Psikolojik yorgunluk sabır taşması...

Evleri uzak bekledikleri yer bize yakın bi semt gece 1 olunca ne dicem ki gelmesinlee desem osaatte nasıl dönecekler. Tamam hata onlarda o saate kdar durmasınlar ama emin olun o hikayenin acımasızı ben ilan edilirdim. Şimdi eşim benim tarafımda ama bu sefer hiç gelmezlerse kimin tarafında olur bilmiyorum.

Onun aileside gelmez bigün önceden ararlar illaki. Normlde akşamları sofra kurardım ama 2-3haftasonudur kahvaltılık börek çörek falan koyuyorum onlar varken. Kahvaltılar benim için cidden özel onlar gelmeseydi eşime daha güzelini hazırlardım belki ama onların gelişi o kahvaltı havamızı bozsun istemedim. Çünkü eşimin bi pazar günü var. Onların sevdiğini eşim yemeyecek eşimin sevdiğini onlar. Ama o hava gerginlikten ötürü bozuldu yine bişey farketmedi

Birde 2 haftaönce karnın açmı acıkır mısın dedim tok dedi kuzen acıkmam dedi. Eve bişey almamıştım dışardan söyleyecektik. Sonra saat 12falandı acıktım dedi eşimde kız sana sordu niye yok dedin diye kızdı bişey hazırlamadım ogün kalhvltılıkta koymadım bilerek değil filme daldım unuttum sonra aabah aklıma geldi çocuk acıktım demişti aç yatırdım diye.

Kızlar bu arada hatalarımın farkındayım fazla yumuşak yüzlüyüö onlara karşı. Aöa eşimin sonraki davramışlarından tepkisinden emin olsam hiç burayada yazmaz direk gelmesinler herhafta diye kızar çıkışırdım. Ama işte kadınızya huzur kaçmasın diye kırk takla atıyoruZ

devam o zaman.

İşte konu açma sebebim bu. Yani ymek yapmasam kahvaltı kurmasam aslında yine gelecekler. Surat assam eşim ne surat asıyorsun diye kavga eder. Suratı hiç sevmez. Rahatsız olduğumu zaten onlar geldiğinde üstümi değişerek odamın kapısını kapayarak gece üstlerini başka yerde değişmelerini söyleyerek (Lavaboda ya da salonda odamda değil) hatta dün çıkan tartışmada savrulan sözlerle zaten normal insanların anlaması gerekir. Ama eşime bazı şeyler normal geliyor tamam beni anlıyor ama 10tane şey varsa 4ünde 5inde benle aynı fikirde.
Haftaya program yaptım. Pazar günüde başbaşa olalım dedim. Tamam dedi ikisine de.
Huzur çok kolay kaçan bişey ve cidden okadar saçma seylerde huzurum kaçtıki ailesi yüzünden biz başbaşayken çok iyiyiz kavgalara bakıyorum hep onun ailesinden birileri yüzünden huzurumuz kaçmış. Yine aynı şey olsun istemiyorum. Uzaklaştrmak ama kimseyi kırmadan kovmak zorunda kalmadan eşimle huzurumuz bozulmadan olsun istedim.
Zaten kolay olsa buraya yazmazdım ki

Ya öyle program yapmanıza ne gerek var?
Eşiniz açıkça "kuzenler lütfen bir süre bize gelmeyin,malum suyunu çıkardınız,son zamanlarda,artık ben de karımla ayağımı uzatıp evimde dinlenmek istiyorum,başım ağrıyor,sürekli sizin evdeki varlığınızdan sakinlik istiyorum" diyemiyor mu?

bahanelerin var kendine göre.
eşin anlayış göstermezse eninde sonunda huzurunuz kaçacak zaten bu olayı çözmeye çalışırken.
bazen herşeyin kolay bir yolu olmuyor.
olay diğer kişiye endeksliyse ve o kişi tepki gösterebilecek potansiyeldeyse.
kötü olmayı göze alacaksın.
ama sen de misafirperverlik adına çok abartmışssın.

kalabalıkta yapılan kusurun tenhada özrü olur mu?

çok güzel öetlemişsin çok güzel söylemişsin...

Diyemiyor işte çekiniyor ailesinden. Tek çocuk eşim ama annesi babası zamanında bi şikayet ettiğinde "sen onlara kurban ol" demiş insanlar eşim çok üzülmüştü ben sizin tek oğlunuzum böyle diyorsunuz diye. Aile bağları çok acayip garip. Aslında elime almam lazım konuyu sürekli ailesine karşı eşimi üstün gösterip duruyoruö biraz sevsinler diye.
Daha geçenlerde bu öocuklardan birinin babası eşime. Sen hayırsızsın evini ayırdın ailemdem falan demiş. Eşimde ya ne yapacaktım elalemin gül gibi bakıp büyüttüğü kızı eve hizmetçi mi alacaktım tabiki ev açıcam demiş evlendim ben adı üstünde demiş. Alışmışlar kalabalık içinde olmaya. Bievde 30 kişi kalır aynı tastan yemek yer. Acele davranmazsan aç bile kalırsın. Eşimde yavaş yavaş dedi bana halledicem dedi. Normalde evimden öıkmazlardı şuan sadece bu kuzenler kaldı sürekli gelip giden dedi. Oyğzden evimi uzağa taşıdım senle rahat olmak için dedi. Hal böyle olunca çok yüklenemiyorum.

O zaman bile bile evlenmişsin arkadaşım.
Kayınvalideyle gelinin aynı evde oturması bile normal karşılanan bir ailede,kalabalık içiçe yaşamayı seven insanların arasında bu yaşadıkların çok normal.
He dersen ki ben bilmiyordum,o zaman da eşin seni fena kandırmış derim.

Nişanlanana kadar aile içine çok girmedim. Kalabalık birarada olduklarını biliyordum tabiki ama yüzsüzlükleri yoktu. Eşim zaten karıştırtmıordu karıştırmadı da. Ne söylediyse yaptı tabiki. Uzak oturıypruz onların hepsine benim aileme yakınız o dediğini de yaptı. Ama aile fertleri evlemdikten somra beklentilere girmeye başladı. Eşim evlenmeden çncede sürekli uzak olmak istiyrdu ve gerçekten de uzak. Bitek bu kaldı işte. O kadar mesafe koyunca herkese şimdi daha fazlasına çekiniyor

Hatta geçen benek mevzusu oldu herkes annesine bırakıyor çocuğu ben bırakmam evinde olsun o gürültüye sokmam çocuğu karım zaten çok iyi bi anne olur akıllı merhametli neden size bırakayım ki iki elde büyüyen çocuk şımarık oluyor zaten. Ama çocuğun yeri annesinin yanıdır dedi. Sormada o anlaşamadığım kardeşine dönüp bilinçli bi şekilde "ama sen blue_suedein herşeyiyle ilgileneceksin gelip hastane de de evde de o toparlayana kadar dedi kız ırım kırım yaptı "eşek gibi yapıcaksın" yoksa bana abi deme dedi. Olaylar farklı gelişmişti direk anlatınca garip gelebilir bu mevzu ama çok yerinde zamanında oldu.
Tabi çocuğa daha var

fazla anlayıslısınız ne ya her hafta her hafta bırde gecenın bır yarısı gelmeler , acık ve net ısımız var gelmeyın dıyeceksınız. gerekırse telefonu ve kapıyı açmayacaksınız.
eve gelırlerse de bır kere servıs yaptıktan sonra ıkıncıye yerınızden kalkmayacaksınız, kumandayı sız alacaksınız ne ıstersenız ona bakacaksınız...
hatta yuzsukluk edıp gelmeye devam ederlerse onları evde bırakıp sız dısarı cıkacaksınız..

Nekadar ayip, senin evine uc tane erkek kuzen geliyor? Yeni evli ciftin evine? Cok ama cok ayip. Ustelik uc erkek! Hic yakismaz.

Bence kayinvalidene sessizce soyle, buyursun gelsinler, ama gece uygunsuz saat, ustelik pazar kahvaltimi kocamla basbasa yapamiyorum anne. Sen uygun bir dille kuzenlere iletirmisin de. Yada bir gece kayinvaliden sizde kalsin, geldiklerinde genclere uygun bir dille kalamayacaklarini, saatin gec oldugunu, ayip oldugunu soylesin.

Saka gibi. Benim esim uc tane bekar kuzenini her hafta evinde misafir etse, bilemem yani. Annem veya babam duysa herhalde damatlarini keser dograrlar. Bizde pek hos karsilanmaz. Bana guvenmediklerinden yada onlara guvenmediklerinden bile degil, elalem demez mi bu ne samimiyet. Genc karisinin yaninda uc delikanli.

Bu ne sacmalik ya birde yatiyorlar.
Bahane uretmeyin aradiklarinda esimle vakot gecirecegim desin esin.hafta kci yogunuz haftasonuda dinlenmek istiyoruz desin esek degillerse anlarlar.

Konuyu gereksiz kelime israfı ile uzatmışsınız,ne gerek vardı bukadar uzatmaya detay detay...nyse hata etmişsiniz girip odanıza çıkmayacaksınız geldiklerinde.özenip kahvaltı hazırlarsanız her hafta gelirler tabi.odana gir ihtiyacın oldukça çık , tekrar geri gir.hala anlamıyorlarsa direk söyle ki ben öle yapardım...

Kemdimi tam ifade etmek istedim aile yapısını kişileri ki tam akıl alabileyim diye.
Odama girip çıkmadığım oldu işlerine geldi

Anneme söyledim telefonda eşimde yamımdaydı çok kızdılar öyle saçma şeymi olur diye. Eşimde onlar süt kardeşim falan diyince ne bileyim oğlum ben burda rahatsız oldum sen rahatsız olmıyprsan bilemem dama ayıp yeni evlisiniz genç karın var evde etrafta komşular ne der dedi. Galiba sona yaklaşıyor bu durum eşimin üstündeki baskı bişeyler yaptıracak inşallah. Bize de çok ters. Hatta bikere dışarı çıktık eşimin 2 arkadaşı vardı. Annesi kızmıştı ne işleri bar yanında onların nişanlın bar yanında ayıp değil mi ben istemem öyle şey demişti. Yine şaf arasında söylemeye karar verdim. Buraya yazmasam o cesareti alamayacaktım. Birilerinin beni tokatlaması lazımmış. Teşekkür ederim

esimin bir lafı vardır bencok derin ona düsünmedin diye oda düsünmemei bekleme insanlar düsünmezler istedipiğin istemediğin ne varsa söyle diye.birse bazı insanlar vardır özverili yani okadar vericiki verdikçe kendinden gider yok sunu düsünüyum yok ayıp yok olması gereken derken kendilerini yerler.iki yolunuz var ya bugunlerde aglayıp aglayıp devam edeceksiniz vvede muhtemelen ilerdede aglama nöbetlerine gireceksiniz.yada kuzenlere ya kuzenler bir haftasonumuz var az esler biraeada zaman gecirelim müsait degilz diyeceksiniz ve derin bir oh cekeceksiniz

baskasının her dediğini yapmayarak küçük düsecekse esin düssün ki o küçüklük degil baskasına muhtac olmadan kendini ezdirmemektir

hep anneme kızmısımdır eve gelen misafirin elini öp kızım ananemde aynıydı.kuzenlerime saygı geregi kayınvalide kayınpedere hiç konusma karsı cıkma sonuc noldu biri bosandı biri cok mutsuz. sınırlar vardır evet elen misafire iyi davranılır ama misafirde bilecek misafirliğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…