Psikoloji vs pdr

Hangisinin is olanaklari daha fazla

• Psikoloji

OY: 11 64,7%
  • Pdr

OY: 6 35,3%

• Ankete Katılan
    17
Formasyon dedikleri şey ne?
Belge mi ,egitim mi?

öğretmen olabilmen için eğitim fakültesinde derslere girmen gerek. ayrıca okul deneyimi adı altında okullarda uygulamalı olarak da derslere girmen gerekiyor. yani 4 yıl psikoloji okuduktan sonra 1 yıl sanırım formasyon alman gerekiyor. formasyonu da herkese vermezler, şu anda diploma notuna göre formasyona kabul ediyorlar ama 4-5 yıl sonra formasyon kalktı diyebilirler. zira formasyon önceki yıllarda fen-edebiyata verilmiyordu.

psikoloji okuyup pdrci olarak atanmak 4-5 yıl sonra çok mümkün olmaz. pdr artık nerdeyse her üniversitede olan bir bölüm mezun sayısı da gittikçe artıyor. kısacası şu: psikoloji okuyup pdrci olamazsın.

pdr okuduğunda ayrıca formasyon almazsın, çünkü zaten eğitim fakültesinde okuyacaksın formasyon derslerini otomatik olarak alıyorsun.

doğru karar ver, pişman olma.

öğretmen olabilmen için eğitim fakültesinde derslere girmen gerek. ayrıca okul deneyimi adı altında okullarda uygulamalı olarak da derslere girmen gerekiyor. yani 4 yıl psikoloji okuduktan sonra 1 yıl sanırım formasyon alman gerekiyor. formasyonu da herkese vermezler, şu anda diploma notuna göre formasyona kabul ediyorlar ama 4-5 yıl sonra formasyon kalktı diyebilirler. zira formasyon önceki yıllarda fen-edebiyata verilmiyordu.

psikoloji okuyup pdrci olarak atanmak 4-5 yıl sonra çok mümkün olmaz. pdr artık nerdeyse her üniversitede olan bir bölüm mezun sayısı da gittikçe artıyor. kısacası şu: psikoloji okuyup pdrci olamazsın.

pdr okuduğunda ayrıca formasyon almazsın, çünkü zaten eğitim fakültesinde okuyacaksın formasyon derslerini otomatik olarak alıyorsun.

doğru karar ver, pişman olma.
Cok aydinlattiniz teşekkür edermm

özel sektörde çalışmak istemiyorsanız okumayın psikolojiyi.. Hemen hemen aynı psikoloji okuyup formasyonla öğrt. Olabilirsiniz, pdr okuyup yüksek lisans yapıp psk. Olabilirsiniz.

bence psikoloji çünkü ben öğretmenlik ve danışmanlıktan ziyade uzman olabileceğim, akademik olarak yükselebileceğim ve kendi işimi açabilecek hale geleceğim meslekleri tercih ederim.

canım bunda kararsız kalacak bir şey yok ilerde çalışmak istediğin mekanı düşün hastanelerde kliniklerde mi yoksa okulda mı ona göre seç. pskiloji okuyup formasyon alman kadar mantıksız bişey yok. ama bi psikoloji öğrencisi olarak kesinlikle psikoloji daha olanaklı. ikisinde de atanmak kolay o açıdan sıkıntı yok. senın düşünmen gereken tek şey ilerde kendını nerde gormek istediğin

X