- 9 Ocak 2023
- 386
- 79
- 23
- 22
- Konu Sahibi IntheStarss
-
Evet ben de geçen sene aynı durumu yaşamıştım, durup dururken nefesim daralır gibi oluyordu ve aynı zamanda kendimi çok kötü hissediyordum psikolojik olarak. Anksiyeteden şüpheleniyordum o dönem. Sürekli nefes alıp verişimi kontrol ediyordum, sanki ciğerlerim küçülmüş de yeteri kadar nefes alamıyorum gibiydi. Ben üstüne düştükçe iyice arttı bu durum. Ben de yok saymaya başladım ve spor yaptım sürekli. Koşuya çıktım, koşarken burnumdan derin derin nefes alıp ağzımdan geri veriyordum ve gerçekten işe yaradı. Bunun tamamen psikolojik olduğunu anlamış oldum. Eğer bildiğiniz bir sağlık probleminiz yoksa kesinlikle psikolojiktir, korkmayın aslabu sadece nefesim aklıma geldiğinde oluyor ama psikolojik deyip geçemiyorum çünkü beni çok kötü etkiliyor. Nefes alıyorum ama verme kısmına gelince sanki az önce aldığım nefes yok olmuş gibi nefes veremiyorum. Sonra içim kasılıyor bayılacak gibi oluyorum halsizleşiyorum ne yapıcam Nasıl geçicek bilmiyorum. Başka yaşayan var mı bu durumu
Bilmiyorum yatma dışında herhangi bir pozisyonda duramıyorum. O kadar halsizim yani bu böyle devam ederse napıcam onu düşünüyorum bi de ek olarak midem de bulanıyo ofofff. Normalde de var bende hastalık hastalığı ama ilk defa bu kadar hayat kalitemi düşürüyor. Cidden ayağa kalkacak halim yok bu anksiyeteden olabilir mi kiEvet ben de geçen sene aynı durumu yaşamıştım, durup dururken nefesim daralır gibi oluyordu ve aynı zamanda kendimi çok kötü hissediyordum psikolojik olarak. Anksiyeteden şüpheleniyordum o dönem. Sürekli nefes alıp verişimi kontrol ediyordum, sanki ciğerlerim küçülmüş de yeteri kadar nefes alamıyorum gibiydi. Ben üstüne düştükçe iyice arttı bu durum. Ben de yok saymaya başladım ve spor yaptım sürekli. Koşuya çıktım, koşarken burnumdan derin derin nefes alıp ağzımdan geri veriyordum ve gerçekten işe yaradı. Bunun tamamen psikolojik olduğunu anlamış oldum. Eğer bildiğiniz bir sağlık probleminiz yoksa kesinlikle psikolojiktir, korkmayın asla
Bilmiyorum yatma dışında herhangi bir pozisyonda duramıyorum. O kadar halsizim yani bu böyle devam ederse napıcam onu düşünüyorum bi de ek olarak midem de bulanıyo ofofff. Normalde de var bende hastalık hastalığı ama ilk defa bu kadar hayat kalitemi düşürüyor. Cidden ayağa kalkacak halim yok bu anksiyeteden olabilir mi ki
Kalp kapaçıklarımda minimal kaçak var önemsiz dedi doktor ama bilmiyorum kaçak kaçaktır jdsşdn. Bi de şuanki durum başlamadan önce bi anda çok kötü oldum normal yatarken midem bulandı başım döndü çarpıntı oldu acile gittim tansiyon 8/7 serum takıp yolladılar. Sonra ben de zaten takıntılı bi insan olduğum için başladım kendimi dinlemeye ve son durum buuuKronik bir rahatsızlığınız var mı ? Ya da yakın zamanda sizi kötü yönde etkileyen bir olay yaşadınız mı?
Hayır yok bi anda oldu her şey ayağa kalkamıyorum resmen ya çok korkuyooom niye böyle oluyoTansiyonun düşük çıkmış ama. Ben geçen sene yoğun bir antibiyotik tedavisi gördüm, onu ardından başlamıştı nefes darlığı ve ara ara çarpıntım oluyordu. Doktora anlattığımda antibiyotikle alakalı değil demişti ama ben itimat etmemiştim, vücudum bi tuhaf oluyordu, sanki nefes alamayıp ölecekmişim gibi. Kullandığınız bir ilaç var mı ? Bu arada mesajları direkt cevaplayamıyorum, sorun oluştu o yüzden ayrıca mesaj yazıyorum.
Meseka sen o dönem koşuya vs çıkabilmişsin ben dışarı çıkabilir miyim diye tereddüt ediyorum hayat kalitemi bu kadar etkilemese yine sabredip geçmesini falan beklicem ama bu nefes işi beni mahvetti üç gündürKronik bir rahatsızlığınız var mı ? Ya da yakın zamanda sizi kötü yönde etkileyen bir olay yaşadınız mı?
Meşgul olunca düzeliyor nefes darlığım halsizliğim de biraz geçiyor ama aklımdan çok zor çıkarabiliyorummm zaten takıntılı birisiyim taktım mesela buna şimdiSenin ki anksiyete gibi duruyor, bir doktora görünsen çok iyi olur ya da sevdiğin şeyleri yapmak, sevdiğin güvendiğin birileriyle vakit geçirmek (mesela en yakın arkadaşla bir şeyler içip, dedikodu yapmak)iyi gelebilir, o esnada da nefes darlığı aklına geliyor mu bir dene bakalım. O dönem kendimi zorlamasaydım kesin klinik vaka olacaktım ben. Hele ki akşama doğru mahvoluyordum, hava kararacak, akşam olacak, ne yapıcam ben, nefesim daralıyor diyordum, çok zordu. Sürekli kötü bi şey olacakmış gibi hissediyordum. Ama kendini zorlamadan olmaz, çünkü kötü olan şey daha çabuk ele geçiriyor insanı, direnmek gerekiyor.
kötü alışkanlıklarım yok evcil hayvanım da yokTakıntı yapmışsın sen onu, yok fizyolojik olarak zarar vereceğini sanmıyorum sonuçta uzun zamandır olan bir şey değil, nefes egzersizi yap, burnundan yavaş yavaş nefes al, iyice topla nefesini, sonra da ağızdan yavaşça geri ver, üfler gibi ver geri, bunu yaparken de sakin bir müzik aç, bir süre yap, iyi gelecektir. Ciğerlerinin kapasitesini zorla. Sigara kullanıyor musun ?
Zaten ilk tansiyonum düşüp bayılacak gibi olduğumda gayet iyiydim sonra korktum eskiden olan bu takıntım geri geldi daha yoğun bi şekilde. O yüzden bence temelde var bir şeyler ama anksiyeteyle daha da kötüleştiriyorumSanki başka bişeyler anksiyetenizi tetiklemiş gibi geldi bana. Tansiyonunuz çok düşmüş genelde anksiyeteden yükselir. Bi an önce kan değerlerinize vitamin değerlerinize vs baktırın derim
Bana da öyle geldi. Ya da yaşadığınız şey sizi korkutup anksiyeteye yol açmış da olabilir. Bende de sık sık tansiyon düşüklüğü oluyordu. Tahlillerimi yaptırdım psikiyatrım değerlerin anksiyeteni tetiklemiş demiştiZaten ilk tansiyonum düşüp bayılacak gibi olduğumda gayet iyiydim sonra korktum eskiden olan bu takıntım geri geldi daha yoğun bi şekilde. O yüzden bence temelde var bir şeyler ama anksiyeteyle daha da kötüleştiriyorum
merhaba,bu sadece nefesim aklıma geldiğinde oluyor ama psikolojik deyip geçemiyorum çünkü beni çok kötü etkiliyor. Nefes alıyorum ama verme kısmına gelince sanki az önce aldığım nefes yok olmuş gibi nefes veremiyorum. Sonra içim kasılıyor bayılacak gibi oluyorum halsizleşiyorum ne yapıcam Nasıl geçicek bilmiyorum. Başka yaşayan var mı bu durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?