon bozuklugu yasiyorum, algiliyamiyorum okuduklarimi ve sürekli yorgun hissediyorum kendimi, kolumu kaldiracak halim yokmus gibi.
Ben üniversiteyi bu sebeplerden uzatmak zorunda kaldim ama bir yandanda kendimi kötü hissettim, beceriksiz hissettim. O yüzden yasadiklarimi yazip sizce üniversiteyi uzatmam normalmi diye sormak istemistim. Tez hocama durumu anlatmayi düsündüm ama sonra vazgectim, sonra kalkipta sen depresyondasin ögretmen olamazsin falan deyipte önüme tas koymaya kalkmasin diye. Ilerde bana karsi koz olarak kullanilmasini istemem bu durumun

Hepinize verdiginiz cevaplar ve motivasyon icin cok tesekkür ederim :KK71:

X