• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloji okuyorum ama bölümünden nefret ediyorum, bir çıkış yolu gösterin lütfen...

Anaokulunda psikologluk yapabilirsin ya da yüksek lisans yapıp sadece çocuk psikoloğu olarak çalışabilirsin
Bence okuduğun bölümü avantaja dönüştürüp kendi içinde yaşadığın olumsuzluklarla yüzleşerek aşmayı öğrenebilirsin ;)

bende hep psikolog olmak istedim ancak kısmet demek ki başka bir bölümden mezun oldum evet içimde bir ukte olarak kaldı... çok güzel bölümün var ve insanlara yararlı olacağın rehberlik yapabileceğin statüye sahip olursun umarım zamanla da seveceğini düşünüyorum insan nelere alışıp sevmiyor ki.. az zaman geçsin yeter.

ay canım bende tercih yapmayıp ikinci yıla hazırlanıyorum psikoloji ve sosyoloji düşünüyorum.. ama sen pişman olmuşsun evet bidaha sınava girersen puanın yarısı kırılıyo maalesef ama yandal vs olayları var oradan başka bir şeyle ilgilenmen mümkün değil mi.. yada ergen psikoloji falan düşünsen zaten yetişkin bireyler bile büyük şehirlerde ancak psikologların ne olduğunu idrak eder oldular o nedenle ergen yada dediğin gibi çocuk psikolojisi normale göre daha az yoğun olur bence

ay canım bende tercih yapmayıp ikinci yıla hazırlanıyorum psikoloji ve sosyoloji düşünüyorum.. ama sen pişman olmuşsun evet bidaha sınava girersen puanın yarısı kırılıyo maalesef ama yandal vs olayları var oradan başka bir şeyle ilgilenmen mümkün değil mi.. yada ergen psikoloji falan düşünsen zaten yetişkin bireyler bile büyük şehirlerde ancak psikologların ne olduğunu idrak eder oldular o nedenle ergen yada dediğin gibi çocuk psikolojisi normale göre daha az yoğun olur bence
Bölüm değiştirme düşüncesini kafamdan çıkardım.psikoloji içindeki alanlardan bana en uygununu seçmeye çalışıcam dediğin gibi ergen ve çocuklar olabilir:) kendimi aşmaya çalışıcam.şuan vizelerle uğraşıyorum.vizelerden sonra kişisel gelişim kitapları okuyup kendimi bölüme alıştırmaya sevmeye çalışıcam.umarım sen de istediğin bölümü kazanırsın ama ben psikolojiyi öneririm, iş olanakları açısından sosyolojiden çok daha avantajlı canım :)

Bölüm değiştirme düşüncesini kafamdan çıkardım.psikoloji içindeki alanlardan bana en uygununu seçmeye çalışıcam dediğin gibi ergen ve çocuklar olabilir:) kendimi aşmaya çalışıcam.şuan vizelerle uğraşıyorum.vizelerden sonra kişisel gelişim kitapları okuyup kendimi bölüme alıştırmaya sevmeye çalışıcam.umarım sen de istediğin bölümü kazanırsın ama ben psikolojiyi öneririm, iş olanakları açısından sosyolojiden çok daha avantajlı canım :)
inşallah gönlüne göre olur canım :) sormamda sorun olmazsahangi üni.de okuyorsun yani istemezsen söylemeyebilirsin.. evet psikoloji kat be kat daha avantajlı ama olmazsa sosyoloji istiyorum ve onun üstünede aile danışmanlığı düşünüyorum inşallah :) sende cesur ol korkma nice insanlar bu bölümü kazanamıyo sen ne güzel kazanmışsın kendine göre en uygun olanı bulmaya bak.. kendini biraz daha rahatlatıp fikirlerini değiştirirsen emin ol senin için her şey daha güzel olur.. şimdiden yolun açık olsun başarılar :) :*

Hukuk senin için daha Zor olurdu çok konuşman ve ikna kabiliyetininde çok yüksek olması gerekirdi.psikoloğlar genelde dinler :) daha narin sessiz ve sakindirler sana uyuyor.4seneye kişiliğinde neler değişir neler açılırsın önce dinleyerek,sonra konuşarsk girersin meslek hayatına.umutsuzluğa kapılacak bişey yok sen okumaya devam et boşuna 2yılını heba etme.üstelik psikoloji alanları cağımızın meslekleri

Hukuk okusaydın, insanlarla iletişiminin yanında, güçlü duruşunun ve güzel bir 'çene'nin olması gerekirdi. Psikolog bence tam sana göre bi bölüm olmuş. Kendi içinde bulunduğun durumun farkındasın ve kendi kendini tedavi edebilecek kıvama gelebilirsin. Mesela bitirme tezini 'insanların çekingen olma sebepleri' ile ilgili bir araştırmayla tamamlayabilirsin :) Akademik kariyer yapabilirsin falan filan. Çekingen olmak her meslekte zarardır insana ki ben de çekingen sayılırım..

Bence tam bölümünde okuyorsun, bedavadan kendini tedavi edebilirsin, okuyarak çalışarak, kendi üstünde deneyerek. Neden olmasın ki ? :KK5:

Merhaba,
Sizinle aynı durumdayım, kesinlikle geç kalmış sayılmazsınız. Üniversitelisiniz, çevrenizde sizden birkaç yaş büyük arkadaşlarınız mutlaka vardır.
Meslek kazanımı ömürlüktür. Atıyorum 40 yıl çalışma hayatınız olsun. Iki sene nedir ki? Kayıp mı, yoksa kazanç mı?
Bu seneyi deneme süreci olarak alın. Eğer ciddi anlamda bölümünüze ısınamazsanız, seneye tekrar deneyin.
Psikoloji mükemmel bir bölüm, fakat birebir insan ilişkisine dayandığını düşünüyorum. Psikolog olup "yeterli olmadığınızı hissetmek" sizi daha çok üzebilir.
Fakat her şey mükemmel de gidebilir. Kendinizi geliştirmeniz, eksik yönlerinizi kuvvetlendirmeniz mümkün. Şansınız yüzde elli. Bunu unutmayın. Asla geç değil. Hatta bu sıkıntılı dönemde Ayşe Kulin'den Adı:Aylin'i okumanızı tavsiye ederim. 25 yaşında tıp eğitimi almaya başlayıp, şehrin en iyi psikiyatristlerinden biri olmasını anlatan, akıcı bir kitaptır.
Hayat size en güzel olanakları sunar umarım, sevgiler.

Bolumu hic sevmiyorsan tekrar sinava hazirlanabilirsin...30 yas ustu uni okuyan bi suru insan taniyorum..gec degil yani..

Bence okuduğun bölümün kıymetini bil zira TM'nin gözde bölümüdür ve kazanmak isteyip kazanamayan birçok insan var o bölümü. Sen biraz umudunu kaybetmişsin bence ama toparlayabilirsin. Psikoloji okumasaydın da bu çekingenliğini muhakkak yenmek zorunda olacaktın ki kendi hayatın için... Başka bir iş de yapıyor olsan yine insanlarla iletişim kurman gerekecek yani. Ayrıca denildiği gibi hukuk okumak daha çok pişman olmana neden olabilirdi, o biraz daha atraksiyonlu bir meslek ve deyim yerindeyse yırtık olmak lazım. İletişim kuramıyorum diyorsun, nasıl avukat olunur iletişim kuramadan? Olunmaz. Bence ileride gayet iyi bir psikolog olabilirsin. Sırf daha az iletişim kurmak adına çocuk psikolojisi falan düşünüyorsun ama bu sandığın kadar kolay olmayabilir. Kendini biraz zorlamalısın, bu çekingenliğini aşmalısın. Bişey soracağın zaman sormalısın, bişeye ihtiyacın olduğunda istemelisin. Zaten güler yüzle, kibarlıkla, ricalarla falan bizim insanlarımızla iletişim kurmak oldukça kolay birşey bence. Yüz çevirmiyorlar, konuşmamazlık, iletişim kurmamazlık etmiyorlar yani. Nasıl yapılacağını çözdükten sonra çekingenliğini yenersin. Ben nefret ettiğini düşünmüyorum sadece biraz karamsar duygulara kapılmışsın ama sen beni dinle, bunlar geçer, bu hisler kaybolur. İİBF okuyup işsiz kalacağını bilmek daha kötü bişey bence. Çocuklar, ergenler falan seni büyük insanlardan daha çok zorlaya da bilir. Neyse ona daha sonra karar verirsin. Bölüm değiştirme, bunu bitir. Tekrar sınava hazırlanmak falan zorlu bir süreç.

Bu arada konu açılalı zaman geçmiş üzerinden, hortlatılmış ve ben yeni farkediyorum. :)

Son düzenleme:
Bence okuduğun bölümün kıymetini bil zira TM'nin gözde bölümüdür ve kazanmak isteyip kazanamayan birçok insan var o bölümü. Sen biraz umudunu kaybetmişsin bence ama toparlayabilirsin. Psikoloji okumasaydın da bu çekingenliğini muhakkak yenmek zorunda olacaktın ki kendi hayatın için... Başka bir iş de yapıyor olsan yine insanlarla iletişim kurman gerekecek yani. Ayrıca denildiği gibi hukuk okumak daha çok pişman olmana neden olabilirdi, o biraz daha atraksiyonlu bir meslek ve deyim yerindeyse yırtık olmak lazım. İletişim kuramıyorum diyorsun, nasıl avukat olunur iletişim kuramadan? Olunmaz. Bence ileride gayet iyi bir psikolog olabilirsin. Sırf daha az iletişim kurmak adına çocuk psikolojisi falan düşünüyorsun ama bu sandığın kadar kolay olmayabilir. Kendini biraz zorlamalısın, bu çekingenliğini aşmalısın. Bişey soracağın zaman sormalısın, bişeye ihtiyacın olduğunda istemelisin. Zaten güler yüzle, kibarlıkla, ricalarla falan bizim insanlarımızla iletişim kurmak oldukça kolay birşey bence. Yüz çevirmiyorlar, konuşmamazlık, iletişim kurmamazlık etmiyorlar yani. Nasıl yapılacağını çözdükten sonra çekingenliğini yenersin. Ben nefret ettiğini düşünmüyorum sadece biraz karamsar duygulara kapılmışsın ama sen beni dinle, bunlar geçer, bu hisler kaybolur. İİBF okuyup işsiz kalacağını bilmek daha kötü bişey bence. Çocuklar, ergenler falan seni büyük insanlardan daha çok zorlaya da bilir. Neyse ona daha sonra karar verirsin. Bölüm değiştirme, bunu bitir. Tekrar sınava hazırlanmak falan zorlu bir süreç.

Bu arada konu açılalı zaman geçmiş üzerinden, hortlatılmış ve ben yeni farkediyorum. :)
Evet konumun üzerinden bayaa geçti.düşüncelerim de değişti bu süre zarfında.bölümümü bitireceğim.tekrar sınava hazırlanmaktan vazgeçtim.inşallah iyi pozisyonlara gelirim mesleğimde.uzun uzun yazdığınız için de teşekkür ederim ayrıca :)

Ben bu yıl psikoloji bölümüne başladım.tmde hukuk ve psikolojiden başka doğru dürüst bölüm olmadığı için mecburen ikisi arasında kaldım ve psikolojinin bana uygun olduğunu düşündüm.ama şuan köpek gibi pişmanım.benim kendi psikolojik sorunlarım da var.utangaçm çekingenim.hayattan zevk alamıyorum çoğu zaman.insanlarla konuşmaktan iletişim kurmaktan kaçınıyorum.iki lafı bir araya getiremem konuşamam toplum önünde.gerçekten hangi kafayla psikoloji yazdım diyorum tercihlerime.benim daha kendime faydam yokken insanlara nasıl faydalı olucam.. Keşke hukuk okusaydım, belki masabaşı bir iş bulurdum..ama psikologluğun temeli zaten insanlarla konuşmak, başka bir alternatifi yok mesleğin.önceleri severim alışırım sanıyordum.ama umudumu kaybettim özellikle 1 haftadır hep bunu düşünüyorum.tekrar sınava giremem, bu sene girsem okul puanım kesiliyor diye biliyorum..2 sene sonra girsem çok uzun zaman, hayata 2 sene daha geç atılıp aileme yük olamam.lütfen bilen biri birşey söylesin, psikoloji okuyup da insanlarla çok içli dışlı olmayacağım bir meslek var mı?şuan aklımdaki düşünce çocuklarla çalışmak.çocuk psikologluğu dışında birşey yapamam sanırım.çocuklarla iletişimim iyi. Ama hangi kurumlarda ne sıfatla çalışıcam bilmiyorum.okullarda felan çalışıp "öğretmen" sıfatı almak da istemiyorum.akrabalarım çevrem bana "psikolog olacak" gözüyle bakıyor hep çünkü.kimse yanlış anlamasın, psikoloji de öğretmenlik de çok güzel bölümler kesinlikle, ama benim karakterime uygun değiller...lütfen bir çıkış yolu gösterin..
psikoloji çok iyi bir bölüm bence nesini beğenmiyorsun kendini geliştirirsen bence sorunun ortadan kalkar

daha 1. sınıf öğrencisisin, ben 1. sınıftaki halimle, bölüm hakkında düşündüklerimle şimdiki aynı değil. evet psikoloji insanlarla iletişim gerektiren bir bölüm, fakat terapist olmak zorunda değilsin bölüm bitince. birçok farklı alan seçebilirsin. üstelik işine profesyonelce yaklaştığın için çekingenliğinin seni çok etkilemeyeceğini düşünüyorum.

Back