• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik olarak darma dumanım!!!

Insomnia21

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
213
174
103
Bu ilk konum olacak
Her şey geçen yıl başladı benim için ilk defa ailemden ayrıldım üni birinci sınıftım pozitif bir insandım AMA okuduğum şehir küçük ve çok can sıkıcı insanları yoz ve kaba psikolojik olarak çöktüm ve doktora gittiğimde şizıfreniden döndüğümü 2 hafta sonra öğrendim doktorumun tavsiyesine olabildiğince uymaya çalıştım yaz geldi ve yine aynı şehirdeyim inanır mısınız gelmeden önce odamdaki perdeleri yırttım sinirimden tekrar psikiyatriye gittiğimde gerileme olduğunu söyledi ve tekrar ilaçlara başladım.Asıl sorun ailemin beni yetiştirme tarzında resmen istemedikçe ağzıma mamayı tıkadılar kendi başıma kalınca şaşırdım ne yapacağımı bilemedim babamla ipler kopma noktasına geldi ruh sağlığım için bir kalemde dahi silerim o derece kızlar (Bunları yazarken dahi ellerim titriyor) Oy kullanmak için gidiyorum ne olacak bilmiyorum umrumda da değil açıkçası ailemle yanındayken nasıl bir yol izleyebilirim özellikle psikolok arkadaşlardan yardım istiyorum
Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim:)

Anlamadığım aileniz için okumanız şizofren olmanızdan daha mı önemli?

Rahatsızlık boyutunu biliyorlar mı?

Kendilerine söyledim hastalığın boyutunu okumak konusunda bi sıkıntım yok yanlış anlaşılmasın ailemle olan bağım zedeleniyor ve ailem bireyselliğimin farkına yavaş yavaş varıyor normal bir şekilde konuşmak dahi bana batıyor çok gergin hissediyorum kendimi yavaşta düzelecek gibi duruyor hatta söyledim sizde psikiyatriye gideceksiniz diye bakalım ne olacak:(

Ben anlamadım ya sıkıntıyı.[/QUOTE
Olayı tam olarak anlatamadım yoksa çok uzun sürecek ailem bana karşı çok baskın üniye başladığımda ilk defa ayrılmış oldum ama şehire ve insanlarına ısınamadım strese girdim ki doktora gidip tedaviye başladığınimda şizofreniden döndüğümü bu yaşların(19-22)benim için kritik olduğunu söyledi aileme anlatım bu konuyu ama odun ebeneyinmlerim bi b.ktan anlamadı şimdi oy kullanmak için gidiyorum nasıl davranacağım konusunda yardım istiyorum

Kendilerine söyledim hastalığın boyutunu okumak konusunda bi sıkıntım yok yanlış anlaşılmasın ailemle olan bağım zedeleniyor ve ailem bireyselliğimin farkına yavaş yavaş varıyor normal bir şekilde konuşmak dahi bana batıyor çok gergin hissediyorum kendimi yavaşta düzelecek gibi duruyor hatta söyledim sizde psikiyatriye gideceksiniz diye bakalım ne olacak:KK43:
Şimdi ilk mesajında sorun okul ve yeni geldiğin şehir gibi duruyor. Ailenden ayrılına kadar pozitif bir insanmışsın. Demekki ailenin sana davranışlarında çook aşırı olumsuz bişey yok aslında.
Şizofreni tedavisi görüyorsun diye sana farklı mı davranmalarını istiyorsun. Böyle bir durumla daha önce karşılaşmadıkları için, anlamamaları normal bence. Bir sonraki randevuna anne- babanı da götürebilirsin. Doktor zaten onlarla da ayrı konuşacaktır.
Sen asıl dur bir kendini dinle. Senin psikolojini bozan okuduğun yerse, bu konuda bir çözüm düşün.

Başka bi üniversiteye geçiş yapabilir misin?
ortamın sana iyi gelmediği belli. 2 seçenek var,

-ya alışacaksın, görmezden geleceksin, okuluna odaklanacaksın, dişini sıkıp gün sayacaksın..

-ya da ordan kurtulma çözümleri arayacaksın. Yeniden üni sınavı- başka üniye geçiş vs.

Back