Psikolojim elden gidiyor :(

Almira2017

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2018
404
529
33
Psikolojim günden güne bozuluyor..

Bebeğime uyku egitimine başladım 2 hafta önce. Bu üçüncü hafta ve biz eşim izne çıkınca kayinvalidemlere geldik. Geldiğimiz yer ayni zamanda universite okudugumuz şehir. Isteyerek geldik. Burdan da kendi annemlere gecicez malum bayram. Buraya kadar iyi hoş.

Uyku egitimine basladigimdan beri çok tedirgin hareket etmeye basladim. En ufak bir sese bile tahammülüm kalmadi. Bunda kızımın uykusunun çok hafif, kendisinin cok hassas olmasının büyüüüük payı var. Üst komsum felaket.. yapılan sesin haddi hesabı yok. Sırf bu yüzden kızımı beyaz gürültü ile uyutuyorum ki sesten olabildigince az etkilensin. Ama o uyurken ben sürekli tetikteyim. Ozellikle gündüz uykularında.

Kayınvalideme geldik ve burda da ayni problem devam ediyor. Esimle ben sürekli uyarıyoruz aman sessiz olun aman yavas hareket edin. Cogu zaman tam tersi durumla karsilasiyoruz. Onlara göre normal ama esimle ben bu durumdan cok rahatsiz oluyoruz. Buraya gelince kızımın gunduz uykulari azaldi tabiki. Kendi annemlere gittigimizde de ayni seyler yasanacak. Gitmesek olmuyor gitsek biz rahat edemiyoruz.

Daha az uyuyor olmasina ragmen kızımda pek huysuzluk yok cok şükür. Ama o uyurken bizdeki tedirginlik hali tavan yapiyo. Ben bu durumdan cok rahatsizim. Artik rahatlamak istiyorum. Kafami bi turlu rahatlatamiyorum ve bu durumun hastalik derecesine gelmesinden de korkmuyor degilim:KK43: Napıcam bilmiyorum ne yapmaliyim bilmiyorum, yapmam gerekeni yapabilir miyim onu da bilmiyorum:KK43:

iyi de sizin kadar dikkat etmelerini bekleyemezsiniz. orası da onların evi sonuçta.

valla herşey olacağına varır canım benim hiç yorma kendini, komşunu ya da senin dışındaki şeyleri kontrol edemezsin ki, o yuzden bırak hiç stres yapma en fazla uyanır ağlar sonra yine uyur. ama sen kötü olursan bebişin daha çok etkileir . önce sen sonra bebiş bence

valla herşey olacağına varır canım benim hiç yorma kendini, komşunu ya da senin dışındaki şeyleri kontrol edemezsin ki, o yuzden bırak hiç stres yapma en fazla uyanır ağlar sonra yine uyur. ama sen kötü olursan bebişin daha çok etkileir . önce sen sonra bebiş bence
Evet bende kendime öyle söylüyorum ama içimi rahatlatamiyorum bi türlü cok huysuz bir bebegim var çünkü aman rahat etsin aman uykusuz kalip da huzursuz olmasin diye ugrasip duruyorum...

Çocuğunuz uyurken zamanı durduramazsınız, diger insanlar yaşamaya devam ediyor malum:))

Çok kafanıza takıyorsunuz evet farkında olmanız güzel...

Akışına bırakmalısınız en azından kendi evinize geçene kadar...

Uyku düzenine ara verin...

nasıl alıştırırsanız öyle devam eder, siz çocuğu tamamen sessizliğe alıştırmışsınız o yüzden uykusu hafif. dünya dursun mu bebeğiniz uyurken?

Her cocuk bir olmuyor ne yazik ki. Ilk kizim sesi umursamaz her ortamda uyurdu. Ikinci de ise bu yazdiklarinizi her gittigim ortamda yasadim. Kriz geliyordu birde sallamadan uyumayan bir bebekti :110:

Sizden baskasi pek umursamiyor yani tatil surecinde idare ediceksiniz bebeginizin duzeni evdeki gibi olmuyo ne yazik ki :KK43:

Bizim kadar kimse dikkat edemez zaten sadece normalden biraz daha yavas olmalarini bekliyoruz hepsi bu. Mesela tak! diye kapi kapatmamalarini..

dikkat edebilecekleri kadar ediyolardır bence. her zaman her ortam sessiz olmaz ki. çocuk sessizliğe alışırsa tabi kie n ufak seste uyanır.

Bu gibi durumlarda yani uyku eğitimi tuvalet eğitimi vb durumlarda evde olunan dönemler seçilmeli diye düşünüyorum.bizler için önemli olabilir ama diğerleri için normal hayat devam ediyor.

X