bn senin yerinde olsam hukuk okurdum benim enbüyük hayalimdi ama engelli olmamdan dolayı dersaneye gıdemeyeceğim için açıköğretım okumuştum üniversitedeyken ben senin yerinde olsam hukuku okurdum hem gecen dinledim hukuk alanin iş alanları çok genişmiş sadece avukatlık hakimlik deilmiş yani:)
Hukuk okuyorum. Hukuk bolumu tum tm bolumleini kapsar. Yani hukucu ister avukat ister hakim ister savci olur. Adini yazdirir da kura da sira gelirse noter de olur. Bankaya uzman yardimcisi uzman mudur yardimcisi mudur de olur. Bankalarin sinavina girme kosuluna bakin iibf mezunlari hukuk mezunlari girbilir yazar. :) hukukcunun bircok meslegi yapma sansi var hangisini yapacaginizi secemiyorsunuz o kdar cok secenek var ki :)
Çok pis hasetlendim.Bu kadarını bilmiyordum.
Maşallah.
Ben psikoloji diyenlerdenim.
Psikoloji. Okuyorum eğer ilgin varsa tadından yenmez bölümdür :) Ama terapist olması çok zahmetli. Ben göze aldım. Seni bilemem ama bekleriz aramıza :)
Hukuk okuyorum. Hukuk bolumu tum tm bolumleini kapsar. Yani hukucu ister avukat ister hakim ister savci olur. Adini yazdirir da kura da sira gelirse noter de olur. Bankaya uzman yardimcisi uzman mudur yardimcisi mudur de olur. Bankalarin sinavina girme kosuluna bakin iibf mezunlari hukuk mezunlari girbilir yazar. :) hukukcunun bircok meslegi yapma sansi var hangisini yapacaginizi secemiyorsunuz o kdar cok secenek var ki :)
Hukuk oyle bir bolum ki hic beceremedi mi eger acik varsa ogretmen bile olabilirsin. Vali de olabilirsin. Danistaya sayistaya uye olursan ya da anayasa mahkemesine uye olursan bu ulkeyle ilgili cok onemli meseleleri elinde bulundurursun. Hakim ya da savci olursan en yuksek rutbeli memur sen olursun. Kimse sana emir ve talimat veremez. Herkes onunde el pence durur :) Bir bayan olarak haki oldugunu ve sen salona girdiginde herkesin senin onunde ayaga kalktgini dusun :)
Klinik psikoloji varmış burda bahsettikleri kendi kliniğini mi açmak oluyor yoksa başka birşey mi ?Birde iş açığı çok var mııı ?
Ay nasıl özendim şimdi ben yateşekkürler uzun açıklamanız için dediğim gibi sadece ezber işinde korkuyorum ve birde kıbrıs yakındoğu üniversitesi var aklımda fakat okul basit vs. puanı düşük giriş yapmış derdiyle gerilere atılır mıyım ? İş açığı çok var mı diyecektim ki o kadar seçenek arasında kesin bulurum
Bu ulkenin hakim ve savcilara ihtiyaci var canim. Avukat sayisi cok cunku. Hakim ve savci olmak zor hayat kosullari da zor o yuzden avukatlik tercih ediliyor ozellikle vakifda okuyanlar terci ediyor en de vakifda okuyorum kimse hakim olmaya gelemiyr diyebilirim :) ezber diye br sey yok hukukta canim kalin kalin kitaplar okuyacaksin sadece :) 1200 sayfa filanboyle elinden kayip dusunce ayagini sisiriyo filan Hukuk zevkli de zor vesselam :)
Cevap vermeniz beni o kadar mutlu ediyor ki inanamazsınız resmen düşünce boşluğundaydım
Babamın avukatlarıyla görüştüm burunları 5 karış ne dedikleri anlaşılmıyordu
Benimde aklımda avukatlık vardı tam olarak önermiyor musunuz ?
Şükür okumakta iyiyimdir
Cevap vermeniz beni o kadar mutlu ediyor ki inanamazsınız resmen düşünce boşluğundaydım
Babamın avukatlarıyla görüştüm burunları 5 karış ne dedikleri anlaşılmıyordu
Benimde aklımda avukatlık vardı tam olarak önermiyor musunuz ?
Şükür okumakta iyiyimdir
Klinik psikoloji varmış burda bahsettikleri kendi kliniğini mi açmak oluyor yoksa başka birşey mi ?Birde iş açığı çok var mııı ?
Ay nasıl özendim şimdi ben yateşekkürler uzun açıklamanız için dediğim gibi sadece ezber işinde korkuyorum ve birde kıbrıs yakındoğu üniversitesi var aklımda fakat okul basit vs. puanı düşük giriş yapmış derdiyle gerilere atılır mıyım ? İş açığı çok var mı diyecektim ki o kadar seçenek arasında kesin bulurum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?