Üzüldüğüm zaman tetikleniyor bütün tahlillerim temiz çıkıyor ve babamda da aynı problem var.Bunun psikolojik temelli olduğundan nasıl emin oldunuz?
Çok teşekkür ederim. Terapi çok pahalı devlet hastanelerinde de ilgilenilmiyor. Elimden geldiğince odağımı dağıtmaya çalışıyorum ama bulantılar öldürüyor beni. Evet anksiyete kaynaklı.Anksiyeteden sebepse sadece ilaçla değil terapiyle de desteklemeniz gerek. Ama bu tür ilaçların ortalama etki süresi 2-3 hafta, bazıları 1 ay.
Peki sizi şu sıralar üzen şey ne?Üzüldüğüm zaman tetikleniyor bütün tahlillerim temiz çıkıyor ve babamda da aynı problem var.
Devlet Hastanesi'ne hiç gittiniz mi? O kadar da ilgilenmiyor değiller. Ben zamanında agorafobim için gitmiştim , teşhisi koydu bir ilaç verdi.. birkaç ayda hayatımdan çıkardım hastalığı.Üzüldüğüm zaman tetikleniyor bütün tahlillerim temiz çıkıyor ve babamda da aynı problem var.
Ağlayınca bile tıkınan benÖyle bir durumda mide koruyucu hap içseniz etki eder mi acaba? Ben kendimi çok kötü hissettiğimde hemen dışarı atıyorum kendimi yürüyüş yapıyorum yeşil çayımı da termosa koyup dinlenirken içiyorum çok iyi geliyor. Bende gastrit reflü ülser üçü bi arada mevcut mesela
Ben aynı şeyleri yaşadım canım geçen sene be 3 sene önce. İlisi de aşırı stresli dönemlerimdi hastanelik hatta yoğun bakımlık oldum bir haftada 6 kilo vermiştim. Fiziksel hiç bi sorun bulamadılar tahlillerim hep temiz çıktı idrar yolu enfeksiyonum vardı o dönem ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum. Psikologla görüşmek beni düzeltti bilinçaltımda devamlı kendimi suçladığım şeyler vardı bunlar nedeniyle midem almıyormuş hiç bişey. Gerçekten de terapiyle düzeldim ben… burdan ne yazsak boş çok zor bi durum Allah yardımcın olsun durumun varsa mutlaka psikologla görüş. Yoksa da youtubeda beyhan budak var onun videolarını izle. Allah şifa versin inşallahHerkese iyi akşamlar. Benim Ocak ayından beri psikolojik bulantılarım var ve geldiği zaman ne yemek yiyebiliyorum ne su içebiliyorum iştahım hiçbirşeyi almıyor. Doktora gittim r.....apin adında bir ilaç başladı. Bu ilaç ne zaman etki eder? 4 5 gündür kullanıyorum. Bu şikayeti olan varsa yardımcı olabilir mi gerçekten çok yoruldum.
Peki nasıl geçirdiniz psikiyatriye gittiniz mi?Ben de yıllarca aynı durumu yaşadım. Anksiyeteye bağlı mide bulantısı. Midem bulanıyor dedim mi etrafımdakiler anlardı ki ben ya bir şeye üzülmüşüm ya da gerilmişim. Tavsiyem kuru kahve. Bir çay kaşığı kuru Türk kahvesini yutun şıp diye kesilecektir bulantınız.
Antidepresan mı kullandınız acaba?Mide ilacı da etki etmez bence. :)
Senelerce sürdü bende de aynı sorun.
Mide rahatsızlığım da olunca malum mide ilaçlarını hep kullandım.
Meğerse o da anksiyetedenmiş.
Anksiyetemş kontrol altına aldıktan sonra mide ilacına da neredeyse hiç ihtiyacım kalmadı.
Evet aynı şekilde ne zaman streslensem midem bulanıyor ve iştahım kapanıyor yemek kokusundan bile midem bulanıyor. İlk defa bu kadar uzun sürünce psikiyatriye gittim. İlaçlara başlayalı 9 gün oldu etki etmesini bekliyorum. 3 hafta diyorlar bakalım ne olacak. Siz hangi ilaçları kullandınız ne kadar sürede etki etmeye başladı acaba?Psikolojik kısmını biraz açabilir misiniz?
Uzman desteği alıyorsunuz belli ki. Anksiyete sebebiyle yıllarca bulantı, kilo verme sorunları yaşadım.
Pek çok uzmanla görüştüm.
Psikiyatri hekimim sadece ilaç yazıp göndermiyorfu gayet rahat anlatıyordum yol gösteriyordu ilacım da teskin ediyordu. O süreçte kendim de hayatıma dair elle tutulur şeyler yapmaya başladım kaygı sorunlarım azaldı. Mide bulantım da geçti. Hala çok kaygı sorunu yaşarsam bulanır iştahım kapanır ama o da benim için olağan bir durum haline geldi.
Hastalığım geçmiyor diye kafama takıyorum kendi kendimi üzüyorum.Peki sizi şu sıralar üzen şey ne?