- 16 Ocak 2013
- 1.616
- 1.074
- 83
- Konu Sahibi GirLookingForLove
-
Kızlar hepinize iyi geceler
Burada zaman zaman sıkıntılarımı paylaştım ve güzel öneriler aldım. Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Bu sefer sorunum öyle ailevi yada kişisel meseleler değil.
Düşünmekten kafayı yiyeceğim o nedenle bu saatte bu konuyu açmak istedim.
Öncelikle bebekliğimden beri bitmek bilmeyen bir kabızlık problemim var. Müzmin kabızım anlayacağınız. Ne yapsam çare etmiyor kuru kayısılar,incirler,erikler,zeytinyagları,keten tohumu vs.. Her gün bol su ile beraber sindirim sistemini düzenleyen besinler tüketmeye çalışıyorum ama FAYDASIZ!
2 aydır regl olmuyorum, tatile gittim geldim, hava değişikliğidir dedim ama 1 ay geçti artık tatilden döneli..
Ve en kötüsü de ben bu sorunlarımın psikolojik olduğunu düşünmeye başladım.. Yaklaşık 1.5 sene önce tam 13 kilo verdim. 21 yaşındayım,47 kiloyum. Boyum kısa oldugu ıcın kilomda sıkıntı yaratıyordu,astım hastasıyım kortizon alıp pek fazla hareket edemiyordum.İlaçları kesince ve düzenli beslenme alışkanlığı edinince birde sporla beraber kısa zamanda zayıfladım. O günden beri sporumu aksatmam, yediğime içtiğime dikkat ederim ama artık bazı şeyleri abarttığımı düşünmeye başladım.
Her yediğimin kalorisini hesaplıyorum, gün içinde kaç kalori aldıgımı hesaplamadan gözüme uyku girmiyor. Aslında yemek benim en büyük zevklerimden birisi ama mümkün oldugunca özen gösteriyorum. Evet, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek güzel birşey ama ben kendime işkence haline getirmeye başladım. Son 1-2 haftadır, sanırım psikolojik oluyor sürekli yeme ihtiyacı hissediyorum, sürekli ağzıma birşey atasım geliyor. Gün boyu yemeyi, ne yiyeceğimi, yediğim besinlerin yağını,karbonhidratını vs. düşünmeye başladım. Leblebiyi çok severim, gidip gelip ağzıma leblebi atıyorum.Ne yesem göbeğime,basenlerime yağ olarak dönüyor gibi hissediyorum.Kilom normal ama göbeğim gayet yerinde.İyice sinir oluyorum, düşünmekten alamıyorum kendimi.Kafayı bozdum galiba benBirde ne yesem kabızım aman adet olamadım diye diye yiyorum Haftaya okulum başlayacak, belkide evde olduğum için böyle oldum ama önünü alamıyorum artık.
Belkide bu kabızlıkta,adet olamamamda, vücudumla alıp veremediğimde bundandır ne dersiniz?
Ha, belirtmek isterim ki malesef bol sıkıntılı ve stresli bir hayatım var. Hiç derdim yokmuş gibi birde bunları dert ediniyorum kendime.
Endokrinoloji bölümüne gitmeyi düşünüyorum, sizce yararı olur mu?
Ya da bir diyetisyene mi başvursam bana düzenli bir yeme programı verse belki kabızlıgıma da çare olur?
Yada en iyisi ben bi psikologa gideyim, sorunlarım var diyeyim ?
Günaydın,
Psikolog konusunda bir şey diyemeyeceğim fakat endokrine gidebilirsin. eğer açlık krizleri vs durumların varsa ki yazından öyle anlaşılıyor gitmende fayda var. Bazı hormonlar yemeye sevk ediyormuş. Sıkıntı varsa çıkar elbette. Endokrine gitmen bir şey kaybettirmez yani... İstanbuldaysan okmeydanından randevu alabilirsin randevular günlük internetten alınıyor. Ben dr.leyla ırak'a gidiyorum. Biraz sert mizaçlı çok konuşkan değil ilk gittiğinde bir şey söylemiyor pek hemen tahliller vs araştırıyorlar. Oradaki hastalardan duyduğum doktorun çok iyi olduğu yönünde... Bilgine.
Ayrıca aşırı takıntı vs varsa psikologada git. İçin rahatlar en azından. Ayrıca iyi araştır git. İlacı dayayıp gönderen tiplerle karşılaşmazsın umarım. Sırf ilaç vs verirler diye psikologa / psikiyatriste gitmiyorumBu arada sinir stres bu söylediğin herşeyin baş düşmanı. Kendini tanı seni rahatlatan şeyler yap. Ben kitap okuyunca dert keder hepsi hop uçup gidiyor.
Geçmiş olsun.
Kızlar hepinize iyi geceler
Burada zaman zaman sıkıntılarımı paylaştım ve güzel öneriler aldım. Öncelikle hepinize teşekkür ederim.
Bu sefer sorunum öyle ailevi yada kişisel meseleler değil.
Düşünmekten kafayı yiyeceğim o nedenle bu saatte bu konuyu açmak istedim.
Öncelikle bebekliğimden beri bitmek bilmeyen bir kabızlık problemim var. Müzmin kabızım anlayacağınız. Ne yapsam çare etmiyor kuru kayısılar,incirler,erikler,zeytinyagları,keten tohumu vs.. Her gün bol su ile beraber sindirim sistemini düzenleyen besinler tüketmeye çalışıyorum ama FAYDASIZ!
2 aydır regl olmuyorum, tatile gittim geldim, hava değişikliğidir dedim ama 1 ay geçti artık tatilden döneli..
Ve en kötüsü de ben bu sorunlarımın psikolojik olduğunu düşünmeye başladım.. Yaklaşık 1.5 sene önce tam 13 kilo verdim. 21 yaşındayım,47 kiloyum. Boyum kısa oldugu ıcın kilomda sıkıntı yaratıyordu,astım hastasıyım kortizon alıp pek fazla hareket edemiyordum.İlaçları kesince ve düzenli beslenme alışkanlığı edinince birde sporla beraber kısa zamanda zayıfladım. O günden beri sporumu aksatmam, yediğime içtiğime dikkat ederim ama artık bazı şeyleri abarttığımı düşünmeye başladım.
Her yediğimin kalorisini hesaplıyorum, gün içinde kaç kalori aldıgımı hesaplamadan gözüme uyku girmiyor. Aslında yemek benim en büyük zevklerimden birisi ama mümkün oldugunca özen gösteriyorum. Evet, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek güzel birşey ama ben kendime işkence haline getirmeye başladım. Son 1-2 haftadır, sanırım psikolojik oluyor sürekli yeme ihtiyacı hissediyorum, sürekli ağzıma birşey atasım geliyor. Gün boyu yemeyi, ne yiyeceğimi, yediğim besinlerin yağını,karbonhidratını vs. düşünmeye başladım. Leblebiyi çok severim, gidip gelip ağzıma leblebi atıyorum.Ne yesem göbeğime,basenlerime yağ olarak dönüyor gibi hissediyorum.Kilom normal ama göbeğim gayet yerinde.İyice sinir oluyorum, düşünmekten alamıyorum kendimi.Kafayı bozdum galiba benBirde ne yesem kabızım aman adet olamadım diye diye yiyorum Haftaya okulum başlayacak, belkide evde olduğum için böyle oldum ama önünü alamıyorum artık.
Belkide bu kabızlıkta,adet olamamamda, vücudumla alıp veremediğimde bundandır ne dersiniz?
Ha, belirtmek isterim ki malesef bol sıkıntılı ve stresli bir hayatım var. Hiç derdim yokmuş gibi birde bunları dert ediniyorum kendime.
Endokrinoloji bölümüne gitmeyi düşünüyorum, sizce yararı olur mu?
Ya da bir diyetisyene mi başvursam bana düzenli bir yeme programı verse belki kabızlıgıma da çare olur?
Yada en iyisi ben bi psikologa gideyim, sorunlarım var diyeyim ?
Oncelıkle endokrıne hemen gıdıyorsun
Adet gormedıgını ıcın sana tedavı uygulancak
Kan tahlıllerıne bakıcaklar
Dogum kontrol hapı verıcekler aynısı bendede oldu bı kadının adet gormemesı. Cok onemlı bır durum muhakka hemen yarın bugun gıt
6 ay kullanıcaksn hapları duruma gore devam edılcek
Ben 3 sene kullandım ılac dogum kotrol ha bırde tırıoıt ve guatır baktır muhakkak !!!!!!!
3 sene sonunda polıtıslık over varmıs bende neyse aktar onereı cıvan percemı macunu. Her ay adet
28 gunde bır adet oluyorsam 20 .gun baslayıp 28 gun bıtırdım yanı 8 gun sabah aksam bır kasık yedım sımdı duzene gırdı 10 ay oldu ılacı kestım. Iste
Ama sende durum farklı once bı kan gormelı doktor yumurtalıklar ultrasonla bakmalı !
bi endokrin bölümüne hemen gitmelisin o sana gerekn tahlilleri yapıp durumuna göre bi ilaç vericektir bende gittim yeni benimde triodim yüksek başladım ilacımıda kullanmaya sanki şimdiden etkisini göstermeye başladı gibi gelio
Psikolojim bana da hastasın diyor ben de ona "sen iyice sımardın akıllı ol" diyorumGeçinip gidiyoruz :)
Şaka bir yana bir doktora görünmenizde fayda var, elinizde elle tutulur sebep olmasa bile ruh sağlığı cok önemli, ihmal etmemek lazım.
Teşekkür ederim canım. Sanada geçmiş olsun. Astım zordur bilirim..geçmiş olsun. stresten demişsin. belki dediğin gibidir... zaten hepsi birini tetikler durumda..
bende astım hastasıyım. bu aralar daha sık rahatsızlanıyorum. dediğin gibi kırmızılarda gecikirdi, kabızlık sorunum vardı... birde astım ve ilaçları... yaşadığım sıkıntılar derken hepsi birbirine girdi... bu aralar sankinleştirici tarzında bir ilaç kullanıyorum.. biraz faydasını gördüm şükür (tabi doktor yazdı, aman alıpta kullanma)..
senin durumunda bu gibi sanırım... psikolojiktir belki... ama ilk önce fiziksel durumunu kontrol ettir... kan tahlillerini yaptır...
ben tüm tahlillerimi yaptırmıştım. alerjik astımdan başka birşeyim yok şükür... birde şu iş yerinden kurtuldummu inş. düzelcem
bitki çaylarıda içebilirsin... papatya, adaçayı gibi...
geçmiş olsun.
Ayy :/ Durum ciddi yani..
Ya ilk defa başıma geliyor bu adet görmeme..
2 ay önce tüylenme problemi için kadın doguma gitmiştim, yumurtalıklarıma bakılmıştı, çok iyi, bir sıkıntı yok ama çok küçük derecede polistik over başlangıcı var ilaç gerektirmez demişti.. Sanırım o ilerledi.
Of of çok canım sıkıldı şimdi.
Hemen gideceğim.Önerilerin için teşekkürler.
Geçen sene yastıktan başımı kaldıramıyordum. Günde 16 saat uyuduüum bile oluyordu. Hep yorgun, hep mutsuz ve hep actım. Sonunda endokrine göründüm. Meğer insülin direncim cok yüksekmiş ve pko varmış. Simdi iyiyim cok sükür tedavim basladı, hızla kilo verdim. Sağlığım yerine geldi.
Pko tedavisi mi insülin tedavisi mi ise yarayan ? Ben de cok uyuyorum ve pko var, ama ben dogum kontrol hapi kullanmıyorumGeçen sene yastıktan başımı kaldıramıyordum. Günde 16 saat uyuduüum bile oluyordu. Hep yorgun, hep mutsuz ve hep actım. Sonunda endokrine göründüm. Meğer insülin direncim cok yüksekmiş ve pko varmış. Simdi iyiyim cok sükür tedavim basladı, hızla kilo verdim. Sağlığım yerine geldi.
Pko tedavisi mi insülin tedavisi mi ise yarayan ? Ben de cok uyuyorum ve pko var, ama ben dogum kontrol hapi kullanmıyorum
Geçen sene yastıktan başımı kaldıramıyordum. Günde 16 saat uyuduüum bile oluyordu. Hep yorgun, hep mutsuz ve hep actım. Sonunda endokrine göründüm. Meğer insülin direncim cok yüksekmiş ve pko varmış. Simdi iyiyim cok sükür tedavim basladı, hızla kilo verdim. Sağlığım yerine geldi.
şimdiye kadar doktora gitmediğin hata..ama en önemli baş neden, stres stres stres ne yazık ki...kabızlık sürekli çekiyorum yazmışsın, bağırsaklarına baktırdın mı hiç?
Kilo vermek için ekstra bir şey uyguladılar mı yoksa diyet+spor mu ? Bendede polikistik over olabilirmiş. Endokrine aynen böyle dedi("olabilirmiş ne demek ?" dedim. Var mı yok mu? Ee şuan adetim düzenli olduğu için tedaviye gerek yokmuş ).
Zayıfla , gebe kalmada zorluk yaşarsın ilerde şeker hastası olma riskin var dedi birde...
geçmiş olsun.. senin uyuyordum dediğini görünce.. eşimin uykusu hiç bitmez. bende netten bir araştırayım dedim... belirtilerine baktım çoğu uyuyor... yoksa eşimdede mi insülin direnci yüksek?. en iyisi doktora götürmek...
"Tatlı krizleri veya tutkusu, unlu, şekerli, nişastalı besinlere düşkünlük, sık acıkma, gece yemeleri, hızlı ve çabuk yemek yemek, yemeklerden sonra uyuklama, halsizlik, yorgunluk, terleme, çarpıntı, sinirlilik, çabuk öfkelenme halleri, konsantrasyon bozulması ve unutkanlık, belden yukarı kısımda terleme, sabah yorgunluğu, baş ağrıları, sabahları mutsuz, keyifsiz uyanmalar, uyku apnesi ve horlama sorunu, cinsel isteksizlik, ödem-şişme…" alıntıdır....
Çok geçmiş olsun. Pko başlangıcı oldugunu doktor söyledi bana fakat neden tedaviye başlamadığını anlamadım.. Demek ki çok iyi bir endokrin bölümüne gitmem gerekecek. Bende de mutsuzluk,tüylenme,adet gecikmesi, sindirim bozuklukları mevcut. Bu şekilde nasıl kilo verdiğime hala inanamıyorum ama bugünlerde kilo vermeye de başladım ve bu benim için hiç iyi değil aslında..
Allah şifa versin hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?