• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim cok bozuldu yardim edin bana lutfen !

Çünkü anneniz sorumluluk sahibi bir kadın, siz ise mız mız bir çocuksunuz.
Tam olarak öyle degil biliyor musunuz esim çok hatalar yaptı elimden gücünden geldiğince bu evliliği kurmak için tek başıma çabaladım ve ilk defa bu şekilde yanlış bir karar verdim

şimdi sorunları net ortaya koyalım ki makul öneriler getirelim

eşle tartışma yaşanıyor

sebepleri ne, neyi paylaşamıyorsunuz

kv den uzağa taşınıldı demek ki eşiniz de aile etkisinden uzak durmak istiyor

ev küçük eşyalar rezil rüsva oldu

bu nasıl bir şey

yani ev küçükse eşyalar sıkışık olur sığmazsa atılır da kutsal mı bu eşyalar

ben onlara değil o bana hizmet edecek

çoluk çocuk var mı

yoksa gün boyu ev size siz eve mi bakıyorsunuz

çocuk yok ise acilinden kendinize bir yaşam kurmalısınız

yani kurs olur iş olur ama dışarıda düzenli bir yaşam

evde oturunca dışarıda çalışan adama daha çok sarıyor insan paylaşımlar da azalıyor

çalışmıyorsanız acilinden iş bulmaya bakın, eşim izin vermez vs de demeyin

eski mahalleye gitseniz de mutsuz olursunuz zira mutsuzluk içinizde, evde eşyada değil, tatmin olamama duygunuzda

beyninizi meşgul edecek aktiviteler bulmalısınız ve bunlar zorunlu olmalı

öyle puzzle yapayım, spor yapayım değil, zorunlu

Taşınmak kolay mı öyle zırt pırt .
Eşyaya da yazık. Baştan görmediniz mi evin küçük olduğunu da şimdi sorun yapıyorsunuz ?
Madem taşındınız biraz oturun deneyin bakalım.
Yok valla evi olduğu gibi kapattım annemlere geldim ağlamaktan hicbiryeri yerleştiremedim

Bitirsem bitiremiyorum şu an tek istediğim eski semtime dönmek orda her şey benim için çok daha güzeldi
Yanlış anlamayın ama olaya çözüm odaklı yaklaşmıyorsunuz. Eski semte taşınsanız eş yine aynı eş olacak. Eşiniz oradayken daha farklı mı davranıyordu, buradayken daha mı farklı? Zaten oradan gelmişsiniz. İsterseniz daha açık şekilde yazın ona göre daha sağlıklı yorumlar gelir. Mesela o semtten niye taşındınız? Güzel olan şeyler nelerdi mesela? Siz niye bitirmek istiyorsunuz?

Tam olarak öyle degil biliyor musunuz esim çok hatalar yaptı elimden gücünden geldiğince bu evliliği kurmak için tek başıma çabaladım ve ilk defa bu şekilde yanlış bir karar verdim
Eşinizin de yaşı küçük muhtemelen çünkü. Ne hatalar yaptığını bilmediğimiz için o kısma yorum yapamıyoruz. Benim buradan gördüğüm sadece mızmızlanan bir genç kadın. Ev küçük diye dert mi olur allah aşkına ya.

şimdi sorunları net ortaya koyalım ki makul öneriler getirelim

eşle tartışma yaşanıyor

sebepleri ne, neyi paylaşamıyorsunuz

kv den uzağa taşınıldı demek ki eşiniz de aile etkisinden uzak durmak istiyor

ev küçük eşyalar rezil rüsva oldu

bu nasıl bir şey

yani ev küçükse eşyalar sıkışık olur sığmazsa atılır da kutsal mı bu eşyalar

ben onlara değil o bana hizmet edecek

çoluk çocuk var mı

yoksa gün boyu ev size siz eve mi bakıyorsunuz

çocuk yok ise acilinden kendinize bir yaşam kurmalısınız

yani kurs olur iş olur ama dışarıda düzenli bir yaşam

evde oturunca dışarıda çalışan adama daha çok sarıyor insan paylaşımlar da azalıyor

çalışmıyorsanız acilinden iş bulmaya bakın, eşim izin vermez vs de demeyin

eski mahalleye gitseniz de mutsuz olursunuz zira mutsuzluk içinizde, evde eşyada değil, tatmin olamama duygunuzda

beyninizi meşgul edecek aktiviteler bulmalısınız ve bunlar zorunlu olmalı

öyle puzzle yapayım, spor yapayım değil, zorunlu
İs başvurusuu yaptım hemde kaç tane yere ama hicbiyerden haber gelmiyor çalışmam zaten gerek maddi durumumuz eşimin borçları yuzunden çok sıkışık

Yok valla evi olduğu gibi kapattım annemlere geldim ağlamaktan hicbiryeri yerleştiremedim

Eşinizin evlilik anlayışı da sizin gibi mi?

Yanlış anlamayın ama olaya çözüm odaklı yaklaşmıyorsunuz. Eski semte taşınsanız eş yine aynı eş olacak. Eşiniz oradayken daha farklı mı davranıyordu, buradayken daha mı farklı? Zaten oradan gelmişsiniz. İsterseniz daha açık şekilde yazın ona göre daha sağlıklı yorumlar gelir. Mesela o semtten niye taşındınız? Güzel olan şeyler nelerdi mesela? Siz niye bitirmek istiyorsunuz?
Aslında biliyor musun esim yine değişmeyecek nereesi olursa olsun ama ailesi bana çok destekti ben kendi elimle herseyi mahvettim ailesinin kıymetini bilemedim

Aslında biliyor musun esim yine değişmeyecek nereesi olursa olsun ama ailesi bana çok destekti ben kendi elimle herseyi mahvettim ailesinin kıymetini bilemedim

işte bu değişmeyecek dediğiniz ne

ailesi nasıl destek oldu da siz şikayet edip başka semte taşındınız

konu ev eşya değil ki

işte bu değişmeyecek dediğiniz ne

ailesi nasıl destek oldu da siz şikayet edip başka semte taşındınız

konu ev eşya değil ki
Sürekli borçla birc kapatan açıldıkça acılan borçlardan gözümüzün önünü göremediğimiz bi evlilik belki bu sefer düzelir diye giden altın inci onlarda da gözüm yoktu duzelseydi bende evimi neden tasidim ailesinden uzak olsun sürekli onlardan maddi destek geldiğini bildiği icin borç açmasın istedin ama hata etmişsin ev taşımak çözüm değilmiş

İnsanız, hata yapabiliriz, bir şeyleri mahvedebiliriz. Ama mühim olan farkına varıp tekrar aynı hatayı yapmamak. Kayınvalideden uzak olmak için taşındık demekle eşimin ailesi destekti onların kıymetini bilemedim arasında bariz çelişki var. Şimdi böyle diyorsanız aldığınız fevri bir kararla ileride de şimdiyi anıp o zamanın kıymetini bilemedim deme ihtimaliniz çok fazla.
Eşinde değişmesini istediğin şeyler neler? Ayrıca eşinin ailesinden başta uzak durmayı istemenin sebebi nedir? Siz o semtte otururken onlar kötüydü de siz taşınınca mı iyi oldular? Oraya gidince ne olacak, hangi konuda destek olacaklar, siz o semtte otururken size hangi konuda desteklerdi? Kusura bakmayın epey sordum sorguya çeker gibi oldu ama konunuz o kadar eksik ki. Bazı şeyler bilinmeden yorum da yapılmıyor..

peki annen ne dedi bu işe

taşınıldı, yerleşecek ne var ki bu kadar dert edinilen

yani orada yaşayıp alışamasan yine anlayacağım da daha sen evde oturmamışsın bile

biraz da sabretmek, direnmek lazım

hemen kaç kaç olmaz ki

eşimle anlaşamadık kavga et, ailelere duyur, hadi taşın aman sevmedim anneme gideyim

bir dur, bir nefes al, bir yerleş, bir dolaş

eşya sıkışık olursa olur da bu tarz ile devam ederseniz evlilik kalmaz o zaman da eşyasını dert edeceğiniz bir eviniz de olmaz

Bakın ben ne yaşadıysam elimden geldiğince aileme göstermekten kaçindjm ama sorunlar öyle buyuduki artık büyüklerde dahil oldu söz verip verip herkese bildiğini okudu o da benim tersine öyle vurdum duymazki anlatamam

Bitirsem bitiremiyorum şu an tek istediğim eski semtime dönmek orda her şey benim için çok daha güzeldi

Bir iki tavsiye verecektim ama böyle markette istedigini tutturan cocuk canlandı gözümde.
Bilemedim.

Orada her şey daha güzel olsaydı taşınmak istemezdiniz. Yeni bir baslangica ihtiyacınız var. Bir adım atmışsınız.
Yerinizde olsam içinde bulunduğum bu yeni ortami nasil guzellestirebilirim bunu düşünürüm.

Back