psikolojim bozulacak diye korkuyorum....kilo alamlıyorum!!!!!

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
bu başlığı okuyan daha ne istiyorsun diyecek ama çok farklı..26. haftadayım.hala iştahım yok...çok iştahlıyım diyenlere öyle özeniyorum ki.........daha 1 kilo aldım...hiç yemek yiyesim gelmiyor. zorla yiyorum...sürekli nasıl yicemi üşünmekten sıkıldım........çok şükür bebeğimin kiilosu iyi...aslında istediğim sanırım iştahlı yemek yemek.....ve nasıl yiyeceğimi düşünmemek.......ne yapacağım ben?

Mide bulantıların geçmemiş anladığım kadarıyla.Çoğu gitmiş azı kalmış zaten azıcık daha sabretsen doğuracaksın.Bebeğinin de durumu iyiymiş maşallah.Annelik fedakarlık işte azıcık daha sık dişini sonra bol bol yersin.Çok zor bir durum tahmin edebiliyorum.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.O an bunların hepsi unutulacaktır eminim.

canım ters birşey olsa doktorun uyarırdı seni. Bende 20ncı haftadan sonra almaya başlamıştım bence çok şanslısın keyfini çıkar

canım bebeğinin kilosu iyimiş bak ne guzel.Benim teyzem hamile kaldığında 61 kiloydu,doğurduğunda ise 60:))) ama bebek çok iyiydi.ıştahlı olmaman çok normal değilmi,çok beter bir mide bulantısı dönemi geçirdik,herseyden tiksindik.Daha yeni yeni kendimize geleceğiz.Daha öncede sormustum sana.Elevit kullanıyormusun.Bu ilaç iştah actı cunki bende.

canım maşallah baya yol almışın.benimde öyleydi.ben de 22 haftalık hamileyim.ama bebekte sorun yok şükür.ben nasıl iştahımıaçtım onu anlatayım belki faydası olur sanada.öğün atlamamaya çalıştım bi lokma da olsa zorladım.özellikle sıvı gıda almaya çorba gibi.içemeyince meyve suyu taze sıkılmış tabi.aralarda elma alıyordum elime mesela hiç değise bir kere ısırıp bırakıyordum çok da yüklenmedim.ara ara bir iki ceviz filan atıyordum ağzıma.şimdi daha iyiyim şükür.ama strese girince canım hiç bişey istemiyor.ha bir de canım bişey mi stedi hemen alıyordum onu,böyle böyle açıldı biraz iştahım.bence çok sıkıntı yapma düşünme.olumsuz bişey olsa dr der sana.
sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah.

canım çok sağol cevabın için.....aklıma bişey takıldı.normalde doktorun dediğine göre kasımın 12 sinde 6. ayım bitecek...ama haftama göre 26. hafta 7. aya giriyormuş.internette öle yazıyor...ben kaç aylık hamileyim şimdi?

bende sen gibiyim çok iştahsız.27haftam bitti ama iştah sıfır.eşimin zoruyla bebişin hatrı için yiyorum sadece..canım hiç birşey istemiyor meyveden başka..ama benim bebişte iyi çok şükür.yemek vakti gelince miğdem bulanmaya başlıyor resmen .

canım çok sağol cevabın için.....aklıma bişey takıldı.normalde doktorun dediğine göre kasımın 12 sinde 6. ayım bitecek...ama haftama göre 26. hafta 7. aya giriyormuş.internette öle yazıyor...ben kaç aylık hamileyim şimdi?

canım hafta hesabı değil de gün hesabı yapacaksın yoksa karışıyor.ben de karıştırmıştım da:))1 ay 30 gün 1 hafta da 7 gün 26 hafta 26x7:182 gün. 182/30:6.2 yani 6 ay 2 günlük hamilesin:))
6.ayı doldurduğun anda 7. ayı yaşıyorsun ama 7 aylık değilsin.örneğin 27 yaş 3 günlüksen 28.yaşı sürüyorsun ama 27 yaşındayım dersin.umarım anlatmayı becerebildim..

bu arada umarım daha iyisindir.sevgiyle sağlıkla kala.s.

takma kafana bence.ben 23.haftanin icindeyim 6 kilo aldim senin durumun gayet iyi..benim arkadas 6 kilo dogum yapti bebegi cok saglikliydi sadece zayif dogdu o kadar dogduktan sonrasi kolay büyütürsün günde 2bardak süt ve cesitli 2 tabak meyveyle bebegimiz besleniyomus zaten kendini yemeye zorlama

Canım ben 25. haftamdayım. iştahım orta karar ama ben de 1 kg aldım. Dr. normal diyor. Takmamaya çalışıyorum. 71 le hamile kaldım 72 kiloyum şu anda. Bence sen de takma bünye dengesini biliyo...

sen kendini,yemem lazım yemem lazım,artık iki can oldum daha çok iştahlanmam lazım diye diye çok kasmışsın.:emir_bebek:
bu yüzden psikolojini zorluyorsun,ters tepiyor iştahın kapanıyor sıkıntından dolayı.
sen rahat ol,canın ne istiyorsa ye var olan iştahınla,zaten bebeğin ihtiyacı olan besinlerin sinyalini sana vericek.buda iştahına yansıyacak.yerimseniben

bende 27 haftalık hamileyim ve toplamda 3 yada 4 kilo aldım..ama zaten kilom var çok almamam gerekiyor..benim doktorum sadece öğle ve akşamları et yanında kurubaklagil ayrı ayrı,salata,yoğurt yememi söylüyor, çorba bile içme, sadece bir öğünde menemen yeme bunların bebeğe hiçbir faydası yok diyor...bunun yanında benim de eskiden daha kötü olsa da iştahım çok yok en azından 6 ay hatta 9ay boyunca her öğün et ye denince ister istemez tiksiniyorsunuz...ben zaten 150 gr kadar bir ızgara et yediğimde doyuyorum...size de doktorlarınız böyle şeyler söylüyormu merak ettim...bu arada su ve süt dışında hiçbirşey içmiyorum aburcubur yemiyorum...anlayacağınız ağzımın tadı hiç yok...

Bende bendemi bir sorun var diyordum ama benim gibi olanlarda varmıs.ılk 4 ay hiç kilo almadım aksine 3 kilo verdim.şimdi 23 haftalık hamileyim annem yanımda kalıyor hazırlayıp yemek onume gelince mecburen yıyorum yoksa hiç yıyesim yok.2 hafta once tartıldıgımda 54 dum ama 2 haftada 3 kılo almısım 57 oldum yani.Ama hala kendmi zorluyorum yemek için.

bende 27 haftalık hamileyim ve toplamda 3 yada 4 kilo aldım..ama zaten kilom var çok almamam gerekiyor..benim doktorum sadece öğle ve akşamları et yanında kurubaklagil ayrı ayrı,salata,yoğurt yememi söylüyor, çorba bile içme, sadece bir öğünde menemen yeme bunların bebeğe hiçbir faydası yok diyor...bunun yanında benim de eskiden daha kötü olsa da iştahım çok yok en azından 6 ay hatta 9ay boyunca her öğün et ye denince ister istemez tiksiniyorsunuz...ben zaten 150 gr kadar bir ızgara et yediğimde doyuyorum...size de doktorlarınız böyle şeyler söylüyormu merak ettim...bu arada su ve süt dışında hiçbirşey içmiyorum aburcubur yemiyorum...anlayacağınız ağzımın tadı hiç yok...

canım bana da doktor menü vermişti......işrahım da zaten yok.çok strese girdim ilk başta...nasıl yicem diye...ama sonra kendimi kasmamaya çalışıyorum.yersem yerim yemezsem yemem diyorum napıyım...ben 1 bardak sütü zor iç,iyorum..2 bardak süt diyor doktor...yoğurt yiyemiyorum..onu da yiyecen dedi.......napıyım midem almıyor.

darısı ilerde benimde başıma inşallahkaydirigubbakcemile3
doktor normal demiş bebeğinin kilosunu psikolojini bozma boş yere
benim arkadaşlarım fln vardı hamile olanlar o kadar çok kilo aldılar ama kiloyu kendilerine aldılar bebeğe değil anlaşılan seninde tam tersi oluyor ee tabi bu da çok iyi birşey

23 hafta 1 günlüğüm 15 ko aldım tam 15 kilo benimde bu durumdan dolayı psikojim bozulacak inşallah ben da almam sen alırsın offf

ya benim doktorum ultrason cihazından her gittiğimde bebeğin vücut ölçülerine göre aaa hiç et yememişsin ya da hiç kalsiyum almamışsın diyebiliyor...ama sorun şurdaki ben hep et yiyorum, her gittiğimde stres oluyorum konumuz sadece bu valla zor soru soruyorum nerdeyse....benim doktorum gibi doktoru olan var mı ben çok sıkıntı yapıyorum bu yeme işini arkadaşlar...

[
canım değğiştir doktorunu ya.yok mu öle imkanın.bak bana doktor 2 bardak süt demişti benim çok midemi bulandırıyor süt...yoğurtta yiyemiyorum. halbuki ikisini de çok severdim..benim dayım da kadın doğumcu ona sordum.o da 1 bardak süt yeter..dedi.doktordan doktora değişiyor yani.

X