Psikoloji personelinin ve bilinçli vatandaşlarımızın dikkatine!

Kusura bakmayın kızlar verimli bir cevap verebilmek için sıkıştırmak istemedim, inanılmaz bir yoğunluk vardı anca girip yazabiliyorum =)

Hepinizin yorumlarını okudum ancak alıntılayarak cevap vermeyeceğim, öyle olunca fazlasıyla görüntü kirliliği oluyor.

kadesa - Gerçekten piyasadan çekilmek lazım, baksana çok iddialılarmış adamlar :KK14:

kittyy - Umarım göstermiştir. Amacım buydu. Fiyakalı olsun olmasın bu işi gerçekten yapan insanlar varken kendini falcıya, büyücüye emanet etmekten farkı yok...

sevgicankurt - İlahi, çok güldüm :KK1: Elektrik mezunu iddialı yaşam koçu öyle mi? Biz yıllarca boşuna okuyup, sertifika kovalıyoruz demek ki, ne güzel iş o, elektrikten mezun ol, 1 aylık kursa git, hoop yaşam koçusun... İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı... Bir wisc-r testini öğrenmek için bile en az 1 milyar veriyor psikologlar, terapilerini, diğer bir sürü testi de düşünün... Bunca yıl, emek, para... Ardından birisi kalkıp ben yaşam koçuyum desin oturduğu yerden, ayıptır bu! Bir de selam söyle bence o adama TPD'den... Alnından öpüyorlarmış başarıların için de... İlkel yöntemmiş! Onların bir yöntemi bile yok. İlkel dediği yöntemleri bilemeyecek kadar cahildir belki de! Bu nasıl bir karalamadır yahu... O kadar garantiliyse başbakanlığa atasınlar ülke problemlerine de el atsın, Allahım sabır...

lacrimas - Aslında keşke devlet, halk sağlığıyla ilgili bu konuda eğitimler verse. Halen bir çok insan psikiyatrist-psikolog-danışman farkını bilmiyor. Siz ilaç yazabiliyor musunuz sorusunu çok aldım da ordan biliyorum, koca koca insanlardan :KK1:

optimistimsi
-Zaten vur şamarı danışmana, psikoloğa :KK1: Psikiyatristlerin yine çok bir derdi yok. Milletimiz somut eylem beklediğinden, oh alıyor anti-depresanları, doktor görevini yaptı diyor ama sen... işte sen sihirli değneğinle dokunup bir anda çözmek zorundasın problemleri. O problemi yaratırken kaç yıl uğraştın sen bir bekle bakalım hele çözmek için kaç yıl gerekir bir bekle yahu, biraz böyle düşünün :KK53: Sadece konuşan adama para mı verilirmiş? Peh.

BtRt - Teşekkür ederim :)

minikdepresif - İşte kastettiğim de bu. Bu insanlar, insanlara iyi gelmiyor tam aksine bilmeden insan beynine girmek ne kadar tehlikeli bir şey... Hele ağır hastalar var, psikiyatrik, psikotik tedavi gören bir kişide bir kelime bile fitili ateşlerken bu tip şarlatanlardan ümitlenmek çok yanlış... Psikolog dediğin dede olur zaten, elinde piposu, hmm anlıyorum der :p

filtrekahve - Ne güzel söylemişsin vallahi. Aynen dediğin gibi. O zaman hepimiz kalkıp birer aylık kurslara gidip danışman olabiliriz gibi bir kapıya çıkıyor bu. Zaten sorsan herkes birbirine teşhis koyuyor bu ülkede. Şu sitede bile görüyorum da komik geliyor yahu, kimse alınmasın ama :KK1:

lalac - Biliyorum bunu ve çok güldüm, teşekkürler :KK1: :KK1:

Aslında baya bilinçli bayan varmış bu sitede, çok mutlu oldum bunu görünce ve okuduğunuz, yorumlarınızı esirgemediğiniz, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim =)

Mümkün olduğu kadar yeri geldiğinde, insanları bilgilendirelim bayanlar... Ayşe Teyzenin ilacıyla, Fatma Teyze yanmasın... Hüseyin Beylerin oğlunun koçuyla Hasan Beylerin oğlu da soyulmasın...

Son düzenleme:
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.
Çok haklısınız.
Yaşam koçluğu olayına pek akıl mantık erdiremiyorum zaten ben.
Teşekkür ederim.

o kadar atamayla açıkta kalanlar hala var ki, onlara uygun meslek üretmeye çalışmışlar resmen :KK14:

zaten hassas olan kişilerin psikolojisini, işin ehline değil de, birkaç aylık eğitim alan birilerine emanet ediyorlarsa yazık...

haberi okurken hiç şaşırmadım maalesef.
işinde uzman olmayanlar ile ilerlemeye çalışırsak; ülkeyi daha ne hale getireceğiz, çok merak ediyorum açıkçası...

din adamları da keşke dini değerlere göre bu olayı yorumlasa, aldığı eksik psikoloji eğitimi ile insanlara vereceği zararın, o kişilerin hakkına girmek olduğunu kavrasa, kendileri de hiç bulaşmaz bence.
din destekleyici olabilir ama ruh sağlığı uzmanlarının vereceği faydayı sağlayacaklarını düşünmüyorum.

Özellikle İlahiyat olması insanı şaşırtıyor . Sırf istihdam sağlamak için yeni yeni meslekler icat etmişler. Bu Dünya'da değilse öbür Dünya'da çıkacak bunlar hep :KK47:

Haklisin tabii, dini huzura ulasmak isteyen biri de dini iyi bilen bu konudaki fikirlerinde catismalarinda da destek veya yol gosterici olabilecek dini egitimi bilgi birikimi olan, hayat gorusu kendisiyle yakin veya benzer bi psikolog secebilir, yani sahsin eksigi-catismalari manevi eksikliktense danisacagi kisinin psikoloji egitimini almasi sart, fakat yeterli degil bana gore.. Ben de bi psikologa gitme ihtiyaci duysam mumkun oldugunca beni daha iyi anlayabilecegini dusundugum, egitiminde yuksek basarilar edinebilmis birini tercih ederdim. Secebilecek olsam manevi yonden de kuvvetli biri tercih asamasinda bi adim onde olurdu. Her ne kadar psikolog yorum yapmaz yol gosterir kendini dinlemeni saglar dense de beni en iyi anlayacak kisinin boyle biri olacagini dusunurdum. Tedavimi yapacak kisiyi secerken bunlara dikkat etmek en dogal hakkim ve tercihlerim sadece beni ilgilendirir.
Ha yanliz suna takildim, danisanlarin sagligi icin endise edilmesi ve bu tehlikeye dikkat cekilmesi cok hos ve iyi olmus, kendi adima tesekkur ederim. Ama psikoloji egitimi almis-aliyor olanlarin kaygisi "biz okulunu okuduk bunlar bizden cok kazaniyo yeaa!" kaynakli ise hic etik degil, ne yani onlardan uc kurus fazla kazanabilseniz mesele kalmayacak mi? Yorumlarin arasinda gordugum bi cumleden dolayi ben de buraya dikkat cekmek istedim, umarim ifade edebilmisimdir:)

Düşünülen bu proje 1 2 aylık eğitim ile yapılacak bişey değil lütfen düzgün araştırıp öyle yorum da bulunalım..

yök ve sağlık bakanlığı ile yapılan bir proje ve bu görevi yapmak için din psikolojisi alanında yüksek lisans yapmak gerekiyo
ve bu projenin uygulanacağı alan ağır hastaların tedavi gördüğü onkoloji gibi servisler.

öyle yorumlar yapılıyo ki sanki hastanedeki hastaya tıbbi yönden tedavi yapılmicak başına bi hoca geçicek yasin okuyacak ....yok böyle bişey

lütfen proje ile ilgili roprtajları haberleri okuyalım sonra sağlıklı yorum yapalım .. herkes kendi alanında çalışmaya devam edecek yani psikologlar psikyatri servisleri çalışmalarına devam edecekler

1980’li yılların sonunda Ankara’da bir hastanede ilginç olduğu kadar üzücü bir olay yaşanır. İnsanın içini cız ettiren hikâye şöyle: Ağır bir hastalık için tedavi gören Murat bey, akşam üzeri fenalaşınca yakınları bir din görevlisinin çağrılmasını ister. Amaçları cenazeyi kaldırmaya hazırlanmak değildir. Böyle bir zamanda bunu kim düşünebilir ki! Evet hasta ağırdır, aile de endişeli... Ancak o andaki tek ihtiyaçları manevi destektir. Hem kendilerine hem hastalarına merhem olacak bir destek.

Sağlık Bakanlığı’nın o dönemde yayınladığı, ‘din görevlilerinin hastanelerde yer alacağına’ dair yönetmelik gereği, hastanede bir imam vardır. Kendisine haber verilir. Başına beyaz takkesini takan imam vakit kaybetmeden hastanın odasına gider ve Yasin Sûresi’ni okumaya başlar… Bu sırada hastanın kalp atışlarını gösteren cihazın sesi yavaş yavaş kesilir ve yaşam değerleri düşer. Doktorlar, hemşireler, hasta yakınları endişelenir. Yasin, kültürümüzde ölümü hatırlatan bir sûre olduğu için hastanın psikolojisinin olumsuz etkilendiği düşünülür. Sonrasında da Ankara Tabipler Odası’na yapılan şikayet sonucunda yönetmelik yürürlükten kalkar. Aslında büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan ‘manevi yaklaşım hizmeti’ daha başlamadan tarihe karışır. Ta ki bir yıl öncesine kadar…

proje yukarıda yazılan talihsiz olayın yaşanmasını önlemek için yapılan bir çalışmadır...

X