Psikolojiden anlayan?

Humeyra000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
238
218
30
Konuyu nereye açacağımı bilemedim kusura bakmayın. Aranızda psikolojiden anlayn varmıdır acaba. Hiç mutlu değilim. Sebebi ise kendim. Yaşadığım ve yaşamadığım herşeyi kafama takmaktan yoruldum. Yıllardır böyle bu durum. En küçük örnek evime gelenlerin giydiği çoraba kadar kafama takıyorum. Ogün olumsuz birşey olursa akşama kadar günüm zehir oluyor. Keyfim bir kaçtı mı daha toparlayamıuorum. Çocuğumu seviyorlar elleri temizmi acaba diye düşünüyorum. Herşeyi kafama takmaktan bihal oldum ya. Psikologa gitmek istiyorum. Ama bana bi hastalığın yok sadece takıntılısın der diye korkuyorum. Napsam bilemedim. Hiçbirşeyi düşünmek istemiyorum boşverebilmek istiyorum.

Konuyu nereye açacağımı bilemedim kusura bakmayın. Aranızda psikolojiden anlayn varmıdır acaba. Hiç mutlu değilim. Sebebi ise kendim. Yaşadığım ve yaşamadığım herşeyi kafama takmaktan yoruldum. Yıllardır böyle bu durum. En küçük örnek evime gelenlerin giydiği çoraba kadar kafama takıyorum. Ogün olumsuz birşey olursa akşama kadar günüm zehir oluyor. Keyfim bir kaçtı mı daha toparlayamıuorum. Çocuğumu seviyorlar elleri temizmi acaba diye düşünüyorum. Herşeyi kafama takmaktan bihal oldum ya. Psikologa gitmek istiyorum. Ama bana bi hastalığın yok sadece takıntılısın der diye korkuyorum. Napsam bilemedim. Hiçbirşeyi düşünmek istemiyorum boşverebilmek istiyorum.
Sizce bir hastalığınızın olmaması korkutucu bir şey mi? Sizde hem obsesyon hem anksiyete var gibi duruyor.

Kesinlikle boş vermişlik yapman gerekiyor. Bunun farkında olmak ama becerememek da bir beceri. Çünkü kişi, kendisini bilmesi bir erdemdir diye bir söz var.
Söz misali, kafaya takmayacaksın. Rahatlatan ne ise seni, onları yapman; ailenle ilgilenmen oyayalacak bir hobi vs var ise onlarla meşgale olman, iyi gelir bence.

Keşke elimde olsa. 20 li yaşların başında saçlarımda beyazlar çıkmaya başladı. Bıktım herşeyi takmaktan

Hicbir psikolog hastaligin yok takintilisin aman canim bu ne ki tarzinda bir yaklasimda bulunmaz zaten mesleki acidan yanlis. Sizinle oncelikle derin derin konusucak olayin en basina inecek. Siz de icinizi dokeceksiniz o zaten konusarak olayin ne oldugunu anlayip cozumlemeye calisacak. Burdaki hic kimse size bir psikologdan daha cok yardimci olamaz.

Psikolog hastalık tanısi koymaz, psikiyatri koyar .
Zaten devlette önce psikiyatrist görür o ısterse psikoloğa yönlendirir.
Onun için iyi bir psikkyatrist bulup gidin .

Bende aynı sorunları yaşadım 2yıl boyunca. Doktora gittiğimde obsesif komplüsif bozukluk ve anksiyete teşhisi koyuldu. İlaç kullanıyorum. Hayatı kendi kendimize zehir ediyormuşuz. Şimdi bakıyorum herşey çok güzel ve en önemlisi amaaan boşver demeyi öğrendim. Buradan teşhis koymak doğru değil muhakkak doktora görünün ve psikiyatri doktorları kesinlikle daha hassaslar geçiştirmeyip dinliyorlar derinine kadar.

Bende aynı sorunları yaşadım 2yıl boyunca. Doktora gittiğimde obsesif komplüsif bozukluk ve anksiyete teşhisi koyuldu. İlaç kullanıyorum. Hayatı kendi kendimize zehir ediyormuşuz. Şimdi bakıyorum herşey çok güzel ve en önemlisi amaaan boşver demeyi öğrendim. Buradan teşhis koymak doğru değil muhakkak doktora görünün ve psikiyatri doktorları kesinlikle daha hassaslar geçiştirmeyip dinliyorlar derinine kadar.
Şuan oğlumu emziriyorum ilaç kullanabilirmiyim sizce.

Takıntı bunlar. Psikolog ve bu konuda kitaplar var. Netten bulun

Kendine telkin et.
Misafirin corabina mi taktin..ozaman banane onun corabindan diyebilirsin icinden.
Pis ellerle mi cocuguna dokundu..tmm oldu bitti arkasindan cocugunun elini yuzunu yika. Veya direk engel ol. Olmadiysan olan oldu de gecistir cözüm üret. Cözüm yokmu ozaman dert de yok...kendi kendini rahatlat bunlari kendine hatirlatarak.

Takıntılısın bi hastalığın yok diyemez takıntıda bi hastalık ve onunda dereceleri var belki takıntıda değil başka bişey çıkacak belki de gerçekten hiç bişey yok diyecek kendi kendine buna karar verme kalp hastası oldum diye gittim ileri derecede panik atak hastası olduğumu öğrendim..

X