Psikolojik Mide Bulantısı

Herkese iyi akşamlar. Benim Ocak ayından beri psikolojik bulantılarım var ve geldiği zaman ne yemek yiyebiliyorum ne su içebiliyorum iştahım hiçbirşeyi almıyor. Doktora gittim r.....apin adında bir ilaç başladı. Bu ilaç ne zaman etki eder? 4 5 gündür kullanıyorum. Bu şikayeti olan varsa yardımcı olabilir mi gerçekten çok yoruldum.
Helicobacter baktırdınız mı?

Hayır midemde yanma ağrı vs. yok sadece bulantım var. Mikrop olsa yanma olmaz mı?
Evet o da belirtilerden birisi ama her hastalık herkeste muhakkak aynı belirtileri gösterecek diye kesin bir şey yok, belirtilerinizin 9 ay önce başlaması bana mideyle ilgili bir hastalık düşündürdü. Örneğin benim de strese bağlı diyare problemim var ve çocukluğumdan beri böyle, sınavlarda mülakatlarda, uzun yola çıkarken her zaman olur. Sizin mide problemleriniz birdenbire başladıysa bence midenize baktırın

9 aydır buna sebep olabilecek bir stres kaynağı oluştu mu veya

Evet o da belirtilerden birisi ama her hastalık herkeste muhakkak aynı belirtileri gösterecek diye kesin bir şey yok, belirtilerinizin 9 ay önce başlaması bana mideyle ilgili bir hastalık düşündürdü. Örneğin benim de strese bağlı diyare problemim var ve çocukluğumdan beri böyle, sınavlarda mülakatlarda, uzun yola çıkarken her zaman olur. Sizin mide problemleriniz birdenbire başladıysa bence midenize baktırın

9 aydır buna sebep olabilecek bir stres kaynağı oluştu mu veya
Evet tramva yaşadım ondan sonra oldu. Ara ara geçiyor çok iyi hissediyorum. Sonra bir anda bütün iştahım kesiliyor. Atak geçiriyormuşum haberim yokmuş. Midemde problem olsa kesinlikle hissederdim hiçbir şeyim yok. Yanma ağrı vs. bir şey yaşamıyorum. İlk tramvadan sonra ara ara gelip gitti. İlk defa bu kadar uzun sürdü hemen psikiyatriye gittim. Doktordan gelince kendimi rahatlamış hissettim oturdum bir ton yemek yedim. Sabah kalktığımda yine aynıydım. En ufak streste vücudum yemeği kabul etmiyor. Ne yapacağım inan bilmiyorum. İlaçların etki etmesini bekliyorum.

Evet tramva yaşadım ondan sonra oldu. Ara ara geçiyor çok iyi hissediyorum. Sonra bir anda bütün iştahım kesiliyor. Atak geçiriyormuşum haberim yokmuş. Midemde problem olsa kesinlikle hissederdim hiçbir şeyim yok. Yanma ağrı vs. bir şey yaşamıyorum. İlk tramvadan sonra ara ara gelip gitti. İlk defa bu kadar uzun sürdü hemen psikiyatriye gittim. Doktordan gelince kendimi rahatlamış hissettim oturdum bir ton yemek yedim. Sabah kalktığımda yine aynıydım. En ufak streste vücudum yemeği kabul etmiyor. Ne yapacağım inan bilmiyorum. İlaçların etki etmesini bekliyorum.
O zaman ilaca ek terapi alın mutlaka, yeme bozukluğuna dönmeden. Çok geçmiş olsun

Sanırım yeme bozukluğu oluştu. Ama üstesinden geleceğim inanıyorum. Terapi almazsam sadece ilaçla düzelmez mi?
Travma dediğiniz için terapi dedim, yeme bozukluğuna neden olacak kadar bir şey yaşadıysanız sadece ilaçla hallolacağını sanmıyorum

Evet aynı şekilde ne zaman streslensem midem bulanıyor ve iştahım kapanıyor yemek kokusundan bile midem bulanıyor. İlk defa bu kadar uzun sürünce psikiyatriye gittim. İlaçlara başlayalı 9 gün oldu etki etmesini bekliyorum. 3 hafta diyorlar bakalım ne olacak. Siz hangi ilaçları kullandınız ne kadar sürede etki etmeye başladı acaba?

İlacın adını vermek uygun düşmez. Çok kişisel bir durum psikolojimiz için kullandığımız ilaçlar.

Ben aynı şeyleri yaşadım canım geçen sene be 3 sene önce. İlisi de aşırı stresli dönemlerimdi hastanelik hatta yoğun bakımlık oldum bir haftada 6 kilo vermiştim. Fiziksel hiç bi sorun bulamadılar tahlillerim hep temiz çıktı idrar yolu enfeksiyonum vardı o dönem ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum. Psikologla görüşmek beni düzeltti bilinçaltımda devamlı kendimi suçladığım şeyler vardı bunlar nedeniyle midem almıyormuş hiç bişey. Gerçekten de terapiyle düzeldim ben… burdan ne yazsak boş çok zor bi durum Allah yardımcın olsun durumun varsa mutlaka psikologla görüş. Yoksa da youtubeda beyhan budak var onun videolarını izle. Allah şifa versin inşallah
Mrb hangi psikolog gittiniz ve hangi şehirde tavsiye edebilirmisiniz

Psikolojik kısmını biraz açabilir misiniz?
Uzman desteği alıyorsunuz belli ki. Anksiyete sebebiyle yıllarca bulantı, kilo verme sorunları yaşadım.
Pek çok uzmanla görüştüm.
Psikiyatri hekimim sadece ilaç yazıp göndermiyorfu gayet rahat anlatıyordum yol gösteriyordu ilacım da teskin ediyordu. O süreçte kendim de hayatıma dair elle tutulur şeyler yapmaya başladım kaygı sorunlarım azaldı. Mide bulantım da geçti. Hala çok kaygı sorunu yaşarsam bulanır iştahım kapanır ama o da benim için olağan bir durum haline geldi.
Merhaba doktor hangi ilacı vermişti size

X