Psikoloji vs pdr

Hangisinin is olanaklari daha fazla

• Psikoloji

OY: 11 64,7%
  • Pdr

OY: 6 35,3%

• Ankete Katılan
    17

Haziranyagmuru

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
69
24
26
Hangisi daha avantajli ?
Hangisinin is olanaklari daha fazla?
Psikoji okuyan sayisi fazla , pdr oku hemen atan diyorlar. Ama psikoloji bana daha cazip geliyor.
Psikoloji okuyup formasyon alip rehber ogretmeni olunuyor mu?

pdr dedıgınız pediatri midir..Ben kucuk cocukları bu kadar hasta gormeye yuregım dayanmayacagından Sahsı kanaatımı kullandım.. Sizin tercihinize kalmıs bır durum.. Ayrıca psıkolojık olaylar yasamak, insanların psıkolojısını gozlemlemekten buyuk haz alırım.. O yuzden ayrıca psıkolojı Sizin kendınızı ıyı tanımanızdan gecer Neyı tercıh edecegınız bence..

Pdr mezunlari rehber ogrtmeni oluyr

Öğretmen olmak istiyorsan pdr seç, formasyon kolay alınmıyor. Ben psikoloji seçtim ama psikolog olmak ve psikoloji bilimiyle ilgilenmek daha cazip geldi bana. Pdr den daha geniş bir yelpazesi var iş açısından.

Egitim ile ilgili konulariniz olmasi gerektigi yere tasinirken israrla bdv'de bu tur konulari acmaya devam ediyorsunuz. Anlasilmayan sey ne?

rehber öğretmen olmak istiyorsan pdr okuyacaksın. psikoloji benim hayalimdi olmadı kaç puanla alıyor şuan sıralama diyeyim yada

PDR de sadece rehber öğretmen olmuyorsun bu böyle algılanmasın, hiçbir bölüm garanti değil emek vermedikçe, ama emek vermedikçe en kolay PDR de iş bulursun, ben çok araştırdım Psikoloji yazıcaktım ama vazgeçtim çünkü psikoloji bölümünde kendini geliştirmek lüks değil mecburiyet 4 yıllık psikoloji mezunları 4 yıllık PDR bölümü mezunlarından daha düşük mutlaka yüksek lisans yapmak zorunda bi yerlere gelebilmesi adına, evet psikoloji de formasyon alıp PDR ci olabiliyorsun ama bunun önünü de kesebilirler ha keza yine PDR okuyup yüksek lisans yapıp klinik psikolog unvanını da alabiliyorsun, yurtdışında lisans psikoloji mezunlarını hemşireden küçük görüyorlarmış benim araştırmalarım en azından böyle. Bundan sonrası kendini analiz etmek hastalarla mı hastanelerle mi yoksa daha çok çocuklar için eğitim kurumlarında yine adliyede vs mi çalışmak istersiniz? Ayrıca PDR cilerin biliyorsun ki kendi odası var çalışma saatleri rahat, öyle çoluk çocukla uğraşmıyorsun yani öğretmen değilsin :)

Hangisi daha avantajli ?
Hangisinin is olanaklari daha fazla?
Psikoji okuyan sayisi fazla , pdr oku hemen atan diyorlar. Ama psikoloji bana daha cazip geliyor.
Psikoloji okuyup formasyon alip rehber ogretmeni olunuyor mu?

Ne olmak istedigine bagli pdr den ogretmen olabilirsin cok rahat, bagimsiz danismalik falan da yapiyorlar bildigim. psikoloji ise ucu acik master doktora yapip hastanede klinikte falan bile cal;isabilirsin, yoksa kendi yerini acarsin falan ikisi farkli yerlere goturur seni

psikoloji okuyup formasyon alıp pdrci olarak atanmak çoook düşük bir ihtimal. buna güvenerek psikoloji okunmaz. ne istiyorsan onu oku. ikisinde de iş imkanı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…