Psikolojik yorgunluk sabır taşması...

yapmayın kendinize bu eziyeti
eşiniz de yapma diyormuş
eeee niye o zaman bu hizmet çabası?

3 ayrı sucuklu yumurta nedir? siz bir villanın aşçısı değilsiniz

Yaparsın yaparsın göze görünmez yapmazsın lafı olur. Eşim böyle söylüyor ama yapmasam bu sefer şöyle olsaydı böyle olsaydı derdi. Ben kendimi kötü hissederdim üçe böldüm tavalara ayrı ayrı yaptım çıktım işin içinden. Eşimde bazen tuhaf küçük bir örnek vereyim salam almaya çıktı kahvaltı için ne alacağını söyledim gitmiş onların istediğini almış hindi salamı hiç sevmem mesela ben biliyor. O da aşırı misafirpeever benim misafirlerime karşıda öyledir sever sayar ama haftaya gelmelerine nasıl emgel olsam diyorum. Misafiri çok severim ama böyle misafirlik olmaz.

Yanlis
anlamayin ama iyi niyetinizle basiniza is asacak gibi duruyirsunuz fazla iyi niyetlisiniz esinuz kuzenlerine mahcup olmasin diye kuzenleri esiniz istemedi halde kabul esip hem kendinizi hem esinizi ihmal ediyirsunuz bu araniza daha fazla sorunlar acabilir

Mesela esim birlikte olmak istedi ama icerdekiler yuzunden uyuduk dediniz bu esinize sinir yapmis olabilir ona bozulup yumurtayi bahane etmus olabilirsizin asiri hizmetiniz onlari fazlasiyla memnun etmeniz onlarin devamli bir ayaginin orda olmasini sagliyor ve farkinda olmadan birbirinizden uzaklasacaksiniz gibi duruyir

Bence esinizon dedigi gibi misafirligi kalmamis kalkip caylarini kendileri alsinlar hadi gwldilerde genc ciftin evinde her haftasonu yatiya kalmak nedir

Soguk davranin eve almayin demiyirum ama bunu olculu olacak sekilde mesafeyle halledin derim yoksa ileride daha buyuk problemlerden dolayi konu acabilirsiniz

Bende böyle düşünüyorum ama o gün geldiğinde soğuk davranamıyprum dün güya çay demlemicektim. Eşim gelirken kola alın dedi. Bana da kola içsinler enaızndan uğraşmaZsın dedi. Kola doldurayım dedim çocuk çay istedi falan. Eşime haftaya bi planımız yok dimi dedim boşuz oda yok dedi. Şiödi gelince söylicem haftaya ararlarsa yengenizle plan yaptık başka zaman gelin falan desin diye.
Evet gece uyuma mevzusunu sinir yaptı onu istemedim reddettim sanmış ama ben ytandığım için öyle yaptım ses gider ayıp dedim.

Gece 1 den sonra birakin erkek kuzen kaynim dahi gelemez bize keyfi olarak ben kabul etsem esim olmaz der herseyin bi olcusu ve zamani vardir misafir misafirligini bilecekki sende ona hizmette kusur etmezsin hadi onlar bekar oldugu icin genc evli ciftlerin evine gidilmeyecegini akillari almiyor esiniz bi abi olarak bunlari solesin bence

Biri öyle biri öyle sevince sanki yapmazsam misafire ayıp etmişim gibi ben rahatsız huzursuz oluyorum elimde değil. Annemden böyle görmüşüm ama benim aileme gelenler böyle değildi ki. Nezaketen yapıldığını bilirlerdi. Böyle alışmışım.
Her hafta yastık yüzü çarşaf yıkayıp asıp ütülemekten de bıktım. Aşırı titizim bide yıkamasam koysam haftaya geldiklerinde aynı şeyleri onada içim huzursuz oluyor.

O kadar yatılı erkek cidden zor oluyor. Üstümde eşıfman vardı değiştim eşim kalsın eşofman senin evin burası dedi. Ben yine de pantolon falan giydim. Bide senin bana demen lazım böyle dolaşma diye dedim. Akraba da olsa erkekler ayıp böyle dolaşmak dedim. Tuvalete giriyorum çekiniyorum mesela afedersiniz tuvaletimi tuttum gece boyu eşimde biliyor.
Yolcu etmedim zaten giderlerken galiba bunu takıyorum hala ayıp mı oldu diyorum. Ben bu salaklıkla titizlikle daha çoook üzülürüm
Hicbirimiz ailemizden böyle görmedik canım zaten ama böyle her hafta enayi yerine konmak istemiyosan yapmayacaksın bu kadar basit bunun başka çözüm yolu yok

Bende böyle düşünüyorum ama o gün geldiğinde soğuk davranamıyprum dün güya çay demlemicektim. Eşim gelirken kola alın dedi. Bana da kola içsinler enaızndan uğraşmaZsın dedi. Kola doldurayım dedim çocuk çay istedi falan. Eşime haftaya bi planımız yok dimi dedim boşuz oda yok dedi. Şiödi gelince söylicem haftaya ararlarsa yengenizle plan yaptık başka zaman gelin falan desin diye.
Evet gece uyuma mevzusunu sinir yaptı onu istemedim reddettim sanmış ama ben ytandığım için öyle yaptım ses gider ayıp dedim.

Bende ayip olur dusuncesini fazla yasayan biriyim

Kafama cok takarim karsi taraf kirildi mi alindi mi ayio oldu mu diye ama burda onlardan cok esinizi onemsemelisiniz

Alin karsiniza konusun ben sana karsi ayip olur diye onlari istemiyorum sanilmasin sen mahcup olma diye bunlari yapiyorum bende basbasa kalip beraber zaman gecirmek istiyorum deyin

Hatta onlarada acik acik soyleyin biz her hafta musait olamiyoriz siz geliyorsunuz diye evde kalmak durumunda kaliyoruz

Zaten hafta ici cok yoruluyoruz hafta sonlari islerimizi falan halledemiyiruz falan degin

Hatta bir iki hafta atlatirsaniz bi kac gelisleeibde su kusursuz misafirperverligi bi kenara birakirsaniz belki onlarda vazgecer

Kafamda yeni evli ciftin evi degilde beraber yasayan iki genc arkadasin evi canlandi gozumde

dşüncesizmiş resmen kuzenler o saatte gelinir mi ya 1 yokuz 2 yokuz deyin 3. de yüzsüz değillerse anlarlar sanırım

Siz sürekli ayıp olur mu diye düşünüyorsunuz ama farkındaysanız onların aklından ayıp kelimesi dahi geçmiyor. Bu kadar ince düşünmeyin. Eşiniz derse belki alınır ama bir büyüğün uyarması lazım. Kendi evlerinde rahat edemeyince sizin evin mesken tutmuşlar.

O kadar saat eve gelmemizi beklemişler diye bende bişey diyemedim. Şmdi eşim aradı program yapmışlar eşimde demişki ben gelemem kız zaten yoruldu gece de gündüzde bide kalbini kırdım gelemem" demiş. Film almış bişeyler almış vakit geçiririz dedi. Kolum ağrıdı sinirlenince sol koluma ağrı giriyor uyuşuyor ben gelince ovarım dedi. Eşimi küçük mü düşürdüm acaba demeye başladım ama napiyim insanım bende
Geçen haftada taö gittiler dedim geri gelmişlerdi bide tam film izlerken maç var maçı açın dedi biri eşim açmadı diye bozuk attı. Ufak ufak belli ediyor ama bitanesinin yaşı 20 ailesiyle oturuyor bisıkıntısı yok keyfe geliyor. Öbürünün annesi babası yok ona oyğzden çok kıyamıyorum ama kıyamadığımı anlamayıp sanki yapmam gerekiyormuşa dönüyor olay. Diğeri pişkin uzatır ayaklarını oturur yenge çay verseme der.
Geçen eşim yanlarında şöyle dedi "x i de çağırdım gelmedi evlisin evde karın var ayıp belki rahatsız olur nişanlanırım evlenirim falan evinize öyle gelirim bi akşam yemeğinizi yer gideriz bekar değilsin artık" dedi. Ama hiç üstlerine alınmadılar
Hatanın çoğu sizde gun gelir yaptığınız iyiliklerin karşılığını gormezseniz çok büyük hayal kırıklığı yaşarsınız
Fazla kendinizi germeyin üzülür kirilirlar diye
Kimse sizin yaptığınızı yapmaz
Sizin misafir agirlamaniz normalin üstünde heralde bu kadar rahat ettirirseniz her hafta gelirler

Hadi kuzenler genc cahil cocuklar anlamiyolar bu durumu diyelim
Ama bunlarin anaları babaları hic mi bisey demiyolar ayip oglum evli bi ciftin evine surekli gidilmez diye
Sizde lütfen kabul etmeyin surekli
Ayip olur diye bu kadar fedakarlik yapmayin

Eşim evde o sebeple çok giremedim. Eve geldi bişey yemedim diye üzülmüş girdi mutfağa bişeyler hazırladı bana. O an daha kötü oldum başkalarına ayıp olmasın diye düşünüp sonra stres olup üzmemem gereken birini üzüyorum. Ama biyandan onlara az gelmelerini söylemesi gereken kişide kendisi. Ben desem ya da farklı davranarak hissettirsem kızarda.

Şimdi sonuç olarak benim eşimle konuşmam gerekiyor ama öyle konuşmalıyım ki hem kuzenlerini sevmediğimi istemediğimi düşünmesin hem kapris zamnetmesin. Çünkü bişeye bozulunca ya da kızınca o anlayışlı adam kalp kırıcı olabiliyor. Sonra pişman olup affettirsede kalp kırılmış oluyor. Bende bu mesele yüzünden aramızda tartışma dahi çıksın istemiyroum.

Eşim birtanesiyle tartışmış masada bişeylerin hepsini yemiş diye hani ben kahvaltı yapmadım ya emson telde konuşuyorlardı "sen insan olsan kız kahbaltıya gelmedi iştahlı iştahlı masada ne var ne yok süpürücene şuda yengeme kalsın enazından derdin" dedi. Bu seferde esirgemiş gibi oldu öyle demeseydin sanki yediğinde içtiğinde gözümüz kalıyor gibi olmasın dedim. Ben öyle deyince eşim geldi yanıma hala onların kırılmasını düşünüyorsun dedi sonrada birkaç sevgi sözcüğü işte. bende herhafta üstüste olunca yoruldum biraz sadece dedim. Ama konu orda kapandı ve yüzdeyüz eminim ki haftaya yine geliyoruz diyecekler. O an geldiğinde öyle bişey demeliyim ki eşim hem bu haliyle kalsın bana karşı merhametini korusun hemde karşı taraf evimizde istemiyoruz şeklinde algılamasın.

üstelik bu kuzenlerden biri de nişanlısı şehir dışından kalmaya geldiğinde sürekli kız arkadaşıyla evine gelen bir arkadaşından şikayetçi olduğu halde böyle yapıyor.

Bence bu durumu yaşamanız,tartışmanız,kusmeniz,onların yanında barismamaniz,aglamanız çok çok iyi olmuş. Artık bu bahaneyle elinizi birşeye surmeyin.o kuzenlerinizde birdaha kafasına dank ederde zırt pırt gelmez bu bahane ile.ben tahammül edemem valla. Bune çoktan kovmuştum, eşimle beraber hepsini disarda eğlenin hadi diye.gecede yatıyoruz yorgunuz diydmiyor musunuz ?

acmayin telefonu cok mu zor yani gecenin 1inde.
esiniz size daha ne desin,siz rahatsiz olmadiktan sonra onlar icin bedavaya ye ic yat ne rahat.
kuzenler arasinda ayip olmaz,oglum yengenizle basbasa kalmak istiyorum gelmeyin desin esiniz bu da mi zor Allah askina?

Hepiniz yorumlarınızda o kadar haklısınız ki yavaş yavaş açılsamda hala kalp kırmaktan korkuyorum karşımda kim olursa olsun. Anca bana bişey diceklerki öyle sustururum ağır dilimle gerçi öyle bişey olsa bana kalmadan eşim karşılığını verir ama böyle durumlarda me o ne de ben hiçbişey diyemiyoruz yanlış anlaşılma korkum herzaman hayatımın her alanında hep fırsat kaçırmama sebep olmuştur zaten. Bu mesele bitse başka bir akrabasının başka birşeyi çıkıyor. Hayır demeyi öğrenmek 28 yaşından sonra çok mu zor?!

Bence bu durumu yaşamanız,tartışmanız,kusmeniz,onların yanında barismamaniz,aglamanız çok çok iyi olmuş. Artık bu bahaneyle elinizi birşeye surmeyin.o kuzenlerinizde birdaha kafasına dank ederde zırt pırt gelmez bu bahane ile.ben tahammül edemem valla. Bune çoktan kovmuştum, eşimle beraber hepsini disarda eğlenin hadi diye.gecede yatıyoruz yorgunuz diydmiyor musunuz ?
Uyanık olduğumuzu biliyorlardı biz evlerine gittiler sanmıştık çoktan o saatte.
Aynı şeyi bemde düşündüm ama olan bana oldu yine gözyaşlarıma aç kalmama sinir bozukluğuna

Zaten söyledim duydular dışarda kahvaltı yapın demesini bilmiyor muyum? Mecburmuydum dedim. Ne dışarısı sosyetemiyiz biz dedi. Neden sosyeteler mi dışarda kahvaltı yapıyor sadece dünden beri hiç oturmadım dedim sonra da kısık sesle. O an dank etti zaten eşime de. Nolur yanımıza gel demeye başladı sonrada

Gercekten inanamiyorum su an ya bu kadar dusuncesizlik olmaz. Sahsen ben bi yere giderken 10 defa dusunurum ayip olur mu arasam mi ne zaman arasam ne desem ne alsam diye. Evli olan insanlarin evine bekar kuzenlerin bu kadar sık gelmesi hic dogru degil. Musait degiliz yorgunuz demek bu kadar zor mu?

Esiniz bekar degil evde onun bekar evi degil,
Esiniz alsin karsisina konussun ,emin olun evlensinler surum farkli olur ,
Sizde iplemeyin geldiklerinde yeerinizden bile kalkmayin,
Saygi sevgi hersey bir yere kadar ,
Aciktim diyen olursa ,yorgunum elim kolum kalkmiyor diyin surat asin gelmezler

3ayrı misafire 3farklı tavada 3farklı tarzda sucuklu yumurta yapmanıza şok oldum! İnanın bunu ne duydum ne gördüm çevremde... bence size hizmetçi muamelesini eşinizden çok kuzenleri yapıyo ama siz de buna çanak tutuyosunuz. İnsan takılmaya gelir görüşür ama yatmaya evine gider ya ne terbiyesizlik bu. Eşiniz ağırlığını koysun yukard arkadaşın dediği gibi karımla başbaşa kalıcam beyler desin. Sanki ne... Siz de eşinize cilveli şekilde seninle biraz başbaşa kalmak istiyorum bi düzen getirsek kuzenlerin evdeyken sana yaklaşamıyorum vs deseniz kapris yapmadan derdinizi söylemiş olursunuz; bu hafta gelmelerinden yırtarsınız gibime geliyo:))

Back